, , , , ,

Τα 5 πιο υγιεινά υποκατάστατα της ζάχαρης

Οι περισσότεροι είμαστε σε σοβαρή και εξαρτημένη σχέση με τη ζάχαρη. Όμως, δεν είναι πάντα θετική αυτή η σχέση• το αντίθετο. Από υψηλά επίπεδα

Τα 5 πιο υγιεινά υποκατάστατα της ζάχαρης

Οι περισσότεροι είμαστε σε σοβαρή και εξαρτημένη σχέση με τη ζάχαρη. Όμως, δεν είναι πάντα θετική αυτή η σχέση• το αντίθετο. Από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μέχρι αντίσταση στην ινσουλίνη, η επεξεργασμένη ζάχαρη μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Αλλά προφανώς και δεν θέλουμε να παραιτηθούμε από τα γλυκά για πάντα.

Πού μπορούμε να στραφούμε όμως, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις τεχνητές, χημικές γλυκαντικές ουσίες; Υπάρχουν γλυκά, φυσικά υποκατάστατα, που μπορούν να πάρουν επάξια τη θέση της επεξεργασμένης ζάχαρης και παράλληλα να προσφέρουν οφέλη στην υγεία.

Τα 5 πιο υγιεινά υποκατάστατα της ζάχαρης

Χουρμάς

Φυσικοί γλυκοί καρποί και γεμάτοι φυσικές ίνες, οι χουρμάδες αποτελούν ένα εύκολο υποκατάστατο της ζάχαρης. Επιπλέον, ταιριάζουν σε πολλές συνταγές. Σε smoothies, σε σαλάτες, σε γλυκές μπάρες δημητριακών. Μπορείτε να τους κάνετε πουρέ και να τους χρησιμοποιήσετε στα ψητά γλυκά, όπως στα muffin.

Ζάχαρη καρύδας

Η ζάχαρη καρύδας μοιάζει πολύ με την επεξεργασμένη ζάχαρη, γιατί κρατά την ίδια κοκκώδη υφή, χωρίς όμως τις παρενέργειες της γνωστής ζάχαρης. Περιέχει θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, θειαμίνη και ψευδάργυρο. Αν μια συνταγή συνήθως περιλαμβάνει μία κούπα ζάχαρης, εσείς προσθέστε ¾ ζάχαρη καρύδας.

Πουρές μήλου

Ο πουρές μήλου (από ώριμα, γλυκά μήλα) λειτουργεί καλύτερα σε κέικ, muffins και μπισκότα. Βοηθά το μίγμα σας να γίνει πιο υγρό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υποκατάστατο του βουτύρου ή του λαδιού.

Μπαχαρικά

Ποιος είπε ότι τα υποκατάστατα της ζάχαρης πρέπει να είναι σούπερ γλυκά; Αν θέλετε να παραλείψετε τη ζάχαρη, αλλά να διατηρήσετε τη γεύση και συνολική αίσθηση γλυκύτητας, ένα αποτελεσματικό κόλπο είναι να προσθέσετε κανέλα και/ ή βανίλια. Θα εκπλαγείτε με το πόσο έντονα και ευχάριστα θα αντιδράσουν οι γευστικοί σας κάλυκες.

Μέλι

Απόλυτα φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης και ακόμα σε εξαιρετική ποιότητα στη χώρα μας. Εκτός από τη γλυκύτητα, περιέχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένων αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων. Οι σεφ το λατρεύουν γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, ακόμα και στον καφέ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε