Της Έλενας Δημογκότση

Στην ζωή μας πολλές φορές νιώθουμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητά μας και οτι δε γίνεται να αλλάξει. Σαν παιδιά θα θυμάστε τους γονείς σας να σας λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό ή το άλλο. Τι και αν όμως μπορούσες; Tι και αν όλοι μας έλεγαν οτι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα ή έστω αν μας έδιναν περισσότερη ελευθερία να προσπαθήσουμε να δούμε εαν μπορούμε; Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν είχαμε μεγαλώσει με πιο υποστηρικτικούς γονείς…

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις μας πολλές. Αν θα μπορούσαμε να καταλάβουμε με πόσα πολλά μέσα μας “βομβαρδίζουν” καθημερινά τότε θα μπορούσαμε να καταλάβουμε πόσο μας χειραγωγούν. Πόσο θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε οτι η πραγματικότητα είναι αυτή και αν προσπαθήσεις να βγεις έξω απο αυτήν τότε είσαι τρελός γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει! Γεννηθήκαμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή, ο πόνος, η δυστυχία, η πείνα, ο πόλεμος… Σε έχουν βάλει σε ενα matrix και εσύ τους πιστεύεις τόσο πολύ που ασχολείσαι μόνο με αυτό… Πλέον δεν σου έχει μείνει χώρος να κοιτάξεις την άλλη μεριά!

Όλα όμως ξεκινάνε να αλλάζουν όταν σιγά σιγά αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι όλα είναι ενέργεια… Ότι δημιουργείς στην πραγματικότητα σου, είναι αυτό που παρατηρείς! Και τι παρατηρείς; Τον πόνο, τον φόβο, την υποταγή, την ανασφάλεια… Η άλλη μεριά; Ποιά άλλη μεριά θα με ρωτήσεις… Η άλλη μεριά , ο παράδεισός μας που είναι; Τον σκέφτεσαι καθόλου; Ναι, ναι θα μου πεις τον σκέφτομαι αλλά είναι τόσο μακρινός… Κάτσε να δούμε πώς θα βγούμε από την οικονομική κρίση, από όλα αυτά τα δεινά και μετά βλέπουμε…

Μια μικρή φωνούλα μέσα μας φωνάζει διαρκώς αλλά είμαστε τόσο απασχολημένοι με όλα αυτά τα προβλήματα, που δε μπορούμε να καθήσουμε ήρεμα να την ακούσουμε… Και όμως έχει τόσα πολλά να μας πει… Είναι αυτή η νεραϊδούλα με το μαγικό ραβδάκι που θέλει να υλοποιήσει κάθε μας επιθυμία… Και εμείς κάθε μέρα με τις σκέψεις μας και με αυτά που παρατηρούμε της δίνουμε την κατεύθυνση και μάλιστα με τόσες πολλές λεπτομέρειες που δεν της απομένει ούτε μια μικρή αμφιβολία ότι μπορεί να θέλουμε κάτι άλλο… Δεν έχει κρίση για το τι είναι καλό ή κακό απλά είναι εκεί για να μας υλοποιήσει κάθε μας επιθυμία! Και εμείς λειτουργούμε τόσο ασυνείδητα. Ούτε που καταλαβαίνουμε ότι έχουμε την ικανότητα και την δυνατότητα να υλοποιήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε μέσα στον δικό μας παράδεισο!

Ναι, ναι καλά τα λες… λέει η φωνούλα μέσα μας , η ανασφαλής, η δύσπιστη, η φοβισμένη… Και αν όμως μια άλλη φωνούλα σιγά σιγά έκανε την προσπάθειά της να δει τι υπάρχει από την άλλη μεριά; Και αν όντως μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου ξεκινώντας καθημερινά να νιώθεις και να βιώνεις την ανιδιοτελή αγάπη, την αφθονία, την ροή, την πίστη, το θαύμα της ίδιας της ζωής και της ύπαρξης;

Τον πρώτο καιρό θα είναι σίγουρα δύσκολο γιατί η άλλη φωνή είναι τόσο δυνατή που θα αντισταθεί αλλά μήπως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις; Ο δικός μας παράδεισος μπορεί να υπάρξει μόνο εαν τον παρατηρήσουμε! Όλα γεννιούνται με την παρατήρηση! Η παρατήρηση θα φέρει τον οραματισμό και ο οραματισμός την υλοποίηση! Όσο πιο δυνατά, καθαρά, χωρίς αμφιβολία, χωρίς φόβο, χωρίς φθόνο, χωρίς ανασφάλεια καταφέρουμε να οραματιστούμε κάτι, τόσο το φέρνουμε πιο κοντά ώστε να το βιώσουμε στην πραγματικότητά μας!

Ξεκίνα από τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις που δεν σε αφήνουν να ανοίξεις τα φτερά σου! Ας είναι λοιπόν αυτό το ταξίδι σου ο δρόμος για να βιώσεις τον επίγειο παράδεισο! ΜΠΟΡΕΙΣ!

Συγγραφέας Έλενα Δημογκότση

Η φωτογραφία και η τέχνη είναι η ζωή μου. Η έκφραση μέσα από την δημιουργικότητα είναι η ζωτικότητα μου. Πάντα τα συναισθηματα της καρδιάς είχαν ουσία για εμένα,η λογική πάντα ήταν δεύτερη. Η αυτογνωσία ήρθε σαν θείο δώρο στην ζωή μου, για να κατανοήσω πλήρως την αξία της καρδιάς. Η συγγραφή ξεκίνησε, όταν άρχισα να πιστεύω ότι εμείς οι άνθρωποι, μπορούμε να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή, αρκεί να βρούμε τι μας κάνει να νιώθουμε ευτυχία και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να την έχουμε!

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε