, ,

Τα όνειρα ως σκοπός της ζωής μας

Όταν μέσα από τις φαινομενικές αποτυχίες μαθαίνεις, τότε προχωράς, τότε εξελίσεσαι, τότε κυνηγάς τα όνειρα σου!

Της Έλενας Δημογκότση

Όταν το ταξίδι της ζωής σου μπορεί να έχει τόσους διαφορετικούς δρόμους, γιατί επιλέγεις συνέχεια να πηγαίνεις από τον δρόμο που έχεις βαρεθεί να βλέπεις; Που τον έχεις μάθει τόσο καλά και γνωρίζεις την κάθε του λακούβα, το κάθε επικίνδυνο σημείο, την κάθε στροφή, ακόμη και τον βασικό χρόνο που χρειάζεσαι για να πας από το ένα σημείο στο άλλο;

Advertisment

Έχεις κάποιο όνειρο που θα ήθελες να το δεις να πραγματοποιείται, αλλά τα εμπόδια που υπάρχουν είναι τόσα πολλά; Ένα όνειρο που δεν μπορείς με τίποτα να φανταστείς ότι μπορεί να συμβεί; Σίγουρα θα έχεις. Αλλά το έχεις βάλει στην άκρη, δεν μπορείς ούτε καν να το πιστέψεις. Και έτσι απογοητεύεσαι. Λες στον εαυτό σου ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει και παραμένεις εκεί που είσαι τώρα. Αφήνεις τα ονειρά σου για αύριο. Και πάντα ένα άλλο σήμερα, που ήταν χτες το αύριο σου, θα μεταθέσει το όνειρο σου στο επόμενο αύριο. Και όσο προχωράει η ζωή τόσο πιο θολό και μακρινό μοιάζει το όνειρο σου. Στο τέλος έχεις αφήσει όλα τα όνειρα για ένα αύριο που δεν ήρθε ποτέ.

Η κοινωνία, η οικονομική κρίση, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δύσκολη ζωή γενικότερα, σου πήραν τα όνειρα σου μακριά. Θυμώνεις με την σκληρή ζωή που σου τα έφερε όλα τόσο άδικα,τόσο δύσκολα. Και όμως η ευθύνη είναι όλη δική σου. Όλο και κάποιες ευκαιρίες εμφανίστηκαν στον δρόμο σου. Αλλά εσύ έβαλες τα δυνατά σου για να αποδείξεις ότι δεν είναι το καλύτερο για εσένα να προσπαθήσεις.

Ένας δρόμος που αν τον είχες ακολουθήσει, μπορεί να σε είχε βοηθήσει στην πραγματοποίηση του όνειρου σου ή έστω να ήταν ένα σκαλοπάτι που θα σε οδηγούσε πιο κοντά σε αυτό. Ένας δρόμος που θα μπορούσε βέβαια να σε οδηγήσει και στο αντίθετο αποτέλεσμα. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα είχες προσπαθήσει να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για να κυνηγήσεις το όνειρο σου. Και τουλάχιστον προσπάθησες! Είδες ότι δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος! Έτσι απέκτησες μια εμπειρία! Έτσι προχωράς και εξελίσσεσαι. Έτσι μαθαίνεις έναν τρόπο που αυτό που ήθελες δεν πέτυχε!

Advertisment

Άλλωστε τι έχει μεγαλύτερη σημασία ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες ή ένα ταξίδι που δεν προσπάθησες ποτέ να το κάνεις πραγματικότητα; Ένα ταξίδι που σε παρέλυσε ο φόβος της αποτυχίας ή που τουλάχιστον προσπάθησες να δημιουργήσεις τις προυποθέσεις για την υλοποίηση του; Εσύ θα επιλέξεις! Έχεις δύο επιλογές! Να κοιτάζεις την ζωή σου χωρίς να προσπαθήσεις να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για να εξελιγθείς ή να βγείς με το κεφάλι ψηλά και να προχωρήσεις! Η επιλογή είναι δική σου!

Επιτρέπεται να πέσεις… Επιβάλεται να σηκωθείς…, είχε πει ο Πάμπλο Γκαρσία. Όσες φορές και να πέσεις, πάντοτε να μάθεις να επουλώνεις τις πληγές. Να μάθεις να αγαπάς τα σημάδια σου. Τα σημάδια είναι εκεί για να σου θυμίζουν πόσες φορές προσπάθησες, μέχρι τελικά να τα καταφέρεις χωρίς να αποκτήσεις και άλλο σημάδι! Όταν μέσα από τις φαινομενικές αποτυχίες μαθαίνεις, τότε προχωράς, τότε εξελίσεσαι, τότε κυνηγάς τα όνειρα σου! Όποια και αν είναι αυτά! Αυτά τα όνειρα που αν τα κατακτήσεις θα σε φέρουν όλο και πιο κοντά στην δική σου προσωπική ευτυχία!

Latest posts by Έλενα Δημογκότση (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση