Το καλό είναι αγαθό και υπάρχει μέσα σε όλους

Το καλό είναι οτιδήποτε ανακουφίζει την ψυχή μας και μας χαμογελά τα χείλη, είναι αγάπη καθαρή, αγνή. Θέλει όμως συμμετοχή από όλους!

Της Ρίνας Σερέτη

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό έλεγαν οι παλαιοί και έτσι μας μάθαιναν για χρόνια. Ώσπου κάποιοι το πίστεψαν τόσο που βοηθούσαν και έριχναν, βοηθούσαν κι έριχναν…

Και γέμισε ο γυαλός καλό και οι ψυχές των ανθρώπων ζητούσαν κι άλλο κι άλλο και πολλές από το πολύ καλό σταμάτησαν να το αναγνωρίζουν όπως τους το προσέφεραν και το ήθελαν στα μέτρα τους! Έγιναν άπληστες ξέχασαν πώς είναι να δίνουν και αφέθηκαν μόνο στο να παίρνουν. Δεν ικανοποιούνταν με τίποτα.

Από την άλλη, αυτοί που έδιναν, έδιναν ολοένα και πιο πολύ! Έδιναν επειδή τους έμαθαν έτσι και το ´χουν περίεργο να παίρνουν, δύσκολο το να ζητούν. Τους έμαθαν να σκύβουν το κεφάλι να κάνουν το καλό και να το ρίχνουν στον γυαλό…

Το καλό είναι αγαθό και υπάρχει μέσα σε όλους μας! Πρόσφερέ το αλλά και ζήτησέ το!

Καλό είναι μια κουβεντούλα με κάποιον που είναι μόνος στη ζωή, είναι ένα πιάτο φαγητό σε αυτόν που δεν έχει, καλό είναι να έχεις όταν ζητάς ένα χέρι σα δεν μπορείς να σηκωθείς , είναι να θες κάποιον εκεί στα δάκρυα που θα κυλήσουν… Πόσα πολλά μπορείς να σκεφτείς κι αμέσως χαίρεσαι!

Το καλό είναι οτιδήποτε ανακουφίζει την ψυχή μας και μας χαμογελά τα χείλη, είναι αγάπη καθαρή, αγνή. Θέλει όμως συμμετοχή από όλους! Χωρίς ανταπόδοση το καλό είναι σα να μην έχει ολοκληρωθεί. Μην πάει ο νους σου στα τυπικά ευχαριστώ και μετά στρίβεις στην γωνία και ξέχασες. Μα να πάει στο όταν στρίψεις στην γωνία και δεις κάποιον να σε χρειάζεται να του προσφέρεις εσύ σαν ανταπόδοση για το καλό που πήρες λίγο πριν, σαν το πιο ευλογημένο ευχαριστώ!

Ας φτιάξουμε το καλό μια δυνατή αλυσίδα που θα ενώνει τους ανθρώπους και θα μεταδίδεται κρίκο κρίκο από τον έναν στον άλλο. Να ναι ο κρίκος η αγκαλιά, να ´ναι η αγάπη μας η δύναμή της!

Book For Thought | S1E14

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε