Του Γιώργου Βασιλορεΐζη

O φόβος, η οδύνη, το άγχος δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η Αιτία των προβλημάτων μας! Δεν είναι τα συμβάντα που δημιουργούν μέσα μας φόβο και ανησυχία, αλλά οι φόβοι και οι ανησυχίες που δημιουργούν εκείνα τα συμβάντα.

Υποφέρουμε γιατί επιλέγουμε τον πόνο ως φυσική μας κατάσταση. Αγαπάμε να υποφέρουμε; Kι όμως! Πολλοί θα ορκιζόντουσαν το αντίθετο, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έβγαιναν για τίποτα στον κόσμο από την κόλασή τους.

Βλέπεις αυτή η “κόλαση” προσφέρει ασφάλεια, ενώ η Ευδαιμονία είναι Ελευθερία, και ο άνθρωπος δεν είναι ακόμη έτοιμος να ζήσει ολοκληρωτικά λεύτερος. Μόνο φαινομενικά λοιπόν, εύχεται το καλό του, την ευημερία του, την υγεία. Κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι η μεμψιμοιρία δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η αφετηρία των συμφορών.

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Γιώργος Βασιλορεΐζης

Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Σπουδές σε βιολί & πιάνο. Επιμόρφωση στην Παιδοψυχολογία, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τις Μαθησιακές Δυσκολίες, και τη Μουσικοθεραπεία. Αγαπημένες δραστηριότητες: Ποδηλασία & Μπάντμιντον.

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε