,

Ομπρέλα να κρατάς, όχι όταν βρέχει Βροχή

Πόση αβάσταχτη ελαφρότητα να αντέξει ένα "είναι"; Βρέξε Θεέ μου, βρέξε τους κι άλλο!

Της Άννας Ιωαννίδου

Ομπρέλα να κρατάς, όχι όταν βρέχει Βροχή

Advertisment

Πόσο τους κάνω χάζι όλους αυτούς τους ελαφρούς της ζωής, που κάθε που βρέχει, μαζεύονται κάτω από έναν ψεύτικο μανδύα αμυντικότητας, έτοιμοι να «καλυφθούν», να «προστατευθούν» από τη δυνατή μπόρα.

Εκείνους, που ανοίγουν την οροφή του αυτοκινήτου τους και τα παντζούρια του σπιτιού τους, αυστηρά και μόνον για να εισέλθει ο Ήλιος.
Αυτούς, που εστιάζουν στις δήθεν «τεχνικές δυσκολίες» μιας βροχερής ημέρας και στο «μουντό» του χρώματός της. Είναι οι ίδιοι, που τρέχουν να βρουν τις φωτογραφικές τους, μόλις τελειώσει τη δουλειά της η μπόρα και δώσει τη σκυτάλη στον Ουρανό, για να πετάξει το τόξο του! Ρώτησαν αλήθεια τη Βροχή, που τόσο απεχθάνονται, αν τους επιτρέπει να το απαθανατίσουν;

Κολλημένοι άνθρωποι. Κολλημένοι στο προφανές. Να «φοβούνται», που τα Ουράνια έβαλαν την ορχήστρα τους να παίξει την πιο ειλικρινή τους συμφωνία.
Για τις σιγανές «βροχές» της ζωής δε, αναστάτωσης ουδεμία. Τις αφήνουν να τους κατακλύζουν, ανήμποροι να τις δουν κάτω απ’ τις μαϊμού διόπτρες τους. Γι’ αυτές εξάλλου, τις αληθινές «μπόρες», δεν κατασκευάστηκε καμία ομπρέλα μέχρι στιγμής. Που να τρέχουν να τη φτιάχνουν τώρα μόνοι τους;

Advertisment

Πόση αβάσταχτη ελαφρότητα να αντέξει ένα «είναι», αλήθεια; Βρέξε Θεέ μου, βρέξε τους κι άλλο!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση