, , ,

Παιδιά διαβάζουν βιβλία σε τρομαγμένα σκυλιά που φιλοξενούνται σε καταφύγιο

Μικρά παιδιά εξασκούνται στην ανάγνωση διαβάζοντας σε σκυλιά . Ένα εκπληκτικό πρόγραμμα με απίθανα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Shelter Buddies Reading Program, το Humane Society στο Μιζούρι των ΗΠΑ, υλοποιεί ένα πρόγραμμα όπου τα παιδιά επωφελούνται διαβάζοντας σε κοινό που δεν θα τα κρίνει καθόλου βοηθώντας τα ταλαιπωρημένα συνήθως σκυλιά να εγκλιματιστούν και να συνηθίσουν χωρίς φόβο την ανθρώπινη παρουσία.

«Το αρχίσαμε για δύο λόγους», εξηγεί η JoEllyn Klepacki, υποδιευθύντρια εκπαίδευσης στο Missouri Humane Society, «τα σκυλιά στο περιβάλλον του καταφυγίου δείχνουν πολλά σημάδια άγχους και στρες κι έτσι θέλαμε να κάνουμε κάτι για να τα ανακουφίσουμε. Ταυτόχρονα έχουμε στην περιοχή πολλά παιδιά που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, μας ρωτούν ‘τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω; Πώς μπορώ να κάνω τη διαφορά;».

kaidlasdja2

Τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 15 ετών, περνούν από πρόγραμμα εκπαίδευσης στο οποίο μαθαίνουν την οπτική των σκύλων στο καταφύγιο και πώς να διαβάζουν τη «γλώσσα του σώματος» των ζώων.

Στη συνέχεια φέρνουν τα δικά τους βιβλία για να διαβάσουν στα σκυλιά ή δανείζονται από τη μεγάλη βιβλιοθήκη του καταφυγίου.

«Αν βλέπατε αυτά τα σκυλιά πριν καθίσουν τα παιδιά μπροστά τους, κάθονταν στο βάθος του κλουβιού τους τρομαγμένα», περιέγραψε η Klepacki. «Ο στόχος είναι να κάνουν τα σκυλιά να έρθουν στο μπροστινό μέρος του κλουβιού μέχρι να τελειώσουν ένα ή αρκετά βιβλία. Ξέρουμε πως τα σκυλιά που τολμούν να πλησιάσουν το μπροστινό μέρος του κλουβιού υιοθετούνται πιο γρήγορα κι έτσι τα παιδιά ουσιαστικά μπορούν να βοηθήσουν τα σκυλιά να βρουν σπίτι».

Τα παιδιά δίνουν και λιχουδιές στα σκυλιά, όταν έρθουν στο μπροστινό μέρος του κλουβιού, ενθαρρύνοντας κι επιβραβεύοντας την τόλμη τους.

Σύμφωνα με την Klepacki το πρόγραμμα, που άρχισε τον Δεκέμβριο, έχει «εκπληκτικά» αποτελέσματα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε