Της Ρίνας Σερέτη

Προλαβαίνω τον έρωτα; Προλαβαίνω να αφήσω ανοιχτή την αγκαλιά μου να ημερέψει την καρδιά που ζητά την δική μου ζεστασιά; Προλαβαίνω να σταματήσω τον χρόνο να μου θυμίζει την υποτιθέμενη μοναξιά μου; Μα ποιος είπες πως ο έρωτας δεν ζει στην μοναξιά, στη στιγμή που στάζει ένα δάκρυ κι ένας αναστεναγμός για εκείνον που άφησες να φύγει;

Ποιος είπε πως ο έρωτας χρειάζεται δύο ανθρώπους κι όχι έναν άνθρωπο με ένα δέντρο, με ένα ζώο, με το σύμπαν και τον πανέμορφο γαλαξία μας. Κι εσύ που κλαις γιαυτόν τον έρωτα που φεύγει άσε τον εγωισμό στην άκρη προλαβαίνεις ένα ακόμη σ ´αγαπώ!

Προλαβαίνω τον έρωτα αλήθεια; Προλαβαίνω να θυμηθώ πως ο έρωτας είναι η σπίθα που θα σε οδηγήσει μόνο αν θες στην αγάπη; Γιατί μια σπίθα δεν φτάνει για να κινήσεις βουνά, μια σπίθα είναι μόνο μια μικρούτσικη στιγμούλα μα εσύ θες να προλάβεις, θες να προλάβεις τον έρωτα για πάντα, για όλες τις στιγμές! Διψάς να κάμεις την σπίθα φωτιά, τον έρωτα αγάπη και θέλει επιμονή, υπομονή και πρόθεση να τα καταφέρεις. Να ρίχνεις ξύλα μόνο όταν χρειάζεται γιατί η φωτιά σα δυναμώσει μπορεί και να σε κάψει και το γνωρίζεις καλά αυτό!

Προλαβαίνω δηλαδή να καθαρίσω κάθε προσπάθεια που με καψάλισε και να προλάβω τον έρωτα από την αρχή;

Προλαβαίνεις σου υπόσχομαι προλαβαίνεις γιατί ο έρωτας δεν φοράει αθλητικά και τρέχει! Ο έρωτας δεν απομακρύνεται εσύ απομακρύνεσαι από εκείνον!

Ο έρωτας είναι εκεί και σου ζητά να του κόψεις ένα λουλούδι από τον κήπο σου, από την γλάστρα σου!
Ο έρωτας είναι εκεί που βγαίνει ο ήλιος την στιγμή που ανοίγεις το παράθυρο να μπει αέρας καθαρός!
Ο έρωτας είναι στα μάτια σου που τα οδηγείς εσύ όπου θες και σαν τα βλέμματα ανταμώσουν κανείς δεν τα σταμάτα!
Ο έρωτας είναι ο παλμός στο χέρι σου όταν αγγίζεις την καρδιά σου!

Προλαβαίνεις τον έρωτα γιατί ζει μέσα σου μα εσύ τον ψάχνεις κάπου άλλου δίχως πυξίδα και ορίζοντα.
Ο έρωτας είναι ο ορίζοντας και η καρδιά σου η πυξίδα κι έρωτας είναι εκεί που θες εσύ να βρεθείς!

Καλή αντάμωση!

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε