, ,

Το φυσικό εκχύλισμα που επιβραδύνει την αθηροσκλήρωση

Αντιμετωπίστε σε ποσοστό 80% την εξάπλωση της αθηρωματικής πλάκας, με φυσικό τρόπο.

Με τον όρο αθηροσκλήρωση εννοούμε τη συγκέντρωση λιπαρών και άλλων ουσιών στο εσωτερικό των αρτηριών, που έχει ως αποτέλεσμα τη σκλήρυνση των τοιχωμάτων και τη μειωμένη ροή αίματος προς τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

Επιστήμονες από το LA BioMed, το οποίο υπάγεται στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ύστερα από μελέτες πως το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην εκδήλωση της αθηροσκλήρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αφορούσε 55  άτομα ηλικίας 40-75ετών τα οποία έπασχαν από κάποιο μεταβολικό σύνδρομο. Τα άτομα αυτά, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με την πρώτη να λαμβάνει καθημερινά ένα εκχύλισμα σκόρδου, ενώ η δεύτερη ομάδα μια εικονική ουσία. Έπειτα από ένα χρόνο οι ερευνητές εξέτασαν την κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως στην ομάδα που κατανάλωνε το εκχύλισμα σκόρδου διαπιστώθηκε καθυστέρηση στην εξάπλωση της αθηρωματικής πλάκας σε ποσοστό 80%, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και μείωση.

«Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης και να αντιστρέψει τα πρώιμα στάδια της στεφανιαίας νόσου», σχολίασε ο επικεφαλής ερευνητής Μάθιου Τζ. Μπάντοφ, καθηγητής Ιατρικής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε