, ,

Το φυσικό εκχύλισμα που επιβραδύνει την αθηροσκλήρωση

Αντιμετωπίστε σε ποσοστό 80% την εξάπλωση της αθηρωματικής πλάκας, με φυσικό τρόπο.

Με τον όρο αθηροσκλήρωση εννοούμε τη συγκέντρωση λιπαρών και άλλων ουσιών στο εσωτερικό των αρτηριών, που έχει ως αποτέλεσμα τη σκλήρυνση των τοιχωμάτων και τη μειωμένη ροή αίματος προς τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

Επιστήμονες από το LA BioMed, το οποίο υπάγεται στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ύστερα από μελέτες πως το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην εκδήλωση της αθηροσκλήρωσης.

Advertisment

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αφορούσε 55  άτομα ηλικίας 40-75ετών τα οποία έπασχαν από κάποιο μεταβολικό σύνδρομο. Τα άτομα αυτά, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με την πρώτη να λαμβάνει καθημερινά ένα εκχύλισμα σκόρδου, ενώ η δεύτερη ομάδα μια εικονική ουσία. Έπειτα από ένα χρόνο οι ερευνητές εξέτασαν την κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως στην ομάδα που κατανάλωνε το εκχύλισμα σκόρδου διαπιστώθηκε καθυστέρηση στην εξάπλωση της αθηρωματικής πλάκας σε ποσοστό 80%, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και μείωση.

«Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το εκχύλισμα σκόρδου μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης και να αντιστρέψει τα πρώιμα στάδια της στεφανιαίας νόσου», σχολίασε ο επικεφαλής ερευνητής Μάθιου Τζ. Μπάντοφ, καθηγητής Ιατρικής.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση