,

Εσύ ο Θεός

Η καρδιά και τα συναισθήματά σου θα σε φέρουν πιο κοντά στο Θεό, δηλαδή στον εαυτό σου...

“Πόσο αξία έχει η ακαδημαϊκή γνώση όταν ξυπνήσει η μνήμη;

Αυτοσυντήρηση ή φόβος για μια άνετη θέση στην ησυχία της αδράνειας;

Advertisment

Ας είναι σκοπός μας η αυτοαναίρεση.

Ο μόνος τρόπος να απεγκλωβιστείς απ’το τίποτα είναι να το αποδεχτείς.

Το ξύπνημα της ευφυίας δεν είναι προνόμιο, είναι αρχέγονο έμφυτο χαρακτηριστικό των ανθρώπων.

Advertisment

Χάσαμε το νόημα μέσα στα χρόνια δημιουργώντας αδηφάγες ετικέτες για την ανάγκη μας στον κύκλο της αποδοχής.

Δημιουργήσαμε τον φόβο για να σταματήσουμε την επέκταση καθε εγκεφαλικής δραστηριότητας μιας και οι ρυθμίσεις της επανάληψης ενισχύουν την βολική υπολειτουργία.

Διαννοούμενος ειναι εκείνος που έχει χίλια πρόσωπα γιατί φέρει μέσα του όλες τις ιστορίες του κόσμου και έχει την αντίληψη να κατανοεί πως δεν είναι τίποτα περισσότερο απο άνθρωπος.”

Είσαι Θεός. Ωστόσο η κατανόησή σου για το τι είναι Θεός συνήθως προέρχεται απο το όραμα κάποιων άλλων. Για την ακρίβεια, καλή τύχη στην προσπάθεια σου αν ψάχνεις να προσωποποιήσεις τον Θεό.

Τις τελευταίες εκατονταετίες κάτι μαγικό έχει συμβεί στην ανθρωπότητα που τελικά δεν είναι καθόλου μαγικό. Είναι απλά η δήλωση της εξέλιξής μας. Που γράφτηκε και ξαναγράφτηκε. Που έγινε τέχνη, μουσική, φιλοσοφία. Κάθε φορά διαφορετικά δοσμένη μα πάντα με έναν κοινό γνώμονα. Την αλήθεια.

Υπάρχει πια τεράστια πρόσβαση σε μια γιγαντιαία γνώση. Γραπτά τα οποία κάποτε κρατούσαν μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και είναι πια εκεί για όλους. Η τεχνολογία έχει φτάσει στο σημείο που μπορείς να εκμαιεύσεις ό,τι ζητήσεις ακόμα και από το τηλέφωνο σου. Τα πάντα απο αρχαίες μυστικιστικές γραφές, επιστημονικές μελέτες είναι πια διαθέσιμα στον αναγνώστη. Παρόλες αυτές τις πληροφορίες όμως ήρθαμε καθόλου πιο κοντά στον Θεό;

Πιο κοντά στην δική μας θεϊκή υπόσταση; Ενα μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουμε με τον υπέρογκο όχλο πληροφοριών είναι το πώς θα ξεχωρίσουμε το γεγονός απο την μυθοπλασία. Είναι τόσα πολλά που μπορείς να διαβάσεις.

εσύ ο θεός

Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι δεν σπαταλάς τον χρόνο και την ενέργεια σου σε φαντασιακά παιχνίδια προπαγάνδας; Φυσικά δε μπορεί να είναι όλα αλήθεια. Και συνήθως οι περισσότεροι στρέφονται προς αυτό που θέλουν να πιστέψουν. Αυτό είναι πολύ ανόητο αν ο σκοπός της αναζήτησης σου είναι η αλήθεια. Η αλήθεια ειναι απλά αυτό που είναι. Δε χωρά σε κουτάκια κινημάτων.

Ευτυχώς όμως για σένα, έχεις όλη την αλήθεια που χρειάζεσαι. Οι μεγάλες αλήθειες δεν είναι μυστικό. Δυστυχώς τους συνέβη κάτι απαίσιο. Έγιναν κλισέ. Εχουν ειπωθεί τόσες φορές που έγιναν απλά στεγνές επαναλήψεις. Για παράδειγμα μπορώ να πω, πως “ο Θεός ειναι αγάπη”. Όλοι θα συμφωνήσουν μαζί μου. Μπορούν να καταλάβουν πως αυτό που λέω είναι αλήθεια. Πόσοι όμως είχαν πραγματικά την εμπειρία του να αντιληφθούν πως ο Θεός είναι αγάπη τώρα; Στην παρούσα στιγμή. Πολύ λίγοι.

Αυτός είναι και ο λόγος που μόνο η γνώση δε μπορεί να σε φέρει κοντά στον Θεό. Η κατανόηση ενός διανοούμενου δεν είναι αρκετή, γιατί οι άνθρωποι που ζουν στον κόσμο των διανοούμενων αντιλαμβάνονται και μελετούν τον Θεό ως κάτι που βρίσκεται έξω από το παρόν. Έχεις μέσα σου έναν πλούτο γνώσεων που υπάρχει και δημιουργήθηκε για να σε παραπέμψει στην δική σου θεϊκή φύση. Είναι “κρυμμένο” στην κοινή θέα.

Είναι ακόμα και σε δημοφιλή τραγούδια που ακούς συχνά στο ραδιόφωνο. “All you need is love”, “Imagine” και πολλά άλλα. Όλοι τα έχουμε ακούσει έστω μια φορά στην ζωή μας αλλά για την ακρίβεια λίγοι έχουμε καταφέρει να ζούμε σε αυτό τον κόσμο που θαυμάζουμε από απόσταση.

Οι περισσότεροι πνευματικοί δάσκαλοι είναι γεμάτοι απο πνευματική γνώση και κατανοήσεις της διανόησης στο τι πρέπει να κάνεις για να βρεις τον θεό/αλήθεια. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται σήμερα κανείς για να φαίνεται πνευματικός δάσκαλος. Μαθαίνεται με τον ίδιο τρόπο που κάποιος μαθαίνει το πως θα γίνει γιατρός. Δεν χρειάζεται να περπατήσεις το μονοπάτι, αρκεί να κάτσεις σε ένα παγκάκι και να κάνεις την κουβέντα. Έτσι, άνθρωποι που ξέρουν λιγότερα είναι ικανοί μέχρι και να πληρώσουν για να λάβουν την πνευματική αυτή γνώση.

Εσύ ο Θεός

Η πνευματική σου γνώση θα σε βοηθήσει στο ταξίδι σου αλλά η γνώση απο μόνη της δεν είναι αρκετή. Δε μπορείς να μάθεις τον τρόπο σου στον Θεό. Αν απλά το να γνωρίζαμε κάτι μας ήταν αρκετό, οι περισσότεροι άνθρωποι θα ειχαν κατανοήσει τον εαυτό τους. Οι θρησκείες θα επέφεραν αφύπνιση στην ανθρωπότητα αντί για άγνοια. Υπάρχει η γνώση, το θέμα είναι τι κάνεις με αυτή την γνώση. Ο Θεός είναι μέσα στον ον. Η γνώση μπορεί μονάχα να ακολουθεί το ον. Όταν συγκεντρώνεις όλη σου την ύπαρξη στην γνώση, χάνεις το ον. Δίνεις απλά τροφή στο μυαλό σου. Αυτός ειναι ο λόγος που τα παιδιά ειναι πιο κοντα στον θεό. Τα μυαλά τους δεν έχουν λοβοτομηθεί απο τη γνώση ακόμα.

Για να μην παρερμηνευτώ, δεν λέω πως η γνώση είναι «κακή». Αν πιστέψει κανείς πως η γνώση είναι κάτι κακό, τότε και πάλι έχει τροφοδοτήσει το μυαλό του με ένα πιστεύω. Η γνώση είναι απλά γνώση. Δεν είναι άλλο από μια παρουσίαση εμπειριών. Το να πιστεύεις όμως πως η γνώση θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον Θεό, σου δημιουργεί χάος και μπέρδεμα. Δε μπορείς να φτάσεις το απεριόριστο με ένα περιορισμένο μυαλό.

Αυτό φυσικά για πολλούς μπορεί να είναι μια ενοχλητική δήλωση μιας και όλη τους η προσέγγιση στον πνευματικό κόσμο βασίζεται στο μυαλό τους. Είναι σαν ένας χάρτης του κόσμου, τα άγνωστα μέρη το μυαλό τα φαντάζεται γεμάτο με τέρατα. Το μυαλό φοβάται το άγνωστο. Το άγνωστο είναι έξω απο την πραγματικότητα του μυαλού.

Αυτός ειναι και ο λόγος που η καρδιά σου και τα συναισθήματά σου είναι η πιο σημαντική γνώση που έχεις. Και είναι η μοναδική γνώση που θα σε φέρει κοντά στον Θεό. Δηλαδή, στον εαυτό σου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση