Η συστηματική άσκηση επιβάλλεται σε ανθρώπους που έχουν τραυματισμούς ή υποφέρουν από πόνους σε γόνατα, μέση, αυχένα. Η καθιστική ζωή ή εργασία οφείλεται για κάποια από αυτά τα προβλήματα.

Η οσφυαλγία είναι ο πόνος στην μέση που βασανίζει πολλούς ανθρώπους. Πολλές φορές μας αναγκάζει να μείνουμε για μέρες στο κρεβάτι ή μας εμποδίζει σε πολλές κινήσεις της καθημερινότητας. Όταν ο κορμός μας είναι αδύναμος είναι εύκολο να πάθουμε λουμπάγκο, αρκεί να προσπαθήσουμε να σηκώσουμε μια σακούλα του σούπερ μάρκετ.

Το κολύμπι βοηθάει στην ενδυνάμωση του σώματος και στην λειτουργικότητα των αρθρώσεων. Επίσης, το pilates είναι μια εξίσου καλή άσκηση για ενδυνάμωση του κορμού.

● ασκήσεις ραχιαίων

● κωπηλατική πλάτης

● καθίσματα με το βάρος του σώματος.

Είναι ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των ραχιαίων και της πλάτης, ώστε οι πόνοι να μειωθούν και η κίνηση μας να είναι καλύτερη.

Η χονδροπάθεια είναι ένα άλλο πρόβλημα που μας βασανίζει. Είτε από τραυματισμό, είτε από περιττά κιλά ή απλά λόγω αδύναμων μυών. Η συστηματική άσκηση είναι αυτή που θα βοηθήσει να δυναμώσουν τα πόδια γενικά και κυρίως οι μηροί, ώστε να μειωθεί ο πόνος στα γόνατα και να επανέρθει η λειτουργικότητα της άρθρωσης.

● εκτάσεις τετρακέφαλων

● κάμψεις δικεφάλων

● καθίσματα με το βάρος του σώματος.

Κάποιες ασκήσεις που μπορούν να δυναμώσουν τα πόδια μας και να καλυτερεύσουν το επίπεδο της ζωής μας. Ο πόνος θα φύγει και η ισορροπία που μπορεί να είχαμε χάσει προσωρινά, θα επανέρθει.

Πόνοι στον αυχένα ή αυχενικό σύνδρομο κουράζουν πολύ κόσμο λόγω κακής στάσης σώματος ή αδυναμίας των μυών της περιοχής ή κάποιου τραυματισμού

Η γυμναστική μπορεί να δυναμώσει τους μυς και να μειώσει τον πόνο. Pilates και yoga έχουν μεγάλο αποτέλεσμα. Η ενδυνάμωση και η καλύτερη λειτουργικότητα των μυών της περιοχής θα διώξουν τυχόν ζαλάδες και πονοκεφάλους.

● εκτάσεις ώμων

● προτάσεις ώμων

● στροφές

Μικρές καθοριστικές ασκήσεις, που έχουν άμεσο αποτέλεσμα για την πονεμένη περιοχή του αυχένα.

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Do…Dare…Denia

Σαν παιδί ήθελα να ανήκω στην κοινωνία των “μεγάλων”, τωρα που μεγάλωσα θέλω να ξαναγίνω “παιδί”. Όχι, όχι, μην αγχώνεστε- μην μπερδεύεστε δεν έχω θεμα με την ηλικία. Απλά, όταν λέω γκρι, θέλω να φαντάζομαι έναν ελέφαντα… Όταν ζωγραφίζω ένα αρνι, δεν θέλω να μοιάζει με γέρικο κριάρι… Θέλω να έχω φίλη μια αλεπού… Όχι, όχι δεν τρελάθηκα…. Απλά, σαν άλλος “μικρός πρίγκιπας”, έχω φτιάξει ένα δικό μου “φανταστικό πλανήτη”. Follow me…

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε