Φτιάξτε το πιο υγιεινό ποπ κορν με σκόρδο, πιπέρι καγιέν και κύμινο

3 υγιεινές συνταγές για ποπ κορν που θα σας επιτρέψουν να το απολαύσετε χωρίς ενοχές!

Το ποπ κορν συνήθως έχει κακή φήμη, κυρίως λόγω του τρόπου κατανάλωσής του. Αυτό που πωλείται στα σινεμά συχνά περιέχει έλαια με γεύση βουτύρου, τα οποία περιέχουν κορεσμένα λιπαρά και επίσης πολύ αλάτι κι έτσι προσφέρουν πολύ περισσότερο νάτριο απ’ όσο χρειάζεται ένας άνθρωπος σε 1 ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, το ποπ κορν στην πραγματικότητα αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά σνακ. Δεν περιέχει σχεδόν καθόλου κανενός είδους λίπος, κορεσμένο, τρανς ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης, δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και σχεδόν καθόλου νάτριο. Εκτός από το γεγονός ότι δεν περιέχει κανένα βλαβερό συστατικό, είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών που προσφέρουν διάφορα οφέλη στην υγεία: χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης, έλεγχος των επίπεδων σακχάρου στο αίμα, απώλεια βάρους και βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Advertisment

Το ίδιο το ποπ κορν δεν είναι ανθυγιεινό, ανθυγιεινός είναι ο τρόπος που του δίνουμε γεύση. Αυτός είναι ο λόγος που παρακάτω σας δίνουμε 3 διαφορετικές υγιεινές και νόστιμες γαρνιτούρες για ποπ κορν που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε αυτό το κλασσικό σνακ χωρίς τις ενοχές που συνήθως ακολουθούν!

Συνταγές για υγιεινό ποπ κορν

Ποπ κορν με βότανα

Μπορείτε να φτιάξετε αυτή την υγιεινή και νόστιμη γαρνιτούρα από σπιρουλίνα και διάφορα άλλα βότανα και μπαχαρικά της επιλογής σας.

Advertisment

Η σπιρουλίνα, γνωστή κι αλλιώς ως μπλε-πράσινα φύκια, έχει πολλά οφέλη στην υγεία που μπορεί και να μην τα γνωρίζετε. Αποτελεί μια σημαντική πηγή διαιτητικών πρωτεϊνών, βιταμίνης Β και σιδήρου, γεγονός που είναι αρκετά εντυπωσιακό δεδομένου ότι πρόκειται για φυτό.

Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, η κόπωση, το άγχος, η κατάθλιψη και άλλα.

Συστατικά: 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σπιρουλίνας, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν.

Ποπ κορν με τυρί

Παρά το γεγονός ότι το λιωμένο τυρί πάνω από το ποπ κορν δεν είναι ούτε κάτι καινούριο ούτε υγιεινό, η συγκεκριμένη επικάλυψη γίνεται με διατροφική μαγιά. Διαθέτει πλούσια, έντονη γεύση και μπορείτε εύκολα να τη ρίξετε πάνω από το ποπ κορν σας. Η διατροφική μαγιά αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης Β, φυτικών ινών και προβιοτικών.

Συστατικά: 1/4 του φλιτζανιού διατροφική μαγιά, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο.

Ποπ κορν με καραμέλα

Αν και η καραμέλα με το ποπ κορν δεν φαίνεται κάτι υγιεινό, όλοι χρειάζονται κάτι γλυκό κάποιες φορές και αυτός είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους.

Αντί για κανονική ζάχαρη, στη συγκεκριμένη συνταγή θα χρησιμοποιήσετε ζάχαρη καρύδας. Επίσης, περιλαμβάνει κανέλα, δεδομένου ότι βοηθά στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και στα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει ωραία γεύση. Ανακατέψτε τα υλικά και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό σιρόπι. Προσθέστε το αλάτι αφού βγάλετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τέλος, περιχύστε το σιρόπι πάνω από το ποπ κορν σας.

Συστατικά: 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη καρύδας, 1/4 του φλιτζανιού αγαύη, 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση