, ,

Συνταγή: Υγιεινές τρούφες μαύρης σοκολάτας για την τόνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας

Τρούφες μαύρης σοκολάτας με σκόνη λαχανικών...

Συνταγή: Υγιεινές τρούφες μαύρης σοκολάτας για την τόνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας

Καταναλώνετε αρκετά λαχανικά μέσα στη μέρα; Όχι, οι δύο σαλάτες την εβδομάδα δεν αρκούν για να λαμβάνουμε τις επαρκείς ποσότητες θρεπτικών στοιχείων για τον οργανισμό μας. Μία απλή και έξυπνη λύση για να αυξήσουμε την πρόσληψή τους είναι η σκόνη λαχανικών.

Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε την συνηθισμένη αυτή σκόνη στα αλμυρά μας φαγητά και καλά κάνουμε. Όμως, αν αυτή δεν περιέχει πολύ αλάτι και συντηρητικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γλυκά, όπως στις παρακάτω τρούφες.

Advertisment

Μάλιστα, σε κάποια καταστήματα, θα βρείτε σκόνη υψηλής ποιότητας χωρίς πρόσθετα υλικά και με μεγάλες ποσότητες αφυδατωμένων λαχανικών. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι έξυπνη, διότι αυτό που θα γευτείτε είναι τη σοκολάτα (και προαιρετικά τους ξηρούς καρπούς) και όχι τη σκόνη λαχανικών.

Τρούφες μαύρης σοκολάτας

Τα συστατικά αναλογούν σε 5 με 8 τρούφες

Υλικά

– ¼ φλιτζάνι βούτυρο καρύδας

Advertisment

– 1 φλιτζάνι καυτό νερό

– 150 γραμμάρια 100% μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε λεπτές λουρίδες

– 1 βανίλια

– 1 – 2 κουταλιές σκόνη λαχανικών (αναζητήστε αφυδατωμένη σκόνη χωρίς προσθήκη μεγάλης ποσότητας αλατιού και καρυκευμάτων)

Μέθοδος παρασκευής

1. Κόψτε τη σοκολάτα σε λεπτές λουρίδες.

2. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι ζεστό ώστε το μείγμα να λιώσει γρήγορα, ώστε να γίνει σωστότερα η γαλακτωματοποίηση στο μπλέντερ.

3. Ανακατέψετε σε μέτρια με χαμηλή ταχύτητα στην αρχή, επιταχύνοντας σταδιακά μέχρι το περιεχόμενο να γίνει απαλό και κρεμμώδες. Στο τέλος, ρίξτε τη σκόνη λαχανικών.

4. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ ώστε να μετατραπεί σε γκανάς (γλάσο σοκολάτας). Αφήστε ακάλυπτο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μετά καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

5. Μόλις σταθεροποιηθεί, βγάλτε μικρές ποσότητες με ένα κουταλάκι του γλυκού. Βάλτε στα χέρια σας σκόνη κακάο και πλάστε τις ποσότητες σε μικρές μπάλες.

6. Προσθέστε επίσης αν θέλετε κομμένους σπόρους chia, λιναρόσπορο ή όποιο ξηρό καρπό θέλετε, αλλά σε σκόνη ώστε να μείνει πάνω στις μπάλες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση