Το πρόβλημα της κακής κυκλοφορίας ταλαιπωρεί πολλούς, ειδικά όσους λόγω εργασίας κάθονται αρκετές ώρες την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή. Το σώμα μας χρειάζεται μια καθημερινή ώθηση ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και να παραμείνει ζωντανό και υγιές. Γι αυτό μπορείτε να αφιερώσετε 15 – 20 λεπτά την ημέρα για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να έχει καλύτερη κυκλοφορία και δυνατότερα άκρα.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Πρωινές διατάσεις

Όταν ξυπνάτε το πρωί, μην σηκώνεστε απότομα και βιαστικά. Τεντώστε καλά χέρια και πόδια και κάντε κυκλικές κινήσεις με το κεφάλι. Μία καλή, επίσης, άσκηση για το κεφάλι και για το σβέρκο είναι να το στρέψετε αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω με απαλές κινήσεις μετρώντας περίπου 10 δευτερόλεπτα στην κάθε θέση.

«Γυμνάστε» τα δάχτυλα των ποδιών

Ανασηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών και τεντώστε τα όσο μπορείτε διατηρώντας τη φτέρνα σας στο πάτωμα. Κάντε την άσκηση πρώτα στο ένα πόδι, έπειτα στο άλλο και τέλος και στα δύο μαζί.

Τεντώστε τα δάχτυλα των χεριών

Σφίξτε τα δάχτυλά σας όπως σχηματίζετε μια μπουνιά και στη συνέχεια τεντώστε τα ανοίγοντάς τα όσο μπορείτε. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία στην περιοχή των χεριών και ταυτόχρονα θα τα ξεκουράσει.

Περπατήστε, περπατήστε, περπατήστε!

Τα οφέλη του περπατήματος είναι γνωστά σε όλους. Ολοένα και περισσότερο, οι ειδικοί, τονίζουν πως το καθημερινό περπάτημα όχι μόνο βελτιώνει την κυκλοφορία του οργανισμού αλλά και τη γενικότερη υγεία. Μάλιστα, επιστήμονες υποστηρίζουν σε σχετική έρευνα, πως το περπάτημα μπορεί να προσθέσει επιπλέον χρόνια στο προσδόκιμο ζωής. Δείτε περισσότερα εδώ

Κάντε Yoga

Η γιόγκα είναι δημοφιλής ως μορφή σωματικής άσκησης που βασίζεται στις ασάνες (στάσεις σώματος) για την ενίσχυση του σωματικού ή ψυχικού ελέγχου και της γενικότερης καλής κατάστασης. Έχει βρεθεί, επίσης, πως η γιόγκα συμβάλλει στην ανακούφιση και στη βελτίωση της κατάστασης ασθενών με αρθρίτιδα.

Κολυμπήστε

Το κολύμπι προσφέρει κάτι που δεν προσφέρει καμία άλλη αεροβική άσκηση και αυτό είναι η δυνατότητα να γυμνάσετε το σώμα σας χωρίς επιπτώσεις στο σκελετικό σας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο που την αναφέρουν ως την καλύτερη γυμναστική άλλωστε!

Πηγή bioathens.com Τροποποιηση – Επιμέλεια: enallaktikidrasi.com

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε