Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δως της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινίσει…

Το παραμύθι σε ταξιδεύει σε χώρους μαγικούς, σε χώρους που όλα γίνονται όπως θες εσύ! Το παραμύθι αγγίζει την ψυχή σου, σμιλεύει τις εκφράσεις σου, αγωνιά την καρδιά σου για ένα υπέροχο τελείωμα κι έχει όραμα και στόχο να εξαφανίσει το κακό για να βασιλέψει το καλό. Είναι ο ήλιος που ζεσταίνει και τον πιο σκληρό άνθρωπο, δεν βλέπει την ασχήμια σε μια καμπούρα, σε μια τετράπαχη φιγούρα! Μα ξέρει καλά να ξεχωρίζει την αγνή ψυχή από το γέλιο της, από το μοίρασμα του κρεβατιού στο καλυβάκι σαν θες να ξαποστάσεις το περπάτημά σου στο απέραντο δάσος. Το ξέρει και από τις νεράιδες που είναι πρόθυμες να βοηθήσουν, να φωτίσουν ακόμη και τα δάκρυα με τα περισσότερα αναφιλητά.

Κάποιος θα πει…

-Όλ’ αυτά είναι ψέμματα, είναι ψεύτικα! Το παραμύθι είναι κύημα της φαντασίας ενός ρομαντικού συγγραφέα που παραμένει παιδί! Θα σου απαντήσω πως το ψέμα δεν σε ταξιδεύει αλλά σε οδηγεί σε μια εικονική πραγματικότητα που επιδιώκει μόνο να σε ξεγελάσει για να μην δεις την αλήθεια. Το ψέμα έχει ως μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει το κακό και να σε απομακρύνει από το καλό, το αγνό κερδίζοντας την λογική σου μα όχι την ψυχή σου!

Το ψέμα ξέρει μόνο να μειδιάζει σε ένα “ζωντανό” γέλιο, να βάζει υπνωτικό στο κρεβάτι που ξεκουράζεσαι από την περιπλάνησή σου στο δάσος, ξέρει να μαζεύει τα δάκρυά σου και να τα πετά στον δρόμο σου για να γλυστρίσεις. Γιατί αυτός που αγαπά τα ψέμματα θα ακούσει τον πόνο σου με σκοπό να τον κάνει εργαλείο για τα δικά του σχέδια, να “φωτίσει” το δικό του μονοπάτι… Ξεχώρισε τους παραμυθάδες από τους ψεύτες στην ζωή σου! Ξεχώρισε κι εσύ τα παραμύθια σου από τα ψέμματά σου!

Πώς;

Αισθάνσου την αέναη ροή ενός παραμυθιού, αισθάνσου το χαμόγελο που γεμίζει τα χείλη σου σαν ακούς την ιστορία του, δεν νιώθεις πως θες εσύ να κατακτήσεις τον κόσμο αυτόν; Κι αν δυσκολεύεσαι χρησιμοποιήσε το ένστικτό σου, αυτό το παιδικό φως που διψά να πετάξει με τις νεράιδες και μαζί να κάνουν τα δάκρυά σου χείμαρρο που θα ξεπλύνει καθετί ψεύτικο από την ζωή σου! Ζήσε το παραμύθι σου, ονειρέψου την πλοκή που αξίζεις και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εσύ καλύτερα!

Ρίνα Σερέτη

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε