,

Όταν η μουσική, συναντά την πραγματική της υπόσταση: The Amalgamation Choir

Η γυναικεία ομάδα The Amalgamation Choir, με τον μοναδική ερμηνεία τραγουδιών από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Της Άννας Ιωαννίδου

H μουσική είναι ο ήχος της ψυχής. Κάθε που έχει την ανάγκη να μιλήσει, να επικοινωνήσει κάτι, η ψυχή τραγουδά. Οι νότες, είναι η φωνή της, που μέσα από μια μελωδική λαλιά, μεταφέρει κάθε συναίσθημα που κατοικεί μέσα της.

Advertisment

Ήταν μια μέρα-μεσημέρι, θυμάμαι, όταν ήρθα αντιμέτωπη με μια διαφορετική εντελώς εκτέλεση, ενός από των πιο διάσημων παραδοσιακών τραγουδιών του νησιού μου, της Μεγαλονήσου. «Η βρύση των Πεγιώτισσων», ένα Κυπριακό άσμα, μόλις είχα συνειδητοποιήσει πως είχε πάρει άλλη διάσταση, μέσα από τη μοναδική ερμηνεία αυτής της γυναικείας υπόθεσης. Σε λίγο διάστημα, κατάλαβα, πως δεν ήμουν η μόνη που έπαθα τέτοιον ενθουσιασμό, και πως εκατοντάδες χιλιάδες άλλες ψυχές, άκουσαν ό,τι άκουσα κι έπαθαν ό,τι έπαθα.

Μια ομάδα από φωνές, ή μάλλον, μια ομάδα από ψυχές, που αποφάσισαν να συνυπάρξουν και να ερμηνεύσουν με τρόπο διαφορετικό, παραδοσιακότροπες πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευασμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Πρόκειται για τη γυναικεία ομάδα, με όνομα «The Amalgamation Choir», που έχει ήδη δημοσιεύσει 4 όμορφα τραγούδια τα οποία κάθε αυτί που σέβεται την ακουστική του και κάθε ψυχή που τιμά τον εαυτό της, αξίζει να τα απολαύσουν.

Advertisment

Με μόνα αγαθά, τη φωνή και τη ψυχή τους, οι νεαρές αυτές κοπέλες, δίνουν ραντεβού σε μια συνεύρεση που σίγουρα γράφει και γράφεται στην Ιστορία. Η μαέστρος της ομάδας, η νεαρή Κύπρια Βασιλική Αναστασίου, είναι η «ένοχος» αυτής της μεγάλης συνάντησης. Αρκεί απλά, να την παρακολουθήσει κανείς, καθώς «δείχνει το δρόμο» και στις υπόλοιπες 14 φωνές. Τα 4 τραγούδια έχουν ως κεντρικό τίτλο το «Amalgamation Choir | Live at the Library» και είναι μια παραγωγή του επίσης κυπριακού, Louvana Productions.

Τα υπόλοιπα, θα σας τα πουν οι φωνές τους. Καλό ταξίδι!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση