Της Ηλέκτρας Αστέρη
Καθημερινά φροντίζουμε να έχουμε επαρκή τροφή για το σώμα μας, αφού είναι πρωταρχική ανάγκη. Παράλληλα όμως δεν φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε την τροφή που χρειάζεται η ψυχή μας και αυτό είναι κάτι που έχει ολέθριες συνέπειες. Η έλλειψη ψυχικής τροφής μπορεί να σε μετατρέψει σε κακόκεφο, στρυφνό και αρνητικό άνθρωπο χωρίς να είσαι. Ο άνθρωπος από την στιγμή που γεννιέται έως και την στιγμή που πεθαίνει έχει ανάγκη την αγάπη και την αποδοχή των άλλων. Όταν αυτό λείπει τότε τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά.
Η έλλειψη αγάπης σηματοδοτεί πολλές αναποδιές καθώς ο άνθρωπος που την βιώνει, νιώθει άσχημα και τίποτα από όλα όσα έχει ή κάνει δεν τον γεμίζουν. Οι τρόποι για να πάρεις αγάπη είναι απροσμέτρητοι και μπορείς να ανακαλύπτεις νέους μέρα με την μέρα. Στην περίπτωση που μπορείς να πάρεις την αγάπη που αναζητά η ψυχή σου από τους γύρω σου, μην χάνεις ευκαιρία. Πάρε την αγκαλιά που σου χαρίζει απλόχερα καθημερινά η μητέρα σου, δέξου τον καλό λόγο του συναδέλφου στην δουλειά και πες του και εσύ έναν, καλημέρισε στον γείτονα που σε χαιρετάει συνεχώς αλλά εσύ γυρίζεις το κεφάλι. Μην χάνεις ευκαιρία για να πάρεις αγάπη από το σύμπαν που είναι πάντα έτοιμο να σου δώσει.
Στην περίπτωση που “νομίζεις” πως δεν μπορείς να πάρεις αγάπη από τίποτα και από κανέναν, σε διαβεβαιώνω πως λανθάνεις. Επειδή όμως δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου, βρήκα έναν καλύτερο τρόπο για να σε πείσω πως δεν έχεις ανάγκη κανέναν για να ταΐσεις την ψυχή σου. Μάθε πως η μεγαλύτερη παραγωγή αγάπης γίνεται εντός μας.
Μην ζητήσεις από κάποιον να σε αγκαλιάσει, κάν’ το εσύ πρώτος.
Μην ζητήσεις από κάποιον να σε κάνει να νιώσεις καλά, κάν’ το εσύ για κάποιον άλλον.
Μην πάρεις και τα δύο καρβέλια ψωμί στο σπίτι σου σήμερα, δώσε το ένα στον άστεγο που κοιμάται στο παγκάκι, απέναντι από το σπίτι σου.
Βρες τρόπους που σε γεμίζουν αγάπη και τάισε την ψυχή σου και τους γύρω σου.
Κάνε τον κόσμο λίγο καλύτερο.
Μόνο εσύ μπορείς. Μόνο μαζί μπορούμε.
Συντάκτης | Ηλέκτρα Αστέρη
Πιστεύω στους αγγέλους, στα παραμύθια και στο κάρμα. Κάποιες φορές ίσως παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Εργάζομαι ως αρχισυντάκτρια της ταξιδιωτικής τηλεοπτικής εκπομπής Happy Traveller. Λατρεύω τα ταξίδια γιατί είναι αυτά που μου άνοιξαν το μυαλό και την καρδιά. Η ζωή μου γεμίζει όταν αγαπάω, όταν γράφω και όταν έχω αγκαλιά το παιδί και τα σκυλιά μου.
Ιστοσελίδα- Όταν τελειώσει όλο αυτό… άνοιξε την καρδιά σου σε όσους ήταν εκεί όταν ήσουν μόνος - 15 Δεκεμβρίου 2020
- Οι γυναίκες που θαυμάζω δεν είναι αυτές που φαντάζεσαι! - 14 Νοεμβρίου 2020
- Άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου και η ευτυχία θα σου δώσει ραντεβού στην επόμενη γωνία - 4 Μαρτίου 2020
- Να σε αγαπάς, όπως ακριβώς είσαι! - 28 Φεβρουαρίου 2019
- Να μη φοβάσαι το καινούριο. Αγκάλιασε την αλλαγή και γίνε κι εσύ καινούριος - 3 Σεπτεμβρίου 2018
- Τα δικά σας «πρέπει» με χάλασαν, τα δικά μου «θέλω» θα με φτιάξουν - 23 Μαΐου 2018
- Να γίνεις ο άνθρωπος που θα ήθελες να συναντήσεις - 10 Ιανουαρίου 2018
- Δεν μπορείς να πας μπροστά, κοιτώντας πίσω - 21 Δεκεμβρίου 2017
- Η σκέψη είναι δύσκολη. Γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν - 8 Αυγούστου 2017
- Να μάθεις να συγχωρείς - 7 Μαΐου 2017