, ,

Εκπαιδεύοντας ένα πιλότο του μέλλοντος

Μάθετε για το πρωτοπωριακό έργο Solar Impulse και το μέλλον της εκπαίδευσης των πιλότων.

Της Αγάθης Χριστοδουλίδη

Το Solar Impulse είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα που συμβαίνουν ανά το κόσμο. Δύο πρωτοπόροι οι οποίοι πετούν ένα αεροπλάνο το οποίο κινείται μόνο με ηλιακή ενέργεια χωρίς την χρήση οποιουδήποτε καύσιμου. Ενα αεροπλάνο το οποίο έχει την δυνατότητα να κινείται ασταμάτητα χωρίς την χρήση οποιουδήποτε ζημιογόνου καύσιμου για τον πλανήτη και ως επέκταση για τον άνθρωπο.

Advertisment

Η δική μας ομάδα, η ομάδα του Motivate Yourself, είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση του προέδρου, ιδρυτή και πιλότου του Solar Impulse, Bertrand Piccard.

Σκοπός μας και στόχος μας είναι να φτάσει σε τέτοια αρμονική κατάσταση έτσι ώστε να μπορεί να παραμείνει σταθερός και συγκεντρωμένος καθ’όλη την διάρκεια των πολύωρων πτήσεων του Solar Impulse. Για παράδειγμα το τελευταίο ταξίδι του από την Χαβάη στην Καλιφόρνια διάρκεσε 62 ώρες κατά τις οποίες δεν του επιτρεπόταν να κοιμηθεί παρά μόνο για διάρκεια 20 λεπτών λίγες φορές την ημέρα.

Η βελτίωση της αποδοτικότητας του, η βελτίωση της αντοχής του όπως επίσης η γενική βελτίωση του σε νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο είναι καίριας σημασίας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει των προκλήσεων που συναντά κατά την διάρκεια της πτήσης του τόσο όσο και κατά την διάρκεια ολόκληρου του έργου.

Advertisment

Εκπαιδεύοντας ένα πιλότο του μέλλοντος

Αρχίζοντας την εκπαίδευση μας τον Ιανουάριο του 2016 έχουμε προβεί σε διάφορες εκπαιδεύσεις με τον Bertrand, τόσο στην Χαβάη, πρόσωπο με πρόσωπο, όσο και εξ’ αποστάσεως, διαδικτυακά, όπου με διάφορες τεχνικές τον έχουμε βοηθήσει να αυξήσει την ικανότητα συγκέντρωσης του, αντοχής, ευελιξίας και συναισθηματικής σταθερότητας. Επίσης κατά την διάρκεια της πτήσης του είχαμε μαζί μια συνεδρία διάρκειας 15 λεπτών καθώς ο ίδιος πετούσε το Solar Impulse πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι η μόνη συνεδρία στην ιστορία κατά την διάρκεια πτήσης ενός πιλότου.

Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε μέρος αυτού του έργου, ενος έργου του μέλλοντος, το οποίο μεταφέρει ένα μήνυμα: Ναι, μπορούμε να ζήσουμε σε ένα καλύτερο κόσμο και ένα πιο καθαρό πλανήτη. Ναι, μπορούμε να ζήσουμε σε ένα κόσμο που χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σέβεται το περιβάλλον. Ναι, μπορούμε να είμαστε όλοι πρωτοπόροι!

—————–

Η Αγάθη Χριστοδουλίδη και ο Daniel Mitel ειναι ιδρυτές του Motivate-Yourself και του The School of the Heart. Θα βρίσκονται στην Ελλάδα για το σεμινάριο Αφύπνισης της Πεφωτισμένης Καρδιάς στο οποίο θα διδαχτούν και τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιούν με την ομάδα του Solar Impulse και τον Bertrand Piccard.

Μάθετε περισσότερα στο www.agathi.net / www.danielmitel.com / www.heartmindsynergy.com ή επικοινωνήστε με την Δήμητρα Τερέζα Τσακίρογλου στο info@heartmindsynergy.com, +30 210 98 27 612, +30 6970 034 299

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νορβηγία: Απίστευτες εικόνες από το Βόρειο Σέλας που μάγεψε τον ουρανό με τα χρώματά του!
Ο Αμαζόνιος έπεσε στη χαμηλότερη στάθμη του εδώ και έναν αιώνα από την ακραία ξηρασία
Η στιγμή που καταρρέει ένας από τους μεγαλύτερους παγετώνες στην Παταγoνία (βίντεο)
Έρευνα βόμβα: Σχεδόν όλοι στην Ευρώπη αναπνέουμε τοξικό αέρα | Η κατάσταση στην Ελλάδα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση