Η αγάπη ποτέ δε κάνει κρότο… Είναι σιωπηλή, ανεπηρέαστη από κάθε είδους φανταχτερά και όμορφα περιτυλίγματα… Βρίσκεται σε πολύ απλά πράγματα και όμως είναι τόσο σύνθετη… Σύνθετη γιατί χωρίς αυτή το παζλ της ύπαρξης δε συμπληρώνεται, μένει ανολοκλήρωτο και δυστυχισμένο.
Μάθε να δίνεις, να προσφέρεις, ακόμα και αν το θεωρείς μάταιο. Ο,τι δίνεις σου επιστρέφεται, ίσως όχι από εκεί που θα θελες ή περιμένεις, όμως σου επιστρέφεται. Η προσμονή για επιστροφή δε πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός, κάνοντάς μας θηρία απεγνωσμένα για τροφή. Η αγάπη, το δούναι αυτής, γίνεται απλα τρόπος ζωής.
Τότε μόνο είναι ατόφια και πραγματική. Η δυσκολία είναι να ξεπερνάμε πάντα τη πικρία μας γιατί ίσως δεν εκτιμήθηκε από μια σχέση ερωτική, από μια φιλία και να μη μετανιώνουμε για τα όσα δίνουμε, ποτέ δε πάνε στράφη! Δεν το κάνουμε μόνο για τους άλλους γιατί, καλώς ή κακώς η μόνη ανιδιοτελής αγάπη ειναι αυτή της μητέρας προς το παιδί της, το κάνουμε και για τη δική μας αυτοεκπλήρωση.
Χρύσα Μπακολιά
Συντάκτης | Χρύσα Μπακολιά
Φοιτήτρια φιλοσοφίας- παιδαγωγικής- ψυχολογίας, ζώδιο του αέρα, ονειροπόλα και οραματιστρια. Ενα απο τα πιο σημαντικά μικροβια η ποίηση.. μια προσπάθεια να ρίξει ενα λιθαράκι στο χώρο αυτο της τέχνης μιας και άποψη της ειναι οτι η τέχνη εξευγενιζει τη ψυχή αλλα και την ισορροπεί κάπου μεσα στα πάθη της ζωής.
- Όσο ζούμε για να αποκτούμε, η ύπαρξή μας ξεμακραίνει… - 11 Σεπτεμβρίου 2017
- Πριν βαρύνεις τον εαυτό σου με ταμπέλες, κάνε μια ενδοσκόπηση - 28 Μαΐου 2017
- Φτιαγμένοι από αστερόσκονη - 2 Απριλίου 2017
- Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, ή όχι; - 28 Αυγούστου 2016
- Η αλήθεια φέρνει σωτηρία - 21 Ιουλίου 2016
- Η αγάπη δεν κάνει κρότο! Από τη Χρύσα Μπακολιά - 28 Ιουνίου 2016
- Απόγνωση… ουσιαστικό γένους θηλυκού με σημασία πληθυντικού αριθμού - 21 Απριλίου 2016
- Ποιος είμαι; Τι θέλω; - 22 Δεκεμβρίου 2015
- Η γνώση αποτελεί εφόδιο που οδηγεί στην ευτυχία - 18 Οκτωβρίου 2015