,

Η αγάπη δεν κάνει κρότο! Από τη Χρύσα Μπακολιά

Η αγάπη ποτέ δε κάνει κρότο… Είναι σιωπηλή, ανεπηρέαστη από κάθε είδους φανταχτερά και όμορφα περιτυλίγματα… Βρίσκεται σε πολύ απλά πράγματα και όμως είναι

Η αγάπη ποτέ δε κάνει κρότο… Είναι σιωπηλή, ανεπηρέαστη από κάθε είδους φανταχτερά και όμορφα περιτυλίγματα… Βρίσκεται σε πολύ απλά πράγματα και όμως είναι τόσο σύνθετη… Σύνθετη γιατί χωρίς αυτή το παζλ της ύπαρξης δε συμπληρώνεται, μένει ανολοκλήρωτο και δυστυχισμένο.

Μάθε να δίνεις, να προσφέρεις, ακόμα και αν το θεωρείς μάταιο. Ο,τι δίνεις σου επιστρέφεται, ίσως όχι από εκεί που θα θελες ή περιμένεις, όμως σου επιστρέφεται. Η προσμονή για επιστροφή δε πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός, κάνοντάς μας θηρία απεγνωσμένα για τροφή. Η αγάπη, το δούναι αυτής, γίνεται απλα τρόπος ζωής.

Advertisment

Τότε μόνο είναι ατόφια και πραγματική. Η δυσκολία είναι να ξεπερνάμε πάντα τη πικρία μας γιατί ίσως δεν εκτιμήθηκε από μια σχέση ερωτική, από μια φιλία και να μη μετανιώνουμε για τα όσα δίνουμε, ποτέ δε πάνε στράφη! Δεν το κάνουμε μόνο για τους άλλους γιατί, καλώς ή κακώς η μόνη ανιδιοτελής αγάπη ειναι αυτή της μητέρας προς το παιδί της, το κάνουμε και για τη δική μας αυτοεκπλήρωση.

Χρύσα Μπακολιά

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση