Είσαι εσύ! Αλήθεια είσαι;

Αποδέξου τον εαυτό σου όπως κι αν είναι με τις κλειστές του, τις ανοιχτές του δεν έχει σημασία!

Είσαι εσύ! Αλήθεια είσαι;

Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Είναι φορές που δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να δίνεις το παρόν, να υπάρχεις σε στιγμές κατεστημένες, σε γιορτές, σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Όλα σου μοιάζουν μονότονα, αχνά. Είσαι σε αυτή σου την φάση που θέλεις να περνάς απαρατήρητος στα μάτια των ανθρώπων, θα ήθελες όμως να γεννηθείς στην ψυχή τους. Θα ήθελες να σωπάσεις στην λογική τους και να υπάρξεις στις κουβέντες αυτές που τις μιλάς με το χαμόγελο, με μια αγκαλιά, με ένα χάδι, με ένα σιωπηλό βλέμμα.

Επιλέγεις την μοναχικότητα για να ξεκουραστείς και να μαζέψεις δύναμη για να ξαναβουτήξεις στον θόρυβο γιατί η ζωή μας η αλήθεια είναι πως κάνει πολύ θόρυβο…

 

Θα κριθείς πως έχεις κατάθλιψη, θα σε κατηγορήσουν πως χαλάς την παρέα, πως είσαι αντικοινωνικός, σνομπ και δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που θα καταλάβουν και θα σεβαστούν την σιωπή σου. Είναι απλά αυτή η στιγμή που θέλεις μόνο να υπάρχεις χωρίς να πρέπει να δηλώνεις με λέξεις το παρόν σου παρά μόνο την βουβή παρουσία σου.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/eisai-esy-alitheia-eisai/

Δυστυχώς όλα γίνονται στα πλαίσια του φαίνεσθαι κι ο θόρυβος «φαίνεται» στα μάτια των ανθρώπων. Θεωρούν πως επειδή κάτι το ακούνε δεν κινδυνεύουν από αυτό ενώ τη σιωπή ασυναίσθητα τη φοβάσαι επειδή είναι εκεί μα δεν τη “βλέπεις”…

Η μοναδικότητά σου ζει στα συναισθήματά σου, στον τρόπο που εκφράζεσαι σε αυτή την αυθεντικότητα της προσωπικής αισθαντικότητας της κάθε στιγμής σου, στην αλήθεια σου!  Ζήσε όπως προστάζει η φωνή της ψυχής σου γιατί εκείνη μόνο μιλά την γλώσσα της δικής σου πραγματικότητας. Να είσαι όπως αισθάνεσαι αρκεί να συνάδει με τις βασικές θεϊκές αξίες. Αγάπη, καλοσύνη, σεβασμός, δικαιοσύνη, ελευθερία. Διάδωσε τη γλώσσα αυτή όσο δύσκολο και να είναι γιατί χρειάζεται να παλέψεις με πολύ σκοτάδι. Ο κόσμος έχει ανάγκη να σε βγάλει από την αλήθεια σου, δεν του αρέσει η διαφορετικότητα. Ότι δεν είναι ίδιο με αυτό του το είδωλο στον δικό του καθρέπτη θέλει να το σπάσει.

Θες σιωπή; Ζήσε με σιωπή!  Θες απομόνωση; Μείνε μακριά από όλους! Αυτό ζητά η ψυχή σου τη στιγμή ετούτη! Αποδέξου τον εαυτό σου όπως κι αν είναι με τις κλειστές του, τις ανοιχτές του δεν έχει σημασία! Αγάπησέ τον όπως κι αν είναι, είναι εσύ, είσαι εσύ, αλήθεια είσαι;

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ keybooks
ΕΚΔΟΣΕΙΣ keybooks
ΕΚΔΟΣΕΙΣ keybooks

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε