Η αλήθεια φέρνει σωτηρία

Η αλήθεια πάντα ανακουφίζει τη ψυχή… θέλει χρόνο να χωνευτεί, να εισχωρήσει στην καρδιά, να πιστευτεί, να καταπολεμήσει τους δαίμονες, όμως πάντα η αλήθεια φέρνει σωτηρία. Το ψέμα οδηγεί σε ύπουλους συμβιβασμούς που γίνονται τερατουργήματα, σκοτώνονται εαυτοί, κτίζονται σχέσεις, οικογένειες, κοινωνίες με θεμέλια σαθρά και με ενα φύσημα καταρρέουν.

Διαβάστε ακόμη: Η αγάπη δεν κάνει κρότο!

Ο δρόμος προς την αλήθεια, αν και πολλές φορές επώδυνος ή χρονοβόρος ακολουθείται από τους τολμηρούς της ζωής, τους άξιους δοκιμασιών, αυτούς τους εν δυνάμει “δυνατούς”. Είναι εκείνοι που χαμογελάνε όταν μέσα τους κλαίνε γιατί ξέρουν οτι μέσα απο το πόνο όλα αλλάζουν και εξαρτάται από εκείνους αν θα αλλάξουν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.

Γιατί πάντα έχουμε την επιλογή και θέλει καθαρό μυαλό και ανυπότακτη ψυχή για να συνειδητοποιούμε τη δύναμή μας και να μη τρομάζουμε. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, δεν υπάρχει δε θέλω. Θέλω πάντα να μπορώ να κάνω αυτό που είναι επιλογή μου και να χαίρομαι ακόμη και αν η τροπή δεν είναι αυτή που περίμενα.

Χρύσα Μπακολιά

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Χρύσα Μπακολιά

Φοιτήτρια φιλοσοφίας- παιδαγωγικής- ψυχολογίας, ζώδιο του αέρα, ονειροπόλα και οραματιστρια. Ενα απο τα πιο σημαντικά μικροβια η ποίηση.. μια προσπάθεια να ρίξει ενα λιθαράκι στο χώρο αυτο της τέχνης μιας και άποψη της ειναι οτι η τέχνη εξευγενιζει τη ψυχή αλλα και την ισορροπεί κάπου μεσα στα πάθη της ζωής.

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε