Πως θα διαπιστώσετε αν το λάδι που πήρατε είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαπιστώσετε αν το ελαιόλαδο που έχετε είναι ποιοτικό και φρέσκο.

Πως θα διαπιστώσετε αν το λάδι που πήρατε είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο, το οποίο λαμβάνεται με συμπίεση των καρπών της ελιάς, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, μπορεί να θεραπεύσει έναν μεγάλο αριθμό σοβαρών παθήσεων συμπεριλαμβανομένων των ψυχικών ασθενειών. Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι έριχναν αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου πάνω στο φαγητό τους τόσο για την ευχάριστη γεύση του όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Δείτε επίσης: Ελαιόλαδο: 20 χρήσεις εκτός κουζίνας που δεν έχετε φανταστεί

Advertisment

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαπιστώσετε αν το ελαιόλαδο που έχετε είναι ποιοτικό και φρέσκο.

Καταρχήν, αρχίστε παρατηρώντας το χρώμα του. Το χρώμα του παρθένου ελαιόλαδου πρέπει να είναι πράσινο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη. Σε άλλη περίπτωση θα το δείτε να είναι πιο χρυσαφένιο. Αυτό συμβαίνει όταν παράγεται από ώριμες ελιές.

Διαβάστε ακόμη: Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε το καλό μέλι

Advertisment

Έπειτα, καταλαβαίνουμε το αγνό ελαιόλαδο από το άρωμα. Το άρωμα θα πρέπει να θυμίζει γη, κάτι σαν το χορτάρι που είναι φρεσκοκομμένο.

Ακολουθεί η γεύση. Η γεύση του θα πρέπει να είναι, καταρχήν, έντονη και στυφή. Ένας τρόπος να το καταλάβετε είναι να δοκιμάσετε λίγο λάδι μόνο του για να το γευθείτε ατόφιο. Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο καίει ελαφρώς το λαιμό στην κατάποση λόγω της ελαιοκανθάλης που περιέχει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 τρόφιμα που μας κάνουν να ιδρώνουμε πιο εύκολα – Ποια μας ξεδιψούν
Πώς να κάνετε τα τρόφιμα να διατηρούνται υγιή για περισσότερο χρόνο στο ψυγείο σας
4 είδη ουσιών στα τρόφιμα που «ξεγελούν» τον εγκέφαλό μας
Οι ιδανικοί χυμοί φρούτων για να δροσιστείτε τις ημέρες του καύσωνα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση