10 ερωτήσεις που οι άντρες διστάζουν να κάνουν στον γιατρό τους αν και θα έπρεπε!

Διαβάστε τις 10 ερωτήσεις, αλλά και τις απαντήσεις, που οι άντρες διστάζουν να κάνουν στον γιατρό τους.

10 ερωτήσεις που οι άντρες διστάζουν να κάνουν στον γιατρό τους αν και θα έπρεπε!

10 ερωτήσεις που οι άντρες διστάζουν να κάνουν στον γιατρό τους αν και θα έπρεπε!

O δρ Joel Kahn είναι ιατρός που ασκεί τη λειτουργική ιατρική για πάνω από είκοσι χρόνια. Σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρει ποιες είναι οι ερωτήσεις που ντρέπονται περισσότερο να κάνουν οι άντρες ασθενείς του. Τονίζει ότι αυτές οι ερωτήσεις είναι σημαντικές να τίθενται στον ιατρό τους και για να αποσαφηνιστούν οι παρεξηγήσεις για αυτά τα ζητήματα αλλά και για να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση σε περίπτωση που αποτελούν συμπτώματα μιας σοβαρής πάθησης.

Advertisment

Διαβάστε τις 10 ερωτήσεις που οι άντρες διστάζουν να κάνουν στον γιατρό τους

1. Τα μαλλιά μου είναι πολύ αδύναμα. Μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό;

Οι 3 κυριότερες αιτίες αραίωσης των μαλλιών είναι: παθήσεις του θυρεοειδούς, κακή διατροφή και άγχος. Κάθε μία από αυτές μπορεί να αξιολογηθεί από έναν γιατρό εξειδικευμένο στη λειτουργική ιατρική. Μετά την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η λήψη συμπληρωμάτων με βιοτίνη (Β7), η κατανάλωση αγιουρβεδικών βοτάνων (όπως το Αμαλάκι και το Μπράχμι) ή καταλάσης μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να γίνουν πιο πυκνά και να αποφύγετε το υπερβολικό γκριζάρισμα. Η καταλάση βρίσκεται επίσης σε υψηλά επίπεδα σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

2. Γιατί δεν έχω πρωινές στύσεις;

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/erotiseis-antres-distazoun-kanoun-sto-giatro-tous/

Υπάρχουν πολλές αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ), όπως οι αγγειακές βλάβες από κακή διατροφή, η υψηλή χοληστερίνη, το κάπνισμα, ο διαβήτης, η χαμηλή τεστοστερόνη και η υπερβολική οιστραδιόλη και η υπερβολική κατανάλωση μαριχουάνας. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι επίσης ο ρόλος της ΣΔ ως ένδειξη ύπαρξης καρδιαγγειακής νόσου. Αν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους πρόβλημα, μην ντραπείτε, ενδιαφερθείτε. Αυτό ακριβώς μπορεί να σώσει τη ζωή σας.

Advertisment

3. Πώς εξετάζω τους όρχεις μου;

Ο καρκίνος των όρχεων προσβάλλει περίπου 10.000 άνδρες στις ΗΠΑ κάθε χρόνο ενώ κατέχει τα υψηλότερα ποσοστά θεραπείας από οποιοδήποτε άλλο είδος καρκίνου. Η έγκαιρη διάγνωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Όλοι οι άντρες πρέπει να υιοθετήσουν τη συνήθεια να ελέγχονται μόνοι τους 1 φορά τον μήνα όταν κάνουν ντους ψηλαφώντας τον ένα όρχι με τον αντίχειρα και τον δείκτη προσέχοντας μήπως αντιληφθούν κάποιο εξόγκωμα και στη συνέχεια να επαναλάβουν τη διαδικασία από την άλλη πλευρά.

4. Γιατί βλέπω αίμα όταν πηγαίνω στην τουαλέτα;

Η πιο συχνή αιτία είναι οι αιμορροΐδες ή κάποια ραγάδα του πρωκτού. Ωστόσο, ο καρκίνος του πρωκτού ή ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι επίσης πιθανές αιτίες. Γι’ αυτό μην καθυστερείτε την εξέταση από κάποιον ειδικό.

5. Γιατί έχω τόσα πολλά αέρια;

Ένας συνάδελφος καρδιολόγος έλαβε επιστολή από τον Προϊστάµενο προσωπικού, στην οποία τον προειδοποιούσαν για υπερβολικά αέρια κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων. Ενώ συχνά φαίνεται κάπως αστείο, τα υπερβολικά αέρια μπορεί να αποτελούν ένδειξη δυσανεξίας στη λακτόζη και σε άλλα τρόφιμα καθώς και εντερικής δυσβίωσης. Η σταδιακή αφαίρεση των γαλακτοκομικών προϊόντων, της γλουτένης, της σόγιας ή του καλαμποκιού μπορεί να σας βοηθήσει. Η λήψη πεπτικών ενζύμων και προβιοτικών μαζί με τα γεύματα μπορεί να μειώσει τη συχνότητα.

6. Γιατί έχω φαγούρα στα οπίσθια;

Σε ποιον δεν έχει τύχει δει έναν τύπο να κοιτάζει δεξιά-αριστερά και στη συνέχεια να ξύνει τα οπίσθιά του; Όχι και τόσο ωραίο θέαμα. Η αιτία θα μπορούσε να είναι προβλήματα όπως η δυσανεξία σε διάφορα τρόφιμα, η καθαριότητα, οι αιμορροΐδες, η ψωρίαση, ακόμα και εντερικά παράσιτα. Μερικές απλές θεραπείες περιλαμβάνουν τον περιορισμό κατανάλωσης καφέ, τσαγιού, σοκολάτας, αναψυκτικών τύπου κόλα, εσπεριδοειδών και ντομάτας. Το καλό πλύσιμο μετά την τουαλέτα, το πέρασμα με ταλκ ή / και κρέμα υδροκορτιζόνης 1% μπορεί να σας ανακουφίσουν.

7. Μήπως έχω δυσάρεστη αναπνοή;

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/erotiseis-antres-distazoun-kanoun-sto-giatro-tous/

Η άσχημη αναπνοή είναι πιθανό να αποτελέσει πρόβλημα στην εργασία σας και στις σχέσεις σας. Μπορεί να είναι σύμπτωμα βακτηριακής διάσπασης στο στόμα, οπισθορρινικής καταρροής, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και ουλίτιδας. Οι οδοντίατροι που είναι εξειδικευμένοι σε προηγμένες εξετάσεις όσον αφορά την περιοδοντική υγεία θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα.

8. Γιατί πάσχω ακόμα από ακμή στα οπίσθια;

Αυτό συνήθως οφείλεται σε θυλακίτιδα ή σε μια επιφανειακή μόλυνση των θυλάκων των τριχών. Η αιτία είναι οι βακτηριακές λοιμώξεις πχ από σταφυλόκοκκο ή ψευδομονάδα. Ορισμένες συνήθειες που την προκαλούν είναι να κάθεστε στο τζακούζι ή να φοράτε στενά ρούχα. Φροντίστε να διατηρείτε σωστή υγιεινή, να φοράτε ρούχα που αναπνέουν και να χρησιμοποιείτε σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου και απολεπιστικά.

9. Είναι φυσιολογικό να έχει κάμψη το πέος μου;

Να γνωρίζετε το εξής: μερικοί άντρες γεννιούνται με μια ήπια συγγενή κάμψη. Περίπου το 5% των αντρών εμφανίζει μια κάμψη που οφείλεται σε χρόνια φλεγμονή αγνώστου αιτίας και ονομάζεται νόσος Περονί. Μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, απώλεια πλάτους του οργάνου ή ακόμη και σε πόνο κατά τη συνουσία. Μερικοί άντρες έχουν επίσης πάχυνση των συνδετικών ιστών στα χέρια και τα πόδια τους. Η θεραπεία με χρήση συνένζυμο CoQ10, βιταμίνη Ε, κολλαγενάση ή χειρουργική επέμβαση είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε υπόψη.

10. Μήπως έχω μεγάλο στήθος;

Θυμηθείτε τον γκόλφερ Phil Mickelson, του οποίου τελικά το όνομα θεωρήθηκε ως συνώνυμο της γυναικομαστίας, όπως ονομάζεται επισήμως η συγκεκριμένη πάθηση. Σε πολλές περιπτώσεις η αιτία είναι άγνωστη, αλλά είναι γενικά σημάδι παχυσαρκίας και χαμηλής αναλογίας τεστοστερόνης / οιστραδιόλης. Σπανίως μπορεί να οφείλεται σε ασθένειες του ήπατος ή των νεφρών. Η απώλεια βάρους, η λήψη φυσικών ή συνταγογραφούμενων αναστολέων αρωματάσης ή η χειρουργική επέμβαση είναι μερικές επιλογές θεραπείας.

Οι άντρες έχουν ως και 70% λιγότερες πιθανότητες να επισκεφτούν έναν γιατρό σε σύγκριση με τις γυναίκες. Κι αφού αυτό συμβεί, ίσως ντρέπονται να κάνουν ερωτήσεις για λεπτά θέματα. Η καταγραφή των ερωτήσεων είναι μια καλή στρατηγική για να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ζητήσετε βοήθεια. Όπως είπε και ο Ιπποκράτης «Ο σοφός άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει ότι η υγεία είναι η μεγαλύτερη ευλογία».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες
Καρκίνος: 7 πρωτοπόροι Έλληνες δημιουργούν εργαλείο AI που ανιχνεύει μεταστάσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση