7 εταιρίες – κολοσσοί που άρχισαν πραγματικά από το… μηδέν!

Εταιρίες πρωταγωνιστές στην παγκόσμια αγορά, που άρχισαν από χαμηλά και κατέκτησαν τον κόσμο.

7 εταιρίες – κολοσσοί που άρχισαν
από χαμηλά και κατέκτησαν τον κόσμο!

Ανάμεσα στους μεγαλύτερους κολοσσούς του κόσμου, υπάρχουν μερικές εταιρίες που εκτός από την ποιότητα των προϊόντων τους, είναι γνωστές για το γεγονός πως ξεκίνησαν κάνοντας το πρώτο τους βήμα σε ένα… γκαράζ!

Advertisment

Apple

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/etairies-arxisan-apo-to-miden/

Η Apple ιδρύθηκε από τον Στηβ Τζομπς (1955-2011) και τον Στήβεν Βόζνιακ το 1976 σε ένα γκαράζ στην μικρή πόλη, Λος Άλτος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Σκοπός της ίδρυσης και πρώτο της προϊόν ήταν ο υπολογιστής Apple I, δημιούργημα του Βόζνιακ, ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου. Πλέον, είναι, ίσως, η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο που αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, online υπηρεσίες και υπολογιστές.

Microsoft

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/etairies-arxisan-apo-to-miden/

Advertisment

Το δημιούργημα των Μπιλ Γκέιτς και Πολ Άλεν είναι, μαζί με την Apple, οι μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο που κατασκευάζουν λογισμικά. Πλέον, αριθμεί σχεδόν 100.000 υπαλλήλους σε 102 χώρες.

Google

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/etairies-arxisan-apo-to-miden/

Iδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδιωτικοποιήθηκε και απέκτησε τη φήμη και το μέγεθος που όλοι γνωρίζουμε.

Hewlett-Packard

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/etairies-arxisan-apo-to-miden/

Ιδρύθηκε το 1939 από τους Bill Hewlett και Dave Packard σε ένα γκαράζ στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Το αρχικό τους κεφάλαιο ήταν 538 δολλάρια (!) και λέγεται πως οι δύο ιδρυτές έριξαν νόμισμα για να αποφασίσουν αν η εταιρία θα ονομάζεται Hewlett – Packard ή Packard – Hewlett. Στο μέλλον, έφτασε να είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικού εξοπλισμού παγκοσμίως.

Nike

Η εταιρία, αρχικά, ονομαζόταν Blue Ribbon Sports και ιδρύθηκε από τον αθλητή Phil Knight και τον προπονητή του Bill Bowerman, τον Ιανουάριο του 1964. Τον Μάιο του 1971 μετονομάστηκε επισήμως σε Nike, από την Ελληνίδα Θεά της μυθολογίας, και από τότε ακολουθεί μια λαμπρή πορεία, όντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής και εμπορίας αθλητικών ειδών στον κόσμο.

Walt Disney

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/etairies-arxisan-apo-to-miden/

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ και ο αδερφός του Ρόι, ήταν οι ιδρυτές της θρυλικής εταιρίας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. Η πρώτη τους ταινία κινουμένων σχεδίων γυρίστηκε στο γκαράζ ενός συγγενή τους. Σήμερα, από τα μεγαλύτερα εμπορικά ονόματα στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Amazon

Η Amazon είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου και μια από τις πρώτες που βασίστηκε στο Διαδίκτυο για την παροχή των υπηρεσιών της με γνώμονα τις πραγματικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών. Ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος, άρχισε από το γκαράζ του δημιουργώντας το πρώτο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή στο Matrix | Το σύμπαν ως προσομοίωση
Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση