,

Πώς να διευρύνετε τη συνείδησή σας

Παρόλο που δεν υπάρχουν ανώτεροι ή κατώτεροι άνθρωποι, υπάρχουν άνθρωποι με πιο διευρυμένη και άνθρωποι με πιο περιορισμένη συνείδηση.

Πώς να διευρύνετε τη συνείδησή σας

Λέγεται ότι δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι. Ότι αυτή η αντίληψη είναι μια πλάνη και οφείλεται στη λειτουργία του πρωτόγονου ερπετοειδούς εγκεφάλου μας. Είναι αυτό το κομμάτι  μας που υιοθετεί τις ιεραρχίες, την έννοια της αγέλης και είναι ο πιο πρωτόγονος εγκέφαλος που αναπτύχθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Advertisment

Διαβάστε επίσης: Οι 200 καλύτερες ταινίες για την εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης

Παρόλο όμως που δεν υπάρχουν ανώτεροι ή κατώτεροι άνθρωποι, μοιάζει σχεδόν σίγουρο ότι υπάρχουν άνθρωποι με πιο διευρυμένη και άνθρωποι με πιο περιορισμένη συνείδηση. Άνθρωποι με μεγαλύτερη ή μικρότερη ενσυναίσθηση. Ας δούμε παρακάτω κάποιους τρόπους που μπορούμε να διευρύνουμε τη συνείδησή μας.

1. Αφιερώστε χρόνο σε καθημερινή βάση στον εαυτό σας

Το να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας δεν σημαίνει να είστε μόνοι και να απασχολείστε με το κινητό σας. Σημαίνει να είστε μόνοι σας με τον εαυτό σας. Είτε κάνετε διαλογισμό, είτε ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, είτε κάνετε μια βόλτα στη φύση, δεν έχει σημασία. Αρκεί να αφουγκραστείτε τον εαυτό σας. Εάν δεν το έχετε κάνει ποτέ θα εκπλαγείτε από την όμορφη συζήτηση που μπορεί να αναπτύξετε μαζί του καθώς επίσης θα μάθτε πολλά για τον εαυτό σας.

Advertisment

2. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του οράματος

Όλοι όσοι πέτυχαν κάτι σημαντικό στην ανθρώπινη ιστορία ήταν οραματιστές. Δεν άκουγαν και αφήνονταν στους περιορισμούς που προέβαλλαν οι άλλοι ως δικαιολογία για τη στασιμότητά τους. Και όπως γνωρίζουμε, αργά ή γρήγορα, ένα σταθερό όραμα δεν μπορεί παρά να υλοποιηθεί.

3. Ταξιδέψτε μόνοι σας

Πρόσφατα είχαμε δει 11 λόγους να τολμήσετε ένα μοναχικό ταξίδι. Είναι γεγονός ότι το μοναχικό ταξίδι αλλάζει τον άνθρωπο και διευρύνει τη συνειδητότητά του.

4 Ασχοληθείτε με την αυτογνωσία σας

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτογνωσία τους αλλάζουν. Ο λόγος που αλλαζουν δεν είναι διότι γίνονται κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε όλοι, αλλά διότι μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τη ζωή, τις σχέσεις τους και τους εαυτούς τους διαφορετικά. Διαβάστε: 20 πράγματα που γνωρίζουν οι άνθρωποι που έχουν αυτογνωσία.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/pws-dieurinete-syneidhsh/

5. Ανοίξτε τους ορίζοντές σας

Ο δογματισμός και ο φανατισμός δεν μπορεί παρά μόνο να είναι αποτέλεσμα μιας περιορισμένης συνείδησης. Σε έναν κόσμο όπου είναι κοινά αποδεκτό ότι στα 7 δισεκατομμύρια άτομα που κατοικούν αυτόν τον πλανήτη, δεν υπάρχει ούτε ένα κοινό αποτύπωμα, ίριδα ή χροιά φωνής, θα έπρεπε να είναι κατανοητό ότι αλήθειες και δρόμοι υπάρχουν πολλοί.

6. Αποφύγετε ό,τι βλάπτει τον ψυχισμό σας

Η αλλιώς κλείστε τις ειδήσεις στην τηλεόραση, αποφύγετε ανθρώπους, τοποθεσίες και καταστάσεις που δεν σας κάνουν καλό.

7. Επιλέξτε τη ζωντανή διατροφή

Είμαστε αυτό που τρώμε. Εάν ακολουθήσετε μια διατροφή με ζωντανές και ολοκληρωμένες τροφές θα νιώσετε την ενέργειά σας να αλλάζει, να αναζωογονείστε και να παίρνετε τα πάνω σας.

8. Πάρτε την υγεία στα χέρια σας

Η ιατρική έχει εξελιχθεί σημαντικά. Μαζί της όμως εξελίχθηκε και ένα τεράστιο σύστημα συμφερόντων που κερδοφορεί όταν είμαστε άρρωστοι. Έτσι σταδιακά προωθήθηκε μια νοοτροπία η οποία μας έχει αποκόψει από την επαφή με το σώμα μας. Και όσο λιγότερη η επαφή τόσο πιο άρρωτοι θα είμαστε. Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε που βρίσκονται οι πνεύμονες ή το συκώτι στο σώμα μας. Καθώς η επαφή ανακτάται, τότε θα καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότερο τι μας λέει (ή καλύτερα φωνάζει) το σώμα μας ώστε να βελτιώσουμε τη διατροφή, την ποιότητα ζωής μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μοναξιά: Καθημερινός εφιάλτης και βαρίδι για 1 στους 5 ανθρώπους
Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση