,

7 τρόποι που το πένθος μας κάνει καλύτερους

Το πένθος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ευεργετικά αποτελέσματα και να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ως άτομα.

7 τρόποι που το πένθος μας κάνει καλύτερους

Πριν από λίγα χρόνια είχαμε δημοσιεύσει το εξαιρετικό κείμενο της συγγραφέως Shannon Kaiser 20 πράγματα που θα ήθελα να μου είχαν πει για το πένθος. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως το πένθος μπορεί να μας ωφελήσει. Το πένθος αποτελεί μια δύσκολη κατάσταση και κάτι με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι στη ζωή μας.

Μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή κάποιου θανάτου μέσα στην οικογένεια ή ενός χωρισμού και αυτό συχνά κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν χαμένοι και λυπημένοι. Ωστόσο, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πολλά ευεργετικά αποτελέσματα και να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ως άτομα.

Advertisment

Διαβάστε ακόμη: Εγώ και το Πένθος

1. Εκφράζετε τα συναισθήματα και τον πόνο σας

Το πένθος και ο θρήνος είναι μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να περάσουμε για να εκτονώσουμε τα έντονα συναισθήματα και τον πόνο που έχει συσσωρευτεί μέσα μας. Αποτελεί τον τρόπο που το σώμα και η ψυχή μας αποβάλλουν τις αρνητικές και βαριές ενέργειες που απειλούν την υγεία μας. Το κλάμα καθαρίζει και ανακουφίζει τον ψυχισμό μας. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς δεν κατανοούν τη σημασία του θρήνου και απλά προσπαθούν να το αποφύγουν. Όμως αυτό είναι λάθος. Είναι μια κακή επιλογή έναντι του εαυτού σας.

2. Ξεκαθαρίζουν οι σχέσεις σας

Όταν οι καταστάσεις που βιώνουμε στη ζωή μας είναι δύσκολες, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ποιοί είναι οι πραγματικοί μας φίλοι. Οι πραγματικοί φίλοι θα είναι εκεί για εσάς, οι ψεύτικοι όμως θα εξαφανιστούν.

Advertisment

3. Νοιάζεστε περισσότερο για τον εαυτό σας

Το πένθος, από όπου κι αν προέρχεται προκαλεί ένα ισχυρό σοκ το οποίο μας υπενθυμίζει τη θνητή μας φύση. Έτσι, οι περισσότεροι αρχίζουν να νοιάζονται περισσότερο για τον εαυτό τους, προσέχοντας τη διατροφή τους και τον τρόπο ζωής τους.

4. Αποκτάτε μεγαλύτερη πνευματική επίγνωση

Οι δυσκολίες στη ζωή μπορεί να σας προκαλέσουν πίεση και ως αποτέλεσμα αποκτάτε μεγαλύτερη επίγνωση για τη ζωή. Έτσι, είναι πιθανό να νιώσετε πιο στρεσαρισμένοι και να χρειαστεί να βρείτε τρόπους για να καταπολεμήσετε αυτό το στρες. Η πνευματική επίγνωση είναι αποτελεσματική και θα μπορέσετε να βρείτε τρόπους για να ζήσετε μια πιο παραγωγική και ικανοποιητική ζωή.

Διαβάστε επίσης: Ο Θάνατος των αγαπημένων προσώπων και τα στάδια του πένθους

5. Τα μικροπράγματα θα πάψουν να σας ενοχλούν

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν δυσαρεστημένοι από τα μικροπράγματα στη ζωή τους και σπαταλούν χρόνο ανησυχώντας για ασήμαντα θέματα ή θέματα που είναι έξω από τον έλεγχό τους. Το πένθος και ο θρήνος έρχεται να μας θυμίσει ότι είναι πολύ λίγα αυτά τα οποία αξίζουν να σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο της ζωής μας

6. Επικεντρώνεστε περισσότερο στη δημιουργία αναμνήσεων

Η κατάσταση αυτή περιλαμβάνει επίσης τη συνειδητοποίηση ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη χαραμίζετε κι έτσι αρχίζετε να σκέφτεστε τις αναμνήσεις που θέλετε να αποκτήσετε. Οι αναμνήσεις γίνονται πιο σημαντικές, δεδομένου ότι κατανοούμε ότι η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύνολο αναμνήσεων.

7. Νιώθετε πληρότητα κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από μεγάλη θλίψη καταλήγουν να αγαπούν με έναν καινούριο τρόπο και έχει βρεθεί ότι η θλίψη μπορεί να οδηγήσει την αγάπη σε βαθύτερα επίπεδα.

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο μερικούς από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το πένθος μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"
Υπάρχει μια πλευρά της προσωπικότητάς μας που παραμένει ξένη για εμάς, ενώ οι άλλοι μπορούν να τη δουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση