,

5 συμβουλές για καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο

Θέλετε να κοιμηθείτε καλά και να ξυπνήσετε ακόμα καλύτερα; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

5 συμβουλές για καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο

5 συμβουλές για καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο, όχι μόνο για τα γνωστά του οφέλη και τις ευεργετικές του επιδράσεις στον οργανισμό, αλλά και γιατί είναι καίριας σημασίας οι ενέργειες που ακολουθούμε πριν πέσουμε στο κρεβάτι. Ενώ γενικά, οι ειδικοί, προτείνουν να κοιμόμαστε 7-9 ώρες, η ποιότητα του ύπνου παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο όσο και η διάρκειά του.

Advertisment

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες συνήθειες που θα πρέπει να υιοθετήσετε για να απολαμβάνετε τον ύπνο σας και να σας ξεκουράζει πραγματικά.

Ανοίξτε το δωμάτιο ώστε να μπει φυσικό φως

Μπορεί το απόλυτο σκοτάδι να σας επιτρέπει να κοιμάστε πιο πολύ ή να «χουζουρεύετε», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξεκουράζεστε περισσότερο. Το βιολογικό μας ρολόι, όταν μπαίνει φυσικό φως στο δωμάτιο, αντιλαμβάνεται πως ξημερώνει και πως πρέπει σταδιακά να ενεργοποιήσει τον οργανισμό.

Πάρτε βαθιές ανάσες όταν ξυπνάτε

Ο τρόπος που ξυπνάμε και σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μας είναι πολύ σημαντικός. Για αυτό, όταν ξυπνάτε, μην κάνετε αρνητικές σκέψεις. Αφιερώστε 2-3 λεπτά ώστε να σκεφτείτε τη μέρα σας με αισιοδοξία. Πάρτε λίγες βαθιές ανάσες και ξεκινήστε τη μέρα σας.

Advertisment

Διαβάστε: Γιατί αξίζει να διαβάζετε πριν τον ύπνο

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα στον ύπνο

Καλό είναι να κοιμάστε και να ξυπνάτε, περίπου, την ίδια ώρα. Αυτό βοηθά τον οργανισμό να συνηθίσει σε ένα πρόγραμμα και να το ακολουθεί με ισορροπία. Ο ύπνος σας θα είναι πιο εύκολος και το ξύπνημά σας πιο ομαλό.

Πείτε «όχι» στην πολλή καφεΐνη

Τι καλύτερο από έναν γευστικό και τονωτικό καφέ το πρωί για να αρχίσει η μέρα σας; Μέχρι εκεί όμως. Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία και κατ’επέκταση κακή ποιότητα ύπνου.

Μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές πριν τον ύπνο

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αν θέλετε να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο, είναι να αποφύγετε την έκθεση σε οθόνες υπολογιστών, κινητών κτλ αρκετή ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι. Μπορείτε, κάλλιστα, να διαβάσετε ένα βιβλίο για να κοιμηθείτε «γλυκά»!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα Σύνδρομα των Πόλεων: Ψυχολογικές καταστάσεις που παίρνουν το όνομά τους από διάσημες πόλεις και τι σημαίνουν
Ευτυχία: Αυτό είναι το μυστικό που σώζει από τη μοναξιά και την απομόνωση
Καρκίνος: 7 πρωτοπόροι Έλληνες δημιουργούν εργαλείο AI που ανιχνεύει μεταστάσεις
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 8 τεχνικές αναπνοής που θα σας χαλαρώσουν στο λεπτό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση