Συνηθισμένα προβλήματα ύπνου και πώς να τα ξεπεράσετε

Αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

5 συνήθη προβλήματα ύπνου και πώς να τα ξεπεράσετε

5 συνήθη προβλήματα ύπνου και πώς να τα ξεπεράσετε

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο, όχι μόνο για τα γνωστά του οφέλη και τις ευεργετικές του επιδράσεις στον οργανισμό, αλλά και γιατί είναι καίριας σημασίας οι ενέργειες που ακολουθούμε πριν πέσουμε στο κρεβάτι. Γι’ αυτό φροντίστε να αλλάξετε ορισμένες συνήθειες, ή να εντάξετε άλλες στην καθημερινότητά σας, ώστε να ξεπεράσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον ύπνο και να ενισχύσετε την υγεία του οργανισμού.

Advertisment

Διαβάστε: Γιατί αξίζει να διαβάζετε πριν τον ύπνο

1. Ροχαλητό

Ίσως το νούμερο ένα πρόβλημα στον ύπνο μαζί με την αϋπνία. Μπορεί να φαίνεται απλά ενοχλητικό, αλλά το ροχαλητό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε στο πλάι και με το κεφάλι ελαφρώς στραμμένο προς τα κάτω. Επίσης, βοηθάει πολύ να καθαρίσετε καλά τη μύτη σας πριν πέσετε για ύπνο.

2. Αϋπνία

Η αϋπνία είναι κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο. Ελαττώστε την καφεΐνη και αποφύγετε την πρόσληψή της αρκετές ώρες πριν τον ύπνο. Αποφύγετε, επίσης, να βρίσκεστε μπροστά σε οθόνη υπολογιστή ή κινητού για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν κοιμηθείτε.

Advertisment

3. Πόνος σε αυχένα και πλάτη

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αλλάζετε τα μαξιλάρια σας ανά 2-3 χρόνια, προτιμώντας τα πιο σκληρά για καλύτερη ανατομία στην περιοχή του αυχένα. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην πλάτη χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας, όταν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα, ενώ αν κοιμάστε ανάσκελα τοποθετήστε το κάτω από τα πόδια.

Διαβάστε ακόμη: Πώς μπορεί να μας προειδοποιήσει ο ύπνος για προβλήματα υγείας

4. Δυσκολία στο ξύπνημα

Αν ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο ωράριο καθημερινά, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ξυπνάει τις ίδιες ώρες.

5. Ξυπνάτε συχνά μέσα στη νύχτα

Αν δεν μπορείτε να παραμείνετε κοιμισμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, δοκιμάστε να μείνετε μακριά από αλκοόλ για κάποιες ώρες πριν τον ύπνο και φροντίστε η θερμοκρασία του δωματίου σας να μην είναι πολύ υψηλή, ούτε πολύ χαμηλή. Μια ιδανική θερμοκρασία θεωρείται από 21-24 βαθμούς κελσίου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση