,

Τι πρέπει να γνωρίζετε και ποιες οι πρώτες σας κινήσεις μετά από ένα ατύχημα

4 συμβουλές για να επανακτήσετε τη σωματική και ψυχολογική σας ισορροπία μετά από ένα ατύχημα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε και ποιες οι πρώτες σας κινήσεις μετά από ένα ατύχημα

Τι πρέπει να γνωρίζετε και ποιες οι πρώτες σας κινήσεις μετά από ένα ατύχημαΤι πρέπει να γνωρίζετε και ποιες οι πρώτες σας
κινήσεις μετά από ένα ατύχημα

Μακάρι να μην συμβεί ποτέ αλλά σε περίπτωση που εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, μικρό ή μεγάλο, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Δείτε παρακάτω 4 συμβουλές για να επανακτήσετε τη σωματική και ψυχολογική σας ισορροπία μετά από ένα ατύχημα, από το πώς να φερθείτε αμέσως μετά το συμβάν, μέχρι και τη στιγμή που θα έχετε φτάσει σπίτι σας.

Advertisment

1. Θα βρίσκεστε σε κατάσταση σοκ και είναι απόλυτα φυσιολογικό

Μετά το ατύχημα, μπορεί να παρατηρήσετε τα μάτια σας να είναι ορθάνοιχτα και τα άκρα σας να τρέμουν. Μην τρομάξετε, είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα που θα μπορούσατε να νιώσετε. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σας εκκρίνει μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης για να ανταπεξέλθει στη δοκιμασία. Βγείτε από το αμάξι ήρεμα και καθίστε κάπου να χαλαρώσετε μέχρι να φύγουν τα έντονα συμπτώματα. Μην ανησυχήσετε αν συνεχίσετε να νιώθετε έτσι μετά από ώρες ή και μέρες, καθώς η αντιμετώπιση διαφέρει από άτομο σε άτομο και ανάλογα την κατάσταση.

2. Επισκεφθείτε το νοσοκομείο για την απαραίτητη διάγνωση

Ακόμη και να μην πονάτε εκείνη τη στιγμή ή να μην βλέπετε κάτι ξεκάθαρο, όπως μελανιές ή εκδορές στο σώμα σας, φροντίστε να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο για να γίνει η ακριβής διάγνωση της κατάστασης από τους ειδικούς γιατρούς. Ζητήστε να σας ενημερώσουν με λεπτομέρειες για την κατάσταση ώστε να γνωρίζετε με τι έχετε να κάνετε στη συνέχεια και αν χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία.

Επίσης, είναι σημαντικό, σε περίπτωση που λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό που θα σας παρακολουθήσει.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/prepei-gnorizete-protes-kiniseis-atyxima/

3. Προσέξτε για προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν εκ των υστέρων

Μπορεί όλα να έχουν τελειώσει, να έχετε φύγει από το νοσοκομείο και να βρίσκεστε σπίτι σας. Μπορεί να έχουν περάσει μέρες από το ατύχημα και παρόλα αυτά, το σώμα σας να εμφανίζει σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά, σημάδια που πριν δεν τα νιώθατε ή δεν τα βλέπατε, πόνος, μελανιές και ούτω καθ’εξής. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή τις πρώτες ώρες ή μέρες, ο οργανισμός ενδέχεται να κρύβει αυτά τα σημάδια λόγω της αδρεναλίνης που είχε απελευθερώσει αρχικά. Δώστε σημασία σε αυτά συμπτώματα και μην τα παραλείψετε.

4. Δώστε πλήρη αναφορά στην ασφαλιστική εταιρία ή τον δικηγόρο σας

Είναι πολύ σημαντικό η ασφαλιστική σας εταιρία και ο δικηγόρος, αν το απαιτεί η περίπτωση, να γνωρίζουν τα πάντα που έχουν να κάνουν με το ατύχημα με κάθε λεπτομέρεια. Έτσι, θα έχετε διασφαλίσει πως από την πλευρά σας θα έχετε κάνει αυτό που πρέπει ώστε η νομική διαδικασία να κυλήσει ομαλά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

6 κρυφά σημάδια στο σώμα που μαρτυρούν φλεγμονή στο έντερο
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Τα περιττά κιλά συνδέονται με συρρίκνωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα
H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση