,

Κουίζ: Πόσο οξεία αντίληψη έχετε;

«Η εικόνα που σχηματίζει ο άνθρωπος γι’αυτό τον κόσμο μέσα από την εμπειρία των πέντε αισθήσεων δεν είναι πλέον επαρκής και, σε πολλές περιπτώσεις,

«Η εικόνα που σχηματίζει ο άνθρωπος γι’αυτό τον κόσμο μέσα από την εμπειρία των πέντε αισθήσεων δεν είναι πλέον επαρκής και, σε πολλές περιπτώσεις, ούτε καν έγκυρη». – ΣΑΦΙΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΛΕ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή, ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του με ταχύτητα περίπου 1.500 χιλιομέτρων την ώρα, και επιπλέον κινείται γύρω από τον ήλιο με την απίστευτη ταχύτητα των 107.000 χιλιομέτρων την ώρα. Όμως, δεν αντιλαμβανόμαστε αυτή την κίνηση. Αυτό είναι ένα μικρό μόνο παράδειγμα του πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Advertisment

Τελικά προκύπτει ότι σχεδόν όλες οι έννοιες και οι κρίσεις που θεωρούμε δεδομένες είναι παραμορφώσεις της αλήθειας. Από πολύ μικρή ηλικία -κάπου κοντά στη γέννηση- ο νους μας καθιερώνει ένα πρότυπο αντίληψης και έπειτα αρχίζει να φιλτράρει και να απορρίπτει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Με άλλα λόγια, «βιώνουμε» μόνο τα πράγματα που συμφωνούν με την πολύ περιορισμένη μας αντίληψη.

Ακολουθεί ένα διασκεδαστικό κουίζ αντίληψης και παρατηρητικότητας. Θα βλέπετε τρία σχήματα που θα μοιάζουν αρκετά ίδια. Ένα από αυτά  όμως είναι διαφορετικό από τα άλλα δύο. Εσείς θα πρέπει να βρείτε ποιο από τα τρία είναι το διαφορετικό.

[viralQuiz id=70]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση