, ,

Η σωματική άσκηση εξισορροπεί τον οργανισμό από την κατανάλωση αλκοόλ

Η τακτική γυμναστική εξουδετερώνει τις αρνητικές συνέπειες, για τον οργανισμό, από την κατανάλωση αλκοόλ.

Η σωματική άσκηση εξισορροπεί τον οργανισμό από την κατανάλωση αλκοόλ

Η σωματική άσκηση εξισορροπεί τον οργανισμό
από την κατανάλωση αλκοόλ

Επιστήμονες από τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Αυστραλία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Εμμανουήλ Σταματάκη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η τακτική γυμναστική εξουδετερώνει τις αρνητικές συνέπειες, για τον οργανισμό, από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, εξετάστηκε η σύνδεση της κατανάλωσης αλκοόλ με τον κίνδυνο για θάνατο από οποιαδήποτε αιτία. Βρέθηκε, λοιπόν, πως το αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες θνησιμότητας αφού ευθύνεται για την εκδήλωση φλεγμονών στον οργανισμό και την εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

https://enallaktikidrasi.com/2016/09/somatiki-askisi-exisorropei-organismo-katanalosi-alkool/

Το θετικό είναι πως η σωματική άσκηση φαίνεται πως αντισταθμίζει τις επιπτώσει αυτές, έχοντας τα αντίθετα αποτελέσματα. Την καταπολέμηση, δηλαδή, των φλεγμονών και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Οι ειδικοί τονίζουν, παρόλα αυτά, πως σε περίπτωση υπερκατανάλωσης, η γυμναστική δεν προσφέρει την απαραίτητη εξισορρόπηση και πιο συγκεκριμένα, τοποθετούν τον πήχη στα 28 ποτά την εβδομάδα, για τους άντρες, και πάνω από 20 για τις γυναίκες. Πάνω από αυτά τα όρια, ακόμα και η τακτική άσκηση, δεν μπορεί να σας βοηθήσει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε