,

Θυμήσου, οι στιγμές σου έχουν κάτι από εσένα…

Πριν πετάξεις τις στιγμές σου, πριν τις αδειάσεις για να κάνεις χώρο για τις καινούργιες, θυμήσου έχουν κάτι από εσένα...

Θυμήσου, οι στιγμές σου έχουν κάτι από εσένα...

Θυμήσου, οι στιγμές σου έχουν κάτι από εσένα…

Φθινόπωρο κι εσύ πάλι με “σακούλες” στα χέρια να πετάς… Μην πετάς τις στιγμές σου, είναι τα βήματά σου μες στο χρόνο, είσαι εσύ σε έναν χάρτη που οδηγεί στο «είναι» σου.

Advertisment

Τόσα κουτιά, τόσα χαρτιά πιάνουν χώρο στα ντουλάπια, στα συρτάρια σου, στην ψυχή και την καρδιά σου, αφιερώσεις, σημειώσεις, ατζέντες, φωτογραφίες κι εσύ με μανία κάθε τόσο πετάς, πετάς κι έτσι νομίζεις πως ξορκίζεις το κακό…

Μα ποιο είναι το κακό; Οι εμπειρίες σου, τα χθεσινά σου όνειρα, οι τότε στιγμές που ζούσες μόνο για εκείνες; Και ναι, δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελες, δεν άγγιξαν την τελειότητα και τη μαγεία που είχες πλάσει στο μυαλό σου. Σκέφτηκες ποτέ μήπως όλο αυτό είναι μια ψευδαίσθηση και πως κατάκτησες αυτό που απλά δεν ήξερες πως χρειαζόσουν να κατακτήσεις; Μα το σύμπαν είναι πιο σοφό από εσένα!

Απέκτησες εμπειρίες που σε βοηθούν τόσες φορές, σε πόσες δυσκολίες μα εσύ συνεχίζεις να ζεις στην ψευδαίσθηση πως το κατάφερες επειδή σπούδασες, ωρίμασες, σκλήρυνες. Ε όχι! Αρκετά με την κλασική μουρμούρα!

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/08/thimisou-stigmes-exoun-kati-apo-esena/

Ό,τι είσαι μέχρι το σήμερα, ό,τι ζει, επικοινωνεί και υπάρχει μέσα σου το οφείλεις σε όσα σήμερα πετάς στα καλάθια των αχρήστων ως πεπαλαιωμένες στιγμές, ως κιτρινισμένες εικόνες ενός παρελθόντος που θα ήθελες να μην είχες ζήσει. Το οφείλεις σε όσες επιλογές σου έμοιασαν ωφέλιμες στο δικό σου τότε. Οι δικές σου επιλογές, εσύ…

Μα μην κρατήσεις αναμνήσεις που σε γυρνούν πίσω, που σε φυλακίζουν σε ένα τότε που πια δεν είναι εσύ. Κράτα τις μνήμες που σε στηρίζουν στα πόδια σου και σε ενεργοποιούν να πας παρακάτω, κράτα τις μνήμες που τις έκανες μάθημα και όχι παραίτηση από τη ζωή.

Κράτα κάτι για να σου θυμίζει πού προχώρησες, πού σταμάτησες, πού άφησες να μπουν μέσα σου και πού κράτησες τις γραμμές.

Κάπου εκεί σε όλα αυτά που ετοιμάζεσαι με χαρά να πετάξεις δημιούργησες εσύ αυτό που είσαι στο τώρα, με χαμόγελο και δάκρυ, με πυγμή και θα τα καταφέρω, με παράπονο πως δεν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω, με συγχώρεση και με σιωπή μα πάνω από όλα δημιούργησες εσένα.

Γι’ αυτό πριν πετάξεις τις στιγμές σου, πριν τις αδειάσεις για να κάνεις χώρο για τις καινούργιες, θυμήσου έχουν κάτι από εσένα…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση