, , ,

Ας μιλήσουμε ο ένας στον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον!

Σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσε στην αντίληψη μου μια γελοιογραφία που παρομοίαζε τις Ελληνίδες γιαγιάδες με κάμερες ασφαλείας. “Πόσο αληθινό είναι αυτό” σκέφτηκα! Το κουτσομπολιό

Ας μιλήσουμε ο ένας στον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον!

Σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσε στην αντίληψη μου μια γελοιογραφία που παρομοίαζε τις Ελληνίδες γιαγιάδες με κάμερες ασφαλείας. “Πόσο αληθινό είναι αυτό” σκέφτηκα! Το κουτσομπολιό ή απλώς περιέργεια όπως το αποκαλούν ευγενικά, είναι αναμφισβήτητα κύριο χαρακτηριστικό Του Έλληνα! Όσο ο Έλληνας φημίζεται για το φιλότιμο που τον διακρίνει, άλλο τόσο φημίζεται για την ανάγκη του να σχολιάζει, να κρίνει και να βγάζει εύκολα συμπεράσματα για τις ζωές των συνανθρώπων του!

Για την δική του ζωή ούτε λόγος δεν θέλει να γίνεται, άλλωστε είναι αλάνθαστη! Υποσυνείδητα όμως προσπαθεί να βρει παρηγοριά στα δικά του προβλήματα με το να ασχολείται με τα προβλήματα των άλλων.

Advertisment

Μπορεί να έχουμε φιλότιμο σαν λαός αλλά μας λείπει η ανθρωπιά! Έχετε σκεφτεί πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν μιλούσαμε ο ένας στον άλλο και όχι ο ένας για τον άλλο; Να απευθύναμε τον λόγο στον συνάνθρωπο μας επειδή νοιαζόμαστε πραγματικά, να μάθουμε πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε όχι τόσο υλικά αλλά συναισθηματικά! Επιπλέον πρέπει να επικεντρωθούμε στα δικά μας ζητήματα και την οικογένειά μας.

Το τι κάνουν οι άλλοι στην δική τους οικογένεια είναι δικαίωμά τους! Ας κάνουμε εμείς αυτό που θεωρούμε σωστό και ας μην κατακρίνουμε τους άλλους! Εξάλλου το τι είναι επιτρεπτό ή όχι για τον καθένα καθορίζεται από τον τρόπο και τις συνθήκες που έχει μεγαλώσει.

Είμαστε όλοι άνθρωποι! Με τις αδυναμίες, τα ελαττώματα, τα λάθη μας! Ας μιλήσουμε ο ένας στον άλλο με ανθρώπινο ενδιαφέρον και όχι για κουτσομπολιό! Ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποι που «ενοχλούν»... εκείνοι που δεν στριμώχτηκαν για να εξαγοράσουν λίγα ψίχουλα αγάπης
Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στους άλλους; Πώς θα το καταλάβω και πώς μπορώ να το διορθώσω;
Ν. Καζαντζάκης: Η λαχτάρα της λευτεριάς
Χάνουμε χρόνο όταν επενδύουμε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο για εμάς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση