, ,

5 πράγματα που αξίζει να ζητάτε από τους άλλους χωρίς να φοβάστε

Για οποιουδήποτε είδους σχέση, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να ντρέπεστε ή να σταματήσετε να ζητάτε από τους άλλους.

5 πράγματα που αξίζει να ζητάτε από τους άλλους χωρίς να φοβάστε

5 πράγματα που αξίζει να ζητάτε
από τους άλλους χωρίς να φοβάστε

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια από τους συνανθρώπους τους, ακόμα και από τους κοντινούς τους ανθρώπους, λόγω μιας υποσυνείδητης, ή και συνειδητής, αντίληψης ότι είναι ντροπή να ζητήσεις από κάποιον να σε βοηθήσει ή να σου δώσει κάτι, αφού πρέπει όλοι μας να είμαστε πάντα δυνατοί και ανεξάρτητοι. Όταν ζητάς κάτι από κάποιον, εκτίθεσαι και γίνεσαι πιο ευάλωτος απέναντί του, κάτι που πολλοί δεν το αντέχουν.

Advertisment

Έριχ Φρομ: Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σχέσεις αλλοτριωμένων αυτομάτων

Παρόλα αυτά, είτε πρόκειται για οικογενειακή, φιλική, ερωτική ή και επαγγελματική σχέση, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ντρέπεστε ή να σταματήσετε να ζητάτε από τους άλλους.

5 πράγματα που αξίζει να ζητάτε από τους άλλους χωρίς να φοβάστε

1. Αλήθεια

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/5-pragmata-axizei-zitate-allous-xoris-fovaste/

Advertisment

Η αλήθεια είναι μια πολύ βασική παράμετρος που πρέπει να ισχύει στις σχέσεις μας τους άλλους. Υπάρχει γύρω μας, ήδη, αρκετή εξαπάτηση… ας λέμε, λοιπόν, την αλήθεια στους φίλους μας, στην οικογένειά μας, στο σύντροφό μας και παράλληλα να μην ζητάμε με τη σειρά μας τίποτα λιγότερο από την αλήθεια, όσο δύσκολη και αν είναι μερικές φορές.

2. Σεβασμό

Κάθε ζωντανό πλάσμα στον πλανήτη, αξίζει σεβασμό και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο καθένας από εμάς αξίζει να σέβονται εκείνον, το προσωπικό του χώρο και το δικαίωμά του στην ελευθερία. Δείξτε σεβασμό στους άλλους, ζητήστε ακριβώς τον ίδιο και μη συμβιβαστείτε με τίποτα άλλο. Ο σεβασμός της προσωπικότητάς σας δεν χωράει καμία ασέβεια ή κακοποίηση οποιυδήποτε είδους.

3. Αποδοχή για αυτό που είστε

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/5-pragmata-axizei-zitate-allous-xoris-fovaste/

Είστε αυτό που είστε και οι γύρω σας, αν θέλουν να συναναστρέφονται μαζί σας, θα πρέπει να σας αποδεχτούν έτσι ακριβώς, χωρίς να προσπαθούν να σας αλλάξουν. Εννοείται, πως το ίδιο πρέπει να πράξετε κι εσείς με τη σειρά σας ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία στις σχέσεις σας.

4. Χρόνο

Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος, γι’ αυτό θα πρέπει να τον ξοδεύουμε με σύνεση. Είτε θέλετε περισσότερο χρόνο μόνοι σας, είτε περισσότερο χρόνο με το σύντροφό σας, για παράδειγμα, μη φοβάστε να το ζητήσετε. Επιδιώξτε να ζήσετε όσο μπορείτε πιο πολύ, τις στιγμές που σας γεμίζουν εσωτερικά και το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να το επικοινωνήσετε!

5. Συγχώρεση

Η συγχώρεση είναι ένα βήμα που λύνει πολλά προβλήματα. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να κρατάει μέσα του σκέψεις, νεύρα και  αρνητικά συναισθήματα. Συγχωρέστε και ζητήστε το ίδιο, εφόσον έχετε καταλάβει το λάθος σας και το εννοείται πραγματικά. Η πραγματική συγχώρεση λυτρώνει!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση