,

Το κομμάτι που λείπει!

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει λύση. Όταν θέλουμε να ανέβουμε επίπεδο, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το προηγούμενο.

Το κομμάτι που λείπει!

Το κομμάτι που λείπει!

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει λύση. Όπου υπάρχει παράλυση, υπάρχει διάλυση.

Advertisment

Όταν θέλουμε να προχωρήσουμε στην ζωή, συχνά σκεφτόμαστε αυτά που να πρέπει να παρατήσουμε και να αφήσουμε ξοπίσω μας. Αλλά θα έπρεπε να σκεφτόμαστε και να εστιάζουμε σε αυτά που θέλουμε. Γιατί αυτά είναι που λείπουν και προσπαθούμε να αποκτήσουμε. Και αυτά μπορεί να είναι διάφορα, όπως καλύτερη υγεία, να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας, να χτίσουμε μια ποιοτικότερη σχέση με τους φίλους και την οικογένειά μας. Οτιδήποτε είναι σημαντικό για τον καθένα μας.

Το να θέλουμε, το να επιθυμούμε πράγματα είναι φυσιολογικό και… σχετικά εύκολο. Εύκολο είναι και η απόκτησή τους. Αρκεί… να αλλάξουμε τα πιστεύω μας, τον τρόπο σκέψης και δράσης μας. Χμμμ, όχι και τόσο εύκολο. Αυτά είναι, όμως, που μας κρατάνε καθηλωμένους.

Αν καταφέρουμε και τα αλλάξουμε, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σχετικά εύκολα. Σήμερα, είμαστε αυτοί που είμαστε, εξαιτίας των πεποιθήσεων, των σκέψεων και της συμπεριφοράς μας. Η συνισταμένη όλων αυτών είμαστε. Οι συνήθειές μας παράγουν τα αποτελέσματα στη ζωή μας. Και οφείλουμε να αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη του εαυτού μας. Συνεπώς χωρίς αλλαγές, αλλαγές δεν έρχονται. Χωρίς βελτιωμένες και καθημερινές πρακτικές, πρόοδος δεν έρχεται. Χωρίς να μπεις στην θάλασσα, δεν διασχίζεις ωκεανούς.

Σημασία δεν έχει το τι λέμε με το στόμα, αλλά το τι πιστεύουμε βαθιά μέσα μας. Το να ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε το ένα ή το άλλο ή ότι γνωρίζουμε αυτό και εκείνο δεν μετράει. Γιατί δεν μπορούμε να παράγουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε πραγματικά. Ένα πορτοκάλι, βγάζει πορτοκαλάδα. Δεν γίνεται να παράγει λεμονάδα. Ο άνθρωπος όμως μπορεί να αλλάξει. Έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, να αλλάξει το πώς νιώθει, το πώς σκέφτεται και το πώς συμπεριφέρεται. Δεν είμαστε άβουλα όντα. Διαθέτουμε επίγνωση, κρίση, θέληση, μπορούμε να αποφασίζουμε και πέρα από τις προσταγές των ενστίκτων μας.

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει λύση. Όταν θέλουμε να ανέβουμε επίπεδο, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το προηγούμενο. Είσαι έτοιμος (-η);

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης | Η σχέση τους με την κατάθλιψη και το άγχος
Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση