,

Πώς θα καταλάβετε πως η δουλειά σας, σας «καταστρέφει» τη ζωή

Δεν είστε σίγουροι αν σας ταιριάζει η δουλειά σας και αν όντως νιώθετε καλά στον εργασιακό σας χώρο; Δείτε 5 σημάδια που θα σας

Πώς θα καταλάβετε πως η δουλειά σας, σας «καταστρέφει» τη ζωή

Πώς θα καταλάβετε πως η δουλειά σας,
σας «καταστρέφει» τη ζωή

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε άνετοι και χαρούμενοι με τη δουλειά μας και, σε τελική ανάλυση, το αξίζουμε. Το αίσθημα του να σηκωνόμαστε το πρωί με όρεξη για αυτό που πρόκειται να κάνουμε και την αισιοδοξία για μια γεμάτη μέρα, είναι από τα πιο όμορφα αισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος. Του δίνει χαρά και κίνητρο για να γίνεται ολοένα και πιο δημιουργικός.

Advertisment

Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πως μισούν τη δουλειά τους, ίσως οι περισσότεροι στη χώρα μας, και η αρχή της μέρας τους είναι γεμάτη γκρίνια και μιζέρια. Υπάρχουν, όμως, και άτομα που μπορεί να μην έχουν βγάλει κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα για το πώς νιώθουν για την εργασία τους και να αμφιταλατεύονται. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, δείτε παρακάτω:

Αρμονία – Πάθος – Εργασία: 15 τρόποι να βρείτε το πάθος σας στην εργασία

5 σημάδια πως η δουλειά σας, σας «καταστρέφει»

Δεν αισθάνεστε ο εαυτός σας όταν είστε στη δουλειά

Αν κάθε πρωί που πάτε στη δουλειά νιώθετε κάπως σαν χαμένοι και δεν γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να σκεφτείτε και να κάνετε, τότε είναι ένα ισχυρό σημάδι πως η συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι για εσάς και πως δεν σας επιτρέπει να ξετυλίξετε τα ταλέντα σας. Αν νιώθετε ότι χάνετε τον εαυτό σας, βρείτε ορισμένα προσωπικά κίνητρα που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε στην κατάσταση και να αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα. Κάτι που θα βοηθούσε είναι να βάζετε μικρούς στόχους στον εαυτό σας, σε σχέση με τη δουλειά, και να εργάζεστε με όρεξη να τους πετύχετε.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/pws-katalavete-douleia-katastrefei-zwh/

Ο χώρος εργασίας σας δεν σας προσφέρει καμία ευχαρίστηση

Αν πηγαίνοντας στη δουλειά δεν βρίσκετε τίποτα που να σας ευχαριστεί και να σας δίνει ένα στήριγμα, τότε κάτι πάει στραβά. Αν γυρνάτε σπίτι και νιώθετε «κενοί», σαν να μην σας πρόσφερε τίποτα η σημερινή μέρα στον εργασιακό σας χώρο, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε πολλά πράγματα.

Εργάζεστε μόνο και μόνο για να πληρώσετε τους λογαριασμούς

Πολλοί μένουν εγκλωβισμένοι σε μια δουλειά που δεν τους προσφέρει τίποτα και πιθανόν να «σκοτώνει» τη δημιουργικότητά τους, για να μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Σαφώς και κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι’ αυτό, ειδικά στις μέρες μας, αλλά αν όντως πιστεύετε πως το μόνο που μπορεί να σας προσφέρει η εργασία σας είναι αυτό, τότε δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πούμε…

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/pws-katalavete-douleia-katastrefei-zwh/

Μισείτε τη στιγμή που ξυπνάτε το πρωί

Αν το πρωινό ξύπνημα, σας κάνει να σκέφτεστε πως ήρθε η ώρα για άλλη μια μέρα σε μια ανούσια δουλειά και δεν βρίσκετε τίποτα το θετικό, τότε τα πράγματα είναι απλά. Μόνο και μόνο που η πρώτη σας αίσθηση το πρωί είναι η απογοήτευση, φανταστείτε πώς θα κυλήσει το υπόλοιπο της μέρας.

Ζείτε περιμένοντας το Σαββατοκύριακο

Άλλη μια απόδειξη πως η δουλειά σας σας απομυζά όλη την ενέργεια, είναι πως κάνετε υπομονή κάθε μέρα περιμένοντας το Σαββατοκύριακο για να ηρεμήσετε και να είστε ο εαυτός σας. Προφανώς και το Σαββατοκύριακο είναι η στιγμή που οι περισσότεροι θα ξεκουραστούν και θα βρουν χρόνο για τα πράγματα που αγαπούν, όμως το να μη βρίσκετε νόημα τις υπόλοιπες μέρες αναμένοντας αυτή τη στιγμή με αγωνία, σίγουρα δεν θα είναι καλό για εσάς σε βάθος χρόνου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες
Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους η μοναχικότητα μπορεί να γίνει αντίδοτο στη μοναξιά!
Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση