, , , ,

Το αντίδοτο στο φόβο είναι η αγάπη

Το αντίδοτο όλων είναι η αγάπη. Αν εστιάσουμε σε αυτήν, ίσως οι φοβίες μας κοπάσουν...

Το αντίδοτο στο φόβο είναι η αγάπη

Το αντίδοτο στο φόβο είναι η αγάπη

Γράφει η Βάσω Καρλή

Advertisment

Ο φόβος είναι ένα δυνατό συναίσθημα που πολλές φορές κυριαρχεί στη ζωή μας και την κάνει άνω – κάτω. Έρχεται η μία αρνητική σκέψη μετά την άλλη, συσσωρεύονται, και το μυαλό από την κακή ενέργεια, μετατρέπει τις σκέψεις σε φοβίες. Ο φόβος μας μπορεί να είναι προσωρινός με μικρή διάρκεια, μπορεί όμως και να προϋπάρχει από την παιδική μας ηλικία και εκεί κάπου να μπερδεύονται τα πράγματα.

Το άτομο που πάσχει από συνεχόμενες φοβίες, δε μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Βασανίζεται και παιδεύεται. Δεν περιγράφεται εύκολα αυτό πρέπει να το βιώσει κάποιος για να το καταλάβει. Το πώς θα αλλάξει εξαρτάται από την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου και από το πόσο διαθέσιμο είναι να πετάξει τις φοβίες από επάνω του για να νιώσει πιο ελεύθερο. Η απασχόληση του μυαλού προς άλλες κατευθύνσεις ίσως είναι μια πρόχειρη λύση. Για μια μόνιμη λύση όμως ίσως χρειάζεται η βοήθεια ενός ειδικού ή και πιο απλά μια καλή συνεργασία με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Διαβάστε: Γιατί αληθινή αγάπη σημαίνει…

Advertisment

Ο φόβος μας προκαλεί μια συνεχόμενη ταραχή και δεν εφησυχάζουμε σχεδόν ποτέ. Άρα εχθρός του φόβου είναι η ηρεμία, η γαλήνη. Ίσως καταφέρουμε να τον νικήσουμε πιο εύκολα εάν έχουμε κάποιο δικό μας άνθρωπο πλάι μας που μας νοιάζεται και μας αγαπά. Το αντίδοτο τελικά όλων είναι η αγάπη. Αν εστιάσουμε σε αυτήν, εάν τη νιώσουμε και τη ζήσουμε, ίσως οι φοβίες μας κοπάσουν και μπορούν να ελέγχονται σε κάποιο βαθμό.

Μια ακόμη λύση είναι να καταγράψουμε το φόβο μας σε ένα χαρτί, να το διαβάσουμε, για να έρθουμε αντιμέτωποι μαζί του, αντικρίζοντάς τον κατάματα. Ποιος ξέρει μπορεί και να ανακαλύψουμε ότι δεν είναι και κάτι τόσο φοβερό και να το δούμε με άλλη ματιά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η αρχή Γ.Π.Χ.Ε.Μ | Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς γίνατε το άτομο που είστε σήμερα;
Τραύματα παιδικής ηλικίας: Ποιοι τα ξεπερνούν εύκολα και σε ποιους αφήνουν αποτυπώματα
Τα 4 στάδια ανάπτυξης ενηλίκων | Χαρακτηριστικά και προκλήσεις του κάθε σταδίου
Πώς να μην αφήσετε τη ζωή να σας προσπεράσει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση