, ,

Η «μέθοδος των 3 δευτερολέπτων» για την απόλυτη ευτυχία!

Καλά είναι τα επιτεύγματα, τα χρήματα και η επιτυχία, αλλά η πραγματική και ουσιαστική ευτυχία είναι θέμα... δευτερολέπτων!

Η «μέθοδος των 3 δευτερολέπτων» για την απόλυτη ευτυχία!

Ο σημερινός άνθρωπος ταυτίζει, τις περισσότερες φορές, την ευτυχία με την απόκτηση υλικών αγαθών και την οικονομική ευμάρεια. Αν και δεν μπορούμε να αδικήσουμε όσους σκέφτονται έτσι, εντούτοις, είναι σε όλους γνωστό πως η πραγματική ευτυχία κρύβεται στην απόλαυση των μικρών και καθημερινών στιγμών.

Advertisment

Αυτό αποδεικνύει και η «μέθοδος των 3 δευτερολέπτων» του Τσέιντ Μενγκ Ταν, πρώην μηχανικού της google, ο οποίος προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως όταν αφιερώνεσαι έστω και για λίγα δευτερόλεπτα σε κάτι που σου αρέσει και το απολαμβάνεις, κάνεις σταθερά βήματα προς την ευτυχία. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον Μενγκ Ταν, ο εγκέφαλός μας εκπαιδεύεται ώστε να αισθάνεται ευτυχισμένος.

Διαβάστε: Η τέχνη του να νιώθει κανείς ευτυχισμένος μόνος του

Η μέθοδός του είναι πολύ απλή και αποτελεσματική όπως λέει ο ίδιος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιδιώκετε μικρές στιγμές απόλαυσης μέσα στη μέρα, όπως για παράδειγμα να αγοράσετε τον αγαπημένο σας καφέ, ή να ζήσετε πραγματικά τη δροσιά του νερού που σας ξεδιψάει. Αυτά τα λιγοστά δευτερόλεπτα, αν είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη στιγμή και ευγνώμονες για αυτό που ζείτε, θα προκαλέσουν στον εγκέφαλό σας το αίσθημα της ικανοποίησης και της ευτυχίας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ό,τι σας ευχαριστεί και μπορεί να σας γεμίσει με την αίσθηση της πληρότητας.

Advertisment

Επομένως, καλά είναι τα επιτεύγματα, τα χρήματα και η επιτυχία, αλλά η πραγματική και ουσιαστική ευτυχία είναι θέμα… δευτερολέπτων!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μοναξιά: Καθημερινός εφιάλτης και βαρίδι για 1 στους 5 ανθρώπους
Αυτοαμφιβολία: 12 βήματα – οδηγοί που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης - Πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε (βίντεο)
Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση