Μια ζωή σαν πρόβατο

Το πρόβατο μέσα σου έγινε λύκος. Που ήθελε να εκδικηθεί, να δαγκώσει, να πονέσει κι άλλους.

Μια ζωή σαν πρόβατο

Μια ζωή σαν πρόβατο

Άρθρο αναγνώστριας

Advertisment

Έχεις περάσει μια ζωή σαν πρόβατο. Πάντα καλή και υπάκουη, πάντα κοινωνική και ευαίσθητη, με δυνατή «ενσυναίσθηση», όπως πρόσφατα έμαθες, απορούσες πώς κάποιοι άνθρωποι διεκδικούν με πάθος όσα θέλουν, ενώ εσύ δεν έχεις τσακωθεί ποτέ με κανέναν! Πώς κάποιοι υπερασπίζονται το δίκιο τους, ενώ εσύ λουφάζεις στο όνομα του να μην τσακωθείς, να μην αντιμηλήσεις… Πρόβατο σε έλεγαν, δεν καταλάβαινες αν είναι καλό ή κακό…

Πέρασαν δυο δεκαετίες… Έκανες σχέσεις στις οποίες δεν αντιμίλησες, δεν διεκδίκησες, απλά κάποια στιγμή έφυγες… αμαχητί… Δεν τσακώθηκες, δεν έβρισες, δεν κακοχαρακτήρισες ποτέ κανέναν… Όταν δεν άντεχες άλλο να καταπίνεις τις προσβολές και τους παραλογισμούς, έφευγες…. Με πολύ κλάμα και πολύ δίκιο… έτσι σου ‘παν όλοι. Όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις σε θυμούνται, όλοι σταναχωρήθηκαν, λέει, που τους χώρισες… Κελεπούρι ήσουν.

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/mia-zwh-provato/

Advertisment

Κάποια στιγμή παντρεύτηκες… κάποιον σαν κι εσένα, ταιριαστό είπες τότε… Πέρασαν χρόνια σαν σε όνειρο, που προσπάθησες να κάνετε παιδί… Προσπάθησες, δεν προσπαθήσατε… Μόνη ήσουν, και δεν το ‘ξερες… ορμόνες, γιατροί, ατελείωτες ώρες αναμονής, αυτό θυμάσαι… Ώρες δουλειάς και ώρες γιατρών, αυτά ήταν τα 15 χρόνια γάμου σου… Δεν έγινε τίποτα. Η μάλλον έγινε: 4 συλλήψεις, 4 αποβολές… 3 εγχειρήσεις, 21 εξωσωματικές… Τσάκισες, έχασες.

Το πρόβατο μέσα σου έγινε λύκος. Που ήθελε να εκδικηθεί, να δαγκώσει, να πονέσει κι άλλους… κακία ένιωσες…. Ξαναπόνεσες, ξαναέκλαψες, πίκρα που δεν έβγαινε… έχασες την καλοσύνη και την αισιοδοξία σου… ένιωσες μόνη, ο άντρας σου δεν μπορούσε να παλαίψει άλλο, κι οι δύο σε κατάθλιψη… Θέλησες να φύγεις, να ουρλιάψεις, να αλλάξεις όλη τη ζωή σου. Να τσακωθείς με γιατρούς που σου έδωσαν ελπίδες, με ανθρώπους που σου στερούσαν χρόνο από τον εαυτό σου, με τον άνθρωπο που διάλεξες και δεν είχε τη δύναμη να σε στηρίξει. Να αλλάξεις δουλειά, περιβάλλον, συναδέλφους.

Ένιωσες άχρηστη, ανεπαρκής σαν γυναίκα, άβουλη μπροστά στους γιατρούς , ανήμπορη να ελέγξεις το σώμα σου το ίδιο. Αδύναμη να ορίσεις το παρόν και το μέλλον σου. Να μην ελέγχεις τον εαυτό σου… Απελπισία, κακία, μένος, οργή είναι οι λέξεις που τώρα περιγράφουν τον εαυτό σου. Ποιος είναι τώρα το πρόβατο;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή στο Matrix | Το σύμπαν ως προσομοίωση
Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση