,

Σύμμαχος ή εχθρός: Η διαφορά είναι στο πώς το βλέπεις εσύ

Χρόνος: Από τα λίγα πράγματα που συγχρόνως είναι σύμμαχος και εχθρός μας.

Σύμμαχος ή εχθρός: Η διαφορά είναι στο πώς το βλέπεις εσύ

Σύμμαχος ή εχθρός: Η διαφορά είναι στο πώς το βλέπεις εσύ

Είναι αυτό που όλοι συνέχεια έχουμε στο μυαλό μας. Που κατηγορούμε ότι φεύγει πολύ γρήγορα, ότι ποτέ δεν είναι αρκετός, ή ότι απλά δεν περνάει αρκετά σύντομα. Είναι αυτό που χρησιμοποιούμε ως τρόπο μέτρησης, ως σημείο αναφοράς, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Και είναι από τα λίγα πράγματα που συγχρόνως είναι σύμμαχος και εχθρός μας.

Advertisment

Ο χρόνος μπορεί να σε προδώσει γιατί δεν σου δίνει όσο άπλετο διάστημα όσο θες για να κάνεις όσα σε ευχαριστούν, για να χορτάσεις τις αναμνήσεις και την καρδιά σου με τα άτομα και τα πράγματα που αγαπάς. Ο χρόνος πάντα θα σου παίρνει κάτι. Και είναι αυτός που θα σε αγχώνει, θα σε πιέζει καθώς συναγωνίζεσαι τους δείκτες του ρολογιού, και θα σε βγάζει εκτός εαυτού. Είναι αυτός που συγχρόνως θα σε στεναχωρεί, θα σε κάνει να σκέφτεσαι υπερβολικά και να μελαγχολείς.

Διαβάστε επίσης από τη Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη

Advertisment


Θα χάνεις ευκαιρίες γιατί νομίζεις ότι έχεις χρόνο να τις κάνεις. Ή θα προσπαθείς να τις ξεζουμίσεις τόσο από φόβο μην χτυπήσει το καμπανάκι που θα σημάνει το τέλος του χρόνου σου που στο πάλι τίποτα δεν θα απολαμβάνεις γιατί θα βρίσκεσαι συνεχώς με το μυαλό κολλημένο αλλού. Κι όχι εκεί που πραγματικά θα έπρεπε και θα ήθελες να είσαι.

Ο χρόνος όμως είναι συνάμα ο φίλος που χρειάζεσαι για να ανασυγκροτηθείς, να μαζέψεις τα κομμάτια σου, να αναθεωρήσεις τα θέλω και τα πιστεύω σου, να κάνεις τα όνειρά σου. Είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να ανανεωθείς, να συνειδητοποιήσεις σε τι κατάσταση βρίσκεσαι, πώς είσαι, πώς νιώθεις και προπάντων τι θέλεις και τι επιδιώκεις.

Να έχεις χρόνο για να επιτρέπεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να λες «είμαι καλά». Να μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό σου για να τον αφήσεις να γνωρίσει κι άλλους. Να πάψεις να κοιτάς το ρολόι, κι απλά να κάνεις ότι κάνει κι αυτό: να προχωράς. Να είσαι σίγουρος για τα βήματά σου και να μη μετανιώνεις που συνεχίζεις και πας μπροστά. Να μη φοβάσαι να κάνεις κάτι διαφορετικό. Να παίρνεις ρίσκα και να δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους που σου δείχνουν ότι τις αξίζουν.

Ποτέ δεν ξέρεις τι καλό μπορεί να κρύβεται εκεί που διστάζεις να κοιτάξεις. Αλλά να φεύγεις από ό,τι σε καταστρέφει. Είσαι υπεύθυνος για τις δικές σου επιλογές. Ό,τι κάνεις, όμως, να το κάνεις με όλο σου το θέλω και το πιστεύω. Κι όπου πας, να πηγαίνεις με όλη σου την καρδιά. Χρόνος υπάρχει για όλα όταν είναι δυνατή η θέληση. Το θέμα είναι πώς διαλέγεις να τον αξιοποιήσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο καιρός περνάει και δεν καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου όχι με τους άλλους, αλλά με τον εαυτό μας
Να επιλέξουμε τους ωραίους ανθρώπους και τις σπουδαίες ιδέες
Ολοκληρωμένος γονιός είναι αυτός που μπήκε στον κόπο να γνωρίσει τον εαυτό του
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Όταν αφήνουμε πίσω μας ανοιχτές υποθέσεις, γίνονται ανοιχτές πληγές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση