, ,

5 απλοί τρόποι για να καθαρίσετε την ενέργειά σας

Kαθαρίστε το σώμα σας από κάθε ανεπιθύμητη ενέργεια.

5 απλοί τρόποι για να καθαρίσετε την ενέργειά σας

5 απλοί τρόποι για να καθαρίσετε την ενέργειά σας

Υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτό τον κόσμο που μπορούν να μας ρίξουν ψυχολογικά, να μας κάνουν να νιώθουμε καταβεβλημένοι και κενοί. Σε αυτό το σημείο είναι που αναδύεται η καθημερινή ανάγκη κάθαρσης της ενέργειας. Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικά πέντε πρακτικές δραστηριότητες, που μπορείτε να ακολουθήσετε, για να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σώμα σας από κάθε ανεπιθύμητη ενέργεια.

Advertisment

5 τρόποι για να καθαρίσετε την ενέργειά σας

Διαβάστε επίσης: 10 tips για θετική ενέργεια στο χώρο σας

1. Περάστε χρόνο στη φύση

Η φύση αποτελεί ένα εκπληκτικά δυνατό εργαλείο εξαγνισμού. Μας βοηθά να αποτινάξουμε από το σώμα μας καθημερινές πιέσεις της ζωής, αφού η Μητέρα Γη κατέχει τη μαγική εκείνη ικανότητα να ισορροπεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος του οργανισμού μας. Λίγα λεπτά έξω στη φύση και η αναπνοή σας θα αρχίσει να γίνεται πιο βαθιά, οι μυς σας θα χαλαρώσουν και το πολυάσχολο μυαλό σας θα αρχίσει να αφήνεται.

Αν μάλιστα δοκιμάσετε να σταθείτε λίγο με γυμνά πόδια, αυτά τα πλεονεκτήματα αυξάνονται, καθώς θα νιώσετε την απόλυτη σύνδεση του σώματος σας με τη γη. Αυτό που έχετε εσείς να κάνετε είναι να βρείτε ένα μέρος, όπου μπορείτε να συνδεθείτε και επιτρέψτε στη γη να κάνει τα υπόλοιπα. Καθώς στέκεστε εκεί, εστιάστε την προσοχή σας στα πόδια σας και πώς νιώθετε το έδαφος. Την υφή, τη θερμοκρασία και τις δονήσεις. Και ύστερα θα νιώσετε το ίδιο να διατρέχει το σώμα σας.

Advertisment

2. Κάψτε λευκό φασκόμηλο και ξύλο palo santo

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/aploi-tropoi-katharisete-energeia/

Η χρήση αυτών των φυσικών στοιχείων είναι μια καταπληκτική ιδέα για τον ενεργειακό εξαγνισμό και συνεπώς την ενίσχυση της αίσθησης καθαρότητας και αυτογνωσίας. Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα κομμάτι φασκόμηλου ή ξύλου palo santo στη τσάντα σας και να τα χρησιμοποιείτε όταν θα βρίσκεστε σε ένα χώρο που δεν θα ενοχλείτε από τον καπνό. Χρησιμοποιούνται ως θυμίαμα και ως μέσο χαλάρωσης, αλλά ο καθορισμός ενός σκοπού, μιας σκέψης κατά τη διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία καθαρισμού.

3. Συνδεθείτε με έναν ήχο

Ο ήχος είναι ο καλύτερος τρόπος να μετακινήσουμε την ενέργεια. Χρησιμοποιώντας τη φωνή σας για να εκφράσετε κάθε αίσθηση στο σώμα σας, μπορεί να δημιουργήσει μια μεταμόρφωση και συνεπώς να ισορροπήσει την εσωτερική σας ενέργεια. Μπορείτε να πειραματιστείτε, δοκιμάζοντας διάφορους ήχους και τόνους, ώστε να βρείτε τι σας ταιριάζει και σας ηρεμεί. Ενώστε τα χέρια σας μπροστά από την κοιλιά σας και συγκεντρωθείτε στον ήχο. Να γνωρίζετε ότι η ανάπτυξη μιας σχέσης με τον ήχο μπορεί να είναι μια αργή διαδικασία. Να μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και να εξασκήστε.

4. Γυμνάστε σώμα και πνεύμα

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/aploi-tropoi-katharisete-energeia/

Η διατήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας άσκησης βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών, την αύξηση της αίσθησης εσωτερικής ηρεμίας και της μείωσης του στρες. Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι κουραστική και επίπονη. Θα μπορούσε να είναι μέχρι και 20 λεπτά χαλαρό περπάτημα ή γιόγκα. Για την ενίσχυση της απελευθέρωσης διαθέσιμης ενέργειας, βεβαιωθείτε ότι γυμνάζεστε προσεκτικά και με συγκέντρωση. Γιατί με αυτό τον τρόπο καθοδηγείτε το σώμα σας πνευματικά και νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εσωτερική δύναμη. Μπορείτε επίσης να κατευθύνετε και να εστιάσετε την αναπνοή σας σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος σας. Εισπνεύστε βαθιά και με την εκπνοή φανταστείτε ότι διώχνετε όλη την ένταση.

5. Εξαγνιστείτε μέσω του νερού

Το νερό είναι ένα αγνό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, για να εξαγνίσει το σώμα σας. Πιείτε τουλάχιστον 1.5 λίτρο νερού την ημέρα και βοηθήστε στην ενυδάτωση του οργανισμού σας και στη στήριξη της λειτουργίας των οργάνων. Η τακτική κατανάλωση νερού βοηθά στο να ξεφορτωθούμε όλες εκείνες τις τοξίνες που το σώμα μας δεν χρειάζεται και έτσι να εξαλείψουμε κάθε ανεπιθύμητη ενέργεια. Κάντε ένα ντους. Το νερό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στον καθαρισμό κάθε ενεργητικών υπολειμμάτων που έχετε λάβει από το περιβάλλον σας. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την επαφή με το νερό και την απόλυτη χαλάρωση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση