Ο καρκίνος άλλαξε τη ζωή του και τώρα εκείνος αλλάζει τον κόσμο

Ηλίας Kατηρτσιγιανόγλου Ανανιάδης Ο Καρκίνος άλλαξε τη ζωή του και τώρα εκείνος μαζί με την ομάδα των Surfers4Life και της Καλλίπολης αλλάζει τον κόσμο.

Ο καρκίνος άλλαξε τη ζωή του και τώρα εκείνος αλλάζει τον κόσμο

Ηλίας Kατηρτσιγιανόγλου Ανανιάδης
Ο Καρκίνος άλλαξε τη ζωή του και τώρα εκείνος μαζί με την ομάδα των Surfers4Life και της Καλλίπολης αλλάζει τον κόσμο.

Ο Ηλίας Ανανιάδης σπούδασε …. μηχανολόγος μηχανικός Και εργάστηκε αρχικά στο ερευνητικό τμήμα μιας μεγάλης αυτοβιομηχανίας στο Μόναχο, συνεργάστηκε με πανεπιστήμια του εξωτερικού για να αναπτύξει συστήματα σχεδιασμού και να του αποδοθεί διδακτορικό (MPhil) στην μηχανολογία, δίδαξε σε κολλέγια του εξωτερικού, αντιπροσώπευσε μια Αυστραλέζικη εταιρεία σχεδιασμού στην Ευρώπη και πήρε μέρος σε πολύπλοκες μελέτες σε αεροναυπηγικές και ναυτιλιακές κατασκευές για αποκτήσει στα τριάντα τον τίτλο του εμπορικού διευθυντή σε μία μεγάλη ηγέτιδα εταιρία στην αιολική ενέργεια όπου είχε την δυνατότητα να συμμετέχει στην ανάπτυξη αιολικών έργων αξίας που φτάνει τα 100 εκ. Ευρώ και που τροφοδοτούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες σπίτια.

Ήταν ένας επιτυχημένος νέος ο οποίος είχε αποκτήσει κυριολεκτικά αυτά που οι περισσότεροι ονειρεύονται στη ζωή τους. Μια καλή και ευυπόληπτη καριέρα, άνετη οικονομική κατάσταση, συχνά ταξίδια, τρυφερές αισθηματικές σχέσεις και έντονες εμπειρίες.

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/karkinos-allaxe-zwh-ekeinos-allazei-kosmo/

Σύντομα όμως, η ζωή τον έφερε αντιμέτωπο με έναν μεγάλο δάσκαλο, τον καρκίνο. Όταν πρωτοδιαγνώστηκε είδε πόσο κενή από νόημα είχε υπάρξει η ζωή του και σκέφτηκε πως οι αποφάσεις που είχε πάρει ο 13χρονος εαυτός του τον είχαν οδηγήσει σε ένα εγωιστικό μονοπάτι χωρίς πληρότητα, χωρίς χαρά, χωρίς ευδαιμονία. Ο ίδιος λέει για την εμπειρία του:

Αυτή η εμπειρία με μεταμόρφωσε, συνειδητοποίησα πως είχα έρθει για τους άλλους, για το Όλον και αυτό ήταν το μόνο που θα μπορούσα να ζήσω μετά τη δική μου μετάβαση.

Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί. Η δοκιμασία αυτή λειτούργησε σαν μια αφύπνιση που τον οδήγησε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αλλαγή ολόκληρου του κόσμου.

Το όραμά του να διασχίσει τη μία θάλασσα για να ενδυναμώσει την κοινότητα όσων εµπλέκονται µε την νόσο, οδήγησε στη δημιουργία της ομάδας δράσης Surfers4Life που πήρε το όνομα της από την ναυταθλητική και φιλανθρωπική φύση του 1ο Διάπλου Αλληλεγγύης όπου 23 ναυταθλητές διέσχισαν με καγιακ, ιστιοπλοικα, ιστιοσανίδες και αετοσανίδες τον Ευβοικό..

Οι “Surfers for Life” είναι επίσης η ομάδα πίσω από τα Φεστιβάλ Ευ Ζην και το Athens Spirit Film Festival, που έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 50,000€ για ευπαθείς ομάδες και έχει μοιραστεί τα μυστικά της ευεξίας με πάνω από 47,500 επισκέπτες. H ομάδα σήμερα απαριθμεί 200+ μέλη και το αντίκτυπο των δράσεων της εκτιμάται ότι έχει αγγίξει συνολικά πάνω από 100,000 ανθρώπους μέχρι σήμερα.

Ως ομάδα δράσης δημιουργεί συλλογικά έργα που έχουν θετικό και ουσιαστικό αντίκτυπο στους συνανθρώπους μας και στην κοινωνία.

Ως πλατφόρμα συνεισφοράς δημιουργεί τη δυνατότητα σε ανθρώπους να εξελιχθούν δια μέσου της προσφοράς στον συνάνθρωπο και στην κοινότητα.

Οι δράσεις της Surfers for Life μέχρι σήμερα

surfers4life

• Η ομάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, τον Ιούνιο του 2012, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 χρησιμοποιώντας ιστιοφόρα, καγιάκ, windsurfing και kitesurfing και συγκέντρωσε € 3.600 για τρεις Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Μείνε Δυνατός, Global Kiter Foundation).

• Συμμετοχή της ομάδας στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για 900 γεύματα σε υποσιτισμένα παιδιά.
• Συμμετοχή της ομάδας στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών όπου η ομάδα συγκέντρωσε € 1.300 για το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών).
• Μηνιαία δράση προσφοράς Αγάπης με Μαγειρική για αυτούς που έχουν ανάγκη, από το 2012.
• Μοιραζόνται το μήνυμα της Συνεισφοράς και του Εθελοντισμού σε σχολεία/ συνέδρια/ εκδηλώσεις, από το 2012 σε κάθε ευκαιρία. Xαρακτηριστικές ομιλίες έχουν δοθεί στο TEDMED, στην Athens Biennale, στο Redefening Wellness, στα σχολεία Δούκα και International School of Athens κτλ.
• Επιτυχής διοργάνωση του 1ου, 2ου , 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην, Ιούνιος 2013, 2014, και 2015 Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου.

Τα Φεστιβάλ Ευ Ζην γεννήθηκαν από την θέληση των μελών της ομάδας να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους να διαχειριστούν κατ’ αρχάς την οικονομική κρίση, κρίσεις υγείας και ψυχολογικές έχοντας σαν βασικό γνώμονα πως το Ευ Ζην έχει να κάνει περισσότερο με τον εσωτερικό μας κόσμο και λιγότερο με τις εξωτερικές συνθήκες.

ef-zin

Το Ευ Ζην προσεγγίζεται μέσα από 4 βασικούς πυλώνες παράλληλων δράσεων στο Φεστιβάλ (Ομιλίες ειδικών, Διαδραστικά σεμινάρια, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις). Το Φεστιβάλ Ευ Ζην τα τελευταία δύο χρόνια στέλνει επίσης το μήνυμα «είμαι Νικητής» σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο μέσα από την προσπάθεια των 400+ αθλητών που πέρνουν μέρος στις δράσεις. Τέλος με το 100% των κερδών που συγκεντρώνει υποστηρίζει ευπαθείς ομάδες μέσα από ΜΚΟ που εμπνέουν με το έργο τους στον τομέα της υγείας.

• Επιτυχής διοργάνωση του Athens Spirit Film Festival, Where Art meets Philosophy, ενός Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ανυψώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων με την προβολή ταινιών που έχουν πολλά φιλοσοφικά μηνύματα και που την ακολουθεί ανάλυση από ειδικούς και συζήτηση.

spirit-festival

Το καλύτερο όμως σας το αφήσαμε για το τέλος…

Όραμα της ομάδας είναι η δημιουργία μιας πόλης συνοικίας στα πρότυπα της Ιδανικής Πολιτείας του Πλάτωνα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιδανικής συνοικίας, της Καλλίπολης, η οποία θα βρίσκεται μέχρι και 45’ από το κέντρο της Αθήνας για να έχουν την δυνατότητα οι κάτοικοι της να έχουν πρόσβαση σε εργασία στο κέντρο εφόσον το επιθυμούν, θα δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίες και θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των κατοίκων της με τον καλύτερο και αγνότερο τρόπο.

kallipoli29elias

Η Καλλίπολη είναι μία συνοικία σε εγγύτητα με την Αθήνα που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των κατοίκων της με τον καλύτερο, υγιέστερο και πιο αρμονικό τρόπο όπως:

Καθαρή τροφή/νερό: Η Καλλίπολη είναι αυτόνομη σε βιολογική καλλιέργεια που έχει παραχθεί εντός του κτήματος με τις πιο αρμονικές διαδικασίες. To νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι της Καλλίπολης έχει περάσει από ειδικά φίλτρα και επεξεργασίες.

Καθαρό αέρα: H Kαλλίπολη μπορεί να είναι σε εγγύτητα με το κέντρο της Αθήνας για να μην χρειάζεται να επανασχεδιάσουν την εργασία τους οι κάτοικοι της αλλά ταυτόχρονα παρέχει και ένα φυσικό περιβάλλον, με κήπους, δέντρα και καθαρό αέρα.

Στέγη: Οι τεχνικές λύσεις που θα υιοθετεί η Καλλίπολη είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και στο περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικές, λειτουργικές και κομψές.

Ασφάλεια: H Kαλλίπολη είναι ένα προστατευμένο περιβάλλον όχι μόνο λόγω της αυτάρκειας της (σε ενέργεια και τροφή) αλλά και καθαρα οριοθετημένη με ελεγχόμενη πρόσβαση.

Ανήκειν: Oι κάτοικοι της Καλλίπολης νοιώθουν ότι ανήκουν σε μία πολύ ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων που δίνουν το παράδειγμα πως μία αρμονική και ευδαίμων ζωή είναι εφικτή μέσα από την απλότητα και την συλλογικότητα.

Εργασία: H Καλλίπολη δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας όχι μόνο μέσα από τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες αλλά ενθαρύνει την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων με παρασκευή και μεταποίηση προιόντων, ηλεκτρονικό εμπόριο, εκπαίδευση, ξενώνα, κέντρο ευεξίας, εστιατόριο κτλ.

Ομορφιά: Η Καλλίπολη μέσα από το φυσικό κάλλος και τους κήπους της είναι μαγνήτης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Αλληλεγγύη και Νόημα: Oι κάτοικοι της Καλλίπολης είναι σε μία φυσική ταχύτητα να είναι συνεισφορά προς τους άλλους και συνεχίζουν να οργανώνουν έργα όπως τα Φεστιβάλ Ευ Ζην, το Athens Spirit Film Festival, μαγειρέματα για όσους έχουν ανάγκη σίτισης και άλλες πολλές νέες δράσεις.

Αυτογνωσία: Οι κάτοικοι της Καλλίπολης με εκπαιδεύσεις και καθημερινές ασκήσεις καλλιεργούν ένα περιβάλλον που ευδοκιμεί η παρουσία και η αυτογνωσία.

Η Καλλίπολη επίσης:

• Δρα σαν επιταχυντής εξέλιξης ειδικά για τους κατοίκους της αλλά και για τους επισκέπτες της και κατ’ επέκταση για την ανθρωπότητα.
• Δρα σαν μία μοντέρνα κιβωτός. Προστατεύει τους κατοίκους της από εξωτερικές καταστροφές.
• Δρα σαν ένας φάρος ελπίδας και φωτός αποδεικνύοντας πως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μία ζωή με ευδαιμονία, νόημα, χαρά και υγεία.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Καλλίπολης

• Η συνοικία Καλλίπολη αναβιώνει το όραμα του Πλάτωνα όπως και πολλών άλλων δασκάλων.
• Είναι μία συλλογική προσπάθεια για να ανήκει σε όλους μας.
• Η συνοικία Καλλίπολη στεγάζει 100+ άτομα σε 50 σπίτια και προσφέρει μία ανώτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της ενώ ικανοποιεί όλες τις ανάγκες τους, από τις κατώτερες μέχρι την ανώτατη (Καθαρή τροφή, καθαρό νερό, καθαρό αέρα, στέγη, ασφάλεια, ανήκειν, εργασία, ομορφιά, αλληλεγγύη, νόημα, αυτογνωσία).
• Είναι μέσα στην φύση, κοντά στο κέντρο της Αθήνας (μέχρι και 45’) για να μην χρειάζεται οι άνθρωποι να επανασχεδιάσουν την ζωή τους από την αρχή.
• Είναι αυτόνομη σε τροφή, νερό και ενέργεια. Το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό προσφέροντας έτσι ελευθερία στην εργασία, στη δημιουργία και στην εξέλιξη.
• Δεν είναι φτιαγμένη γύρω από ένα πνευματικό δάσκαλο. Όλοι οι φωτεινοί δάσκαλοι που μπορούν να υποστηρίξουν την πνευματική ανάπτυξη των κατοίκων της είναι ευπρόσδεκτοι.

Σε ποιους ανθρώπους απευθύνεται η συνοικία Καλλίπολη;

Η επιτυχία της συνοικίας, βασίζεται στους ανθρώπους της. Οι άνθρωποι ιδανικά έχουν 3 βασικά χαρακτηριστικά:

1) Ικανότητα στην επικοινωνία. Ξέρουν να λειτουργούν σε ομάδες χωρίς να δημιουργούν τριβές. Είναι θετικοί και δεν κρίνουν. Ετσι ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν ενωμένοι και απροβλημάτιστα.

2) Συνεισφορά. Η συνεισφορά είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους. Η πρώτη τους ταχύτητα δεν είναι τι μπορώ να πάρω (εγώ) αλλά τι μπορώ να προσφέρω (εμείς). Ετσι δημιουργούμε ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και συνεργασίας.

3) Συνειδητότητα και αυτογνωσία. Είναι συνειδητοί ότι αυτό που ψάχνουν πίσω από όλα τους τα θέλω, είναι η ευτυχία και ότι υπάρχει μία ανώτερη και πιο μόνιμη ευτυχία, μία ευδαιμονία, μέσα από την ικανοποίηση της ανάγκης για συνεισφορά και αυτογνωσία. Αναγνωρίζουν την επιρροή του περιβάλλοντος στην εξέλιξη τους, άρα και τη σημαντικότητα και το δώρο που είναι μία τέτοια συνοικία για εκείνους και για τους συνανθρώπους τους.

Η Εναλλακτική Δράση πιστεύει και στηρίζει τoυς Surfers4life και το όραμά τους για τη δημιουργία της Καλλίπολης και ως εκ τούτου, συμπράττει μαζί της και δημιουργεί τη στήλη Καλλίπολη Σε Δράση η οποία θα προβάλλει όλα τα σχετικά νέα της ομάδας, τις δράσεις της και όλα βήματα προς την υλοποίηση του οράματός της.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ο Hλίας των Surfers4Life στην Πράξη (ΣΚΑΙ)
https://www.youtube.com/watch?v=JK0VH7Oftjk

Σελίδες στο facebook
https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814 <https://www.facebook.com/pages/Surfers-4-Life/189098131185814>

https://www.facebook.com/Athens-Spirit-Film-Festival-181282915541480/ <https://www.facebook.com/Athens-Spirit-Film-Festival-181282915541480/>

<https://www.facebook.com/Kallipoli-899231376819359/?fref=ts>

Ιστοσελίδες

https://athensspiritfilmfestival.org <https://athensspiritfilmfestival.org/>
https://www.kallipoli.org <https://www.kallipoli.org/>
https://www.wellbeingfestival.gr <https://www.wellbeingfestival.gr/>
https://www.surfers4life.gr <https://www.surfers4life.gr/>

1oς Διάπλους Αλληλεγγύης
https://www.youtube.com/watch?v=LrHx6Q_-tLU <https://www.youtube.com/watch?v=LrHx6Q_-tLU>

Ευχαριστούμε θερμά τον Ηλία Kατηρτσιγιανόγλου Ανανιάδη και όλα τα μέλη της ομάδας Surfers4life και της Καλλίπολης που συμβάλλουν στην θετική και ουσιαστική αλλαγή του κόσμου…

Book For Thought | S1E6

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα