Νέος είναι αυτός που κάνει όνειρα

Πρέπει να εφεύρουμε τρόπους να διατηρούμαστε ζωντανοί και να είμαστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε ο χρόνος να είναι σύμμαχός μας.

Νέος είναι αυτός που κάνει όνειρα

Νέος είναι αυτός που κάνει όνειρα

Γράφει η Βάσω Καρλή

Advertisment

Σημασία δεν έχει πόσο είμαστε ηλικιακά αλλά πόσο αισθανόμαστε. Αν τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας, εάν έχουμε όρεξη για νέες δραστηριότητες, για περιπέτεια, για δουλειά, εάν θέλουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, εάν ακόμα φτερουγίζει η καρδιά μας στο οποιοδήποτε κάλεσμα, θα ξεχάσουμε και εμείς οι ίδιοι την πραγματική μας ηλικία.

Διαβάστε: Μην αφήνεις τις στιγμές να χάνονται

Νέος είναι αυτός που αισθάνεται νέος και στην ψυχή, που κάνει όνειρα, που έχει αισιοδοξία και ελπίζει. Εάν η ψυχή είναι καταπονημένη αυτό θα γίνει ορατό αμέσως. Ζώντας μια ήρεμη ζωή, χωρίς φασαρίες και εντάσεις, το αποτέλεσμα αυτής θα αποτυπωθεί στο πρόσωπό μας και θα λάμψει ολόκληρο από ευτυχία.

Advertisment

Αντίθετα ένας διαφορετικός τρόπος ζωής μίζερος και κλαψιάρικος, που είναι δική μας δημιουργία και μόνο, (ανεξάρτητα από τις παρούσες συνθήκες) θα μας προσθέσει χρόνια και η εικόνα που θα αντικρύσουμε δε θα αρέσει ούτε και σε εμάς τους ίδιους. Ο τρόπος σκέψης, οι κινήσεις, τα ενδιαφέροντα και οι αντιδράσεις μας, ανάλογα τις περιστάσεις, μας βάζουν σε μια διαδικασία κινητοποίησης και δραστηριοποίησης. Αν μας εγκαταλείψουν οι εσωτερικές μας δυνάμεις, το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Πρέπει να εφεύρουμε τρόπους να διατηρούμαστε ζωντανοί και να είμαστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε ο χρόνος να μετρά αντίστροφα και να είναι σύμμαχός μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση