Το matrix της ομορφιάς

Η ψυχή σου είναι ο μόνος αληθινός ερμηνευτής της ομορφιάς μα και της ασχήμιας!

Το matrix της ομορφιάς

Το matrix της ομορφιάς

Κοιτάς γύρω σου, παντού ασχήμια λες! Κι όμως για να αναγνωρίζεις την ασχήμια θα αναγνωρίζεις πολύ καλά και την ομορφιά! Άραγε υπάρχει ομορφιά, γνωρίζεις τι είναι, θες αλήθεια να υπάρχει στην ζωή σου; Είναι ένα τοπίο η ομορφιά, ένα χαμόγελο, ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένα άγγιγμα, ένα σημάδι στο σώμα να σου θυμίζει πως είσαι ζωντανός;

Πόσες φορές η ομορφιά μοιάζει με νίκη; Τη νίκη της ύπαρξής σου στη γη που άλλοτε θα δεις κι άλλοτε θα αγνοήσεις ανάλογα με το πώς κοιμήθηκες το βράδυ ή το πώς ξύπνησες το πρωί. Πότε με σκοτάδι και πότε με φως. Υπάρχει αυθεντική ομορφιά; Αυτή που είναι μία και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης;

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη


Κι αν ομορφιά είναι ένας ήλιος που καίει τόσο όσο πλησιάζεις στον πυρήνα του, στα πιο βαθιά του μυστικά μα αν τον κοιτάξεις από συμπαντική απόσταση σε ζεσταίνει, σου γελά, σε καθηλώνει και θες να τον κοιτάζεις για ώρες; Κι αν η ομορφιά τυφλώνει, θες ακόμη να υπάρχει στην ζωή σου;

Υπάρχει αληθινή ομορφιά; Την αναγνωρίζεις; Τότε γιατί χαρακτηρίζεις την ομορφιά ως ψεύτικη όταν θες να την ερμηνεύσεις; Γιατί να λες με θαυμασμό, πω πω τι όμορφο λουλούδι σαν ψεύτικο! Ή αχ τι όμορφη κοπέλα σαν κούκλα! Μα οι κούκλες είναι ψεύτικες! Τι λες; Και το πλαστικό λουλούδι δεν έχει τίποτα από την ευωδιά και την αφή ενός αληθινού λουλουδιού που εσύ το παρομοιάζεις με ψεύτικο! Κενό δίχως ψυχή!

Σε ακούς; Έχεις βάλει στη ζωή σου συνειδητά το ψεύτικο ως πραγματικό; Παραδέχεσαι πως ζεις σε ένα matrix που σου αφαιρεί κάθετί φυσικό από μέσα σου; Σου αφαιρεί το δικαίωμα να ξεχωρίζεις τι έχει ψυχή και τι όχι; Έχεις αφήσει την ακινησία, την ακαμψία του παγερού πλαστικού και του μετάλλου που σαν τα αγγίξεις αισθάνεσαι μια κρύα σιωπή δίχως λέξεις και κρυφά μηνύματα, έτοιμα να σε ρουφήξουν στο άψυχό τους!

Πού είναι η ομορφιά εκεί; Αλήθεια θες να βυθιστείς σε αυτό το άδειο;

Ποιο άψυχο σε ονειρεύει, σου γεμίζει με χρώματα και δύναμη την ψυχή σου; Ποιο ψεύτικο σε ταξιδεύει σε κόσμους που αξίζει να δημιουργήσεις; Γιατί βάζεις την ψεύτικη ομορφιά στη ζωή σου; Η ψυχή σου είναι εκείνη που δίνει την όραση στα μάτια σου και γίνεται ο γνήσιος μεταφραστής σε κάθε εικόνα γύρω σου. Η ψυχή σου είναι ο μόνος αληθινός ερμηνευτής της ομορφιάς μα και της ασχήμιας!

Αφέσου στη δύναμή της να αισθάνεται το αληθινό και να απομονώνει το ψεύτικο από την ζωή σου και αυτό είναι η πιο δυνατή ομορφιά! Να φωτίζεις με της ψυχής σου το φως σαν θες να βρεις την ομορφιά σε αυτό που κοιτάζεις! Άραγε είναι μία η ομορφιά; Κατακτάται; Σμιλευέται; Μεταβάλλεται; Δυναμώνει ή είναι όμορφη σαν ψεύτικη; Κι όμως ομορφιά είναι μία και είσαι εσύ όταν κοιτάζεις με αγάπη!

Συντάκτης | Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books
ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε