, ,

Παρουσίαση βιβλίου: «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά»

Ένα βιβλίο που «αγκαλιάζει» την καθημερινότητα του απλού ανθρώπου που στοχεύει στην ορθή ανατροφή του παιδιού του.

Παρουσίαση βιβλίου: «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά»

Παρουσίαση βιβλίου: «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά»

Ένα βιβλίο, της Ερατούς Χατζημιχαλάκη, που έρχεται να συνδέσει την ψυχολογία με την πνευματικότητα. Η προσέγγιση από τη σκοπιά της Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs, μαζί με μια πιο εσωτερική τοποθέτηση, έχουν ως αποτέλεσμα ένα βιβλίο που τολμά να συνδέει την ψυχολογία με την πνευματικότητα και να την αναδείξει σε πνευματική ψυχολογία (spiritual psychology).

Παρουσίαση βιβλίου: «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά»

Λίγα λόγια για τo βιβλίο «Καινούριοι Γονείς για Καινούρια παιδιά»

Με απλές εφαρμόσιμες συμβουλές προς τους γονείς, έρχεται να προσθέσει στον σπουδαιότερο ρόλο που καλούμαστε να παίξουμε, το ρόλο του γονιού, κάτι σπουδαιότερο από το να είμαστε ένας απλός γεννήτορας σώματος. Να μας κάνει ν’ αντιληφθούμε πως είμαστε ο φορέας που επιλέγει η ψυχή του νεογέννητου ανθρώπου, για να πορευτεί στην εξέλιξη, στην αέναη διαδρομή του πνευματικού του εαυτού.

Άλλοτε εύκολο, άλλοτε περιεκτικό και πυκνό σε έννοιες και ιδέες, προσεγγίζει το γονεϊκό ρόλο δίνοντας επιλογές, που αν εφαρμοσθούν με σταθερότητα κι αγάπη, οδηγούν στο χτίσιμο της αυτοεκτίμησης των παιδιών μας. Με απλά παραδείγματα «αγκαλιάζει» την καθημερινότητα του απλού ανθρώπου που στοχεύει στην ορθή ανατροφή του παιδιού του. Βοηθά τον σημερινό γονιό, πολύ περισσότερο τον πνευματικά ανήσυχο γονιό, σε όλη την έκταση των αναγκών του «θυμίζοντας» ξεχασμένες αλήθειες. «Ανακουφίζει» επιβεβαιώνοντας την ορθή στάση σε κείνον το γονιό που επιλέγει να βιώνει τη ζωή του ως πνευματικό ον.

Ποια είναι η Ερατώ Χατζημιχαλάκη

xatzimixalakiΗ Ερατώ Χατζημιχαλάκη (www.allazo.gr) είναι Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση της Ατομικής Ψυχολογίας. Έχει πολυετή πείρα σε ομάδες γονέων. Εκπαιδευμένη Life Coacher και εξειδικευμένη να διευκολύνει ομάδες με το εξαιρετικό εργαλείο αυτογνωσίας Transformation Game.

Εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι» (www.elpidohori.gr), που στόχο έχει δράσεις για γονείς και παιδιά καθώς και το τετράπτυχο Περιβάλλον, Παράδοση, Πολιτισμό και Προσωπική Ανάπτυξη, εφαρμόζοντος μεθόδους που προάγουν την αειφορία και την βιωσιμότητα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε