Πώς μπορείς να πετύχεις όταν δεν έχεις τους πόρους;

Τι πρέπει να κάνεις ώστε να μπορείς να πετύχεις αυτά που θέλεις και αξίζεις;

Πώς μπορείς να πετύχεις όταν δεν έχεις τους πόρους;

Πώς μπορείς να πετύχεις όταν δεν έχεις τους πόρους;

Μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου και το ξέρεις κατά βάθος. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε όνειρα, έχουμε στόχους! Έχουμε όνειρα και στόχους που για κάποιους λόγους, ο καθένας για τους δικούς του, αφήσαμε τις επιθυμίες μας στο ράφι και έπιασαν αράχνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σκεπαστούν με άλλα αντικείμενα όπως τραπεζομάντηλα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το κάνει ο καθένας για τη ζωή του. Καμιά φορά όταν ρωτάς αυτούς τους ανθρώπους σου λένε “δεν ξέρω τι θέλω, δεν έχω όνειρα, δεν έχω στόχους”.

Advertisment

Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει κάτι που θέλεις πραγματικά μέσα από την καρδιά σου, μέσα από την ψυχή σου. Κάτι που θέλεις, αξίζεις και μπορείς να πετύχεις. Παρόλα αυτά, στην καθημερινότητα οι πιο πολλοί άνθρωποι σκεφτόμαστε με το μυαλό μας, με τον περιορισμένο νου μας. Αλλά γιατί είναι περιορισμένος; Γιατί χρησιμοποιούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτού. Αυτή είναι η αιτία που δεν μπορούμε οι άνθρωποι να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα και το πιο πιθανόν αυτός να ήταν ο λόγος που ίσως να μην πίστευες ότι μπορείς να πετύχεις.

Και τότε πώς μπορείς να πετύχεις όταν δεν έχεις τους πόρους;

Έτσι λοιπόν, ενώ πραγματικά μέσα μας η καρδιά θέλει κάτι πάρα πολύ, διψάει για να το πετύχει, ζει γι’αυτό, την ίδια στιγμή έρχεται ο νους και λέει “δεν γίνεται, δεν μπορώ”. Και οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν πάρα πολλούς λόγους για να μην πετύχουν κάτι από λόγους για να πετύχουν κάτι. Ίσως κι εσύ να έχεις νιώσει το ίδιο πράγμα κι ας ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις. Έχουν, λοιπόν, πιο πολλές δικαιολογίες από το να μην κάνουν αυτό που ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν, απ’το να αφιερώσουν τον χρόνο τους, την ενέργειά τους για να βρουν τι χρειάζεται να κάνουν για να έχουν στη ζωή τους όλα όσα θέλουν και αξίζουν.

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι οι άνθρωποι δεν στερούμαστε από στόχους, δε στερούμαστε από όνειρα ούτε από ικανότητες, αλλά αυτό που δεν έχουμε, είναι την κατάλληλη γνώση για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο δυναμικό μας. Σε εκείνο το μέρος του εαυτού μας που πραγματικά μπορεί να κάνει τα πάντα για εμάς. Το μέρος του εαυτού σου που αν το ενεργοποιήσεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Για σκέψου το λίγο, πόσα δισεκατομμύρια λειτουργίες κάνει ο οργανισμός σου για να είσαι στη ζωή κάθε δευτερόλεπτο; Λοιπόν, εάν ισχύει τότε αυτό, δεν είναι απλά παράλογο το να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να αυξήσεις τα εισοδήματά σου, δεν μπορείς να κάνεις μια καλή σχέση, δεν μπορείς να ζεις ευτυχισμένος; Δεν είναι απλά παράλογο να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να πετύχεις; Και δεν μπορείς γιατί; Επειδή υπάρχουν κάποιες συνθήκες; Όχι! Η ερώτηση είναι πώς τοποθετείσαι εσύ σε σχέση με αυτές τις συνθήκες; Και όταν απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση θα διαπιστώσεις πως μπορείς να πετύχεις σε ό,τι θέλεις ανεξάρτητα από τις συνθήκες!

Γιατί ξέρεις δεν υπάρχει απαραίτητα καλό ή κακό. Αυτό που υπάρχει είναι πως θα χρησιμοποιήσεις αυτή την δυναμική του καλού ή του κακού όπως και να την αντιλαμβανόσουν στο παρελθόν, με σκοπό να μπορείς να πετύχεις αυτά που θέλεις και αξίζεις.

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/pws-mporeis-petyxeis-otan-den-exeis-porous/

Τι πρέπει να κάνεις ώστε να μπορείς να πετύχεις αυτά που θέλεις και αξίζεις;

Έτσι λοιπόν αυτό που θέλω να κάνεις τώρα είναι το εξής:

• Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου!

• Πάρε ένα στυλό και ένα χαρτί.

• Πήγαινε σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι ήσυχο, ήρεμο και δεν μπορεί τίποτα να σου αποσπάσει την προσοχή!

• Με το χέρι στην καρδιά, ξεκίνα να γράφεις όλους τους στόχους. Να θυμάσαι πάντα ότι μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου!

Τι είναι σημαντικό να αποφύγεις στην ανωτέρω διαδικασία:

Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγεις να προσπαθήσεις να απαντήσεις στην ερώτηση, δηλαδή πώς μπορείς να πετύχεις ή πόσο μεγάλο μπορεί να φαντάζει στο μυαλό σου. Απλά γράφε… γράφε… γράφε… γράφε… Σαν ελεύθερη και κιναισθητική πτώση. Άφησε κάθε ιδέα που βγαίνει από το μυαλό σου, γράψε την.

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/pws-mporeis-petyxeis-otan-den-exeis-porous/

Αφού λοιπόν τελειώσεις το γράψιμο, το δεύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να κάτσεις και να ξεσκαρτάρεις, να καθαρίσεις την λίστα σου. Να δεις τι πραγματικά είναι δικό σου, τι είναι την καρδιάς σου και τι είναι του μυαλού σου. Και πως θα το ξεχωρίσεις αυτό; Κάθε φορά που φτάνεις σε κάτι που έχεις γράψει, κάθε φορά που το διαβάζεις, μείνε για λίγο σε αυτό και δες αν πραγματικά εκεί μέσα η καρδιά σου νιώθει ηρεμία, νιώθει χαρά, νιώθει ενθουσιασμό ή… είναι απλά της λογικής σου. Άρχισε να παρατηρείς και να αποκτάς επίγνωση του που πηγαίνει η ενέργειά σου, τι συμβαίνει στο σώμα σου.

Αφού λοιπόν καταγράψεις το τι θέλεις και μπορείς να πετύχεις, χωρίς καμία κρίση αν μπορείς να το πετύχεις ή αν δεν μπορείς να το πετύχεις σύμφωνα με το παλιό μοτίβο σκέψεως που είχες, το δεύτερο που πρέπει να κάνεις είναι το εξής: Άρχισε να ρωτάς τον εαυτό σου ενδυναμωτικά.

Η πρώτη ερώτηση όμως και η πιο σημαντική είναι η εξής:

“Τι χρειάζεται να μάθεις και να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό προτού ξεκινήσεις να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να μπορείς να πετύχεις;”.

Γιατί αυτό που λείπει από τους ανθρώπους δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνώση. Προσπαθείς και μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου χωρίς να γνωρίζεις τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις αλλά και πώς μπορείς να πετύχεις.

Έτσι, λοιπόν, για να συνοψίσω, να θυμάσαι πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε στόχους, έχουμε όνειρα! Κάποια στιγμή τους αφήσαμε στην άκρη. Γιατί; Γιατί πείσαμε ψευδώς τον εαυτό μας ότι δεν έχουμε τους πόρους να το κάνουμε. Στην ουσία αυτό που δεν είχαμε ως τώρα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Βάλε το χέρι στην καρδιά και γράψε όλους τους στόχους από την αρχή ως το τέλος. Βγάλε τους στόχους οι οποίοι δεν κάνουν την καρδιά σου να φτερουγίζει, να νιώθεις χαρά, να νιώθεις πάθος, να νιώθεις ότι υπάρχει κάτι εκεί να σε περιμένει, το οποίο πραγματικά σε ενθουσιάζει.

Και όταν μείνεις με αυτούς τους στόχους που πραγματικά σε εμπνέουν και γίνονται ο στόχος σου, ο σκοπός της ζωής σου τότε γράψε κάτω τι χρειάζεται να μάθεις, που μπορείς να μάθεις, με ποιον τρόπο μπορείς να μάθεις έτσι ώστε να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που θέλεις, αξίζεις και μπορείς να πετύχεις. Καν’τα αυτά και κάθε πρωί και κάθε βράδυ να διαβάζεις τους στόχους σου, να μένεις εστιασμένος σε αυτούς σαν να τους έχεις πετύχει ήδη. Μπορείς να πετύχεις! Να ζεις το μέλλον που αγαπάς και σε εμπνέει. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση