,

Εγκέφαλος: Πώς να τον βοηθήστε για να σας βοηθήσει

10 εντυπωσιακά γεγονότα σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου

Photo: Author/Depositphotos

Ο εγκέφαλος είναι ένας ακούραστος εργάτης! Οι δραστηριότητές του δεν διακόπτονται ποτέ, γι’ αυτό και η εγκεφαλική λειτουργία είναι η πλέον αξιόπιστη ένδειξη ζωής ή θανάτου.

Advertisment

Ο εγκέφαλος θέλει ξεκούραση

Παρόλο που ο ίδιος δεν γνωρίζει κούραση,είναι ζωτικής σημασίας να του δίνουμε τη δυνατότητα να «χαλαρώνει» σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μην ξεχνάμε ότι βομβαρδίζεται συνεχώς από ερεθίσματα και σκέψεις – όχι απαραίτητα της επιλογής μας. Οι τεχνικές χαλάρωσης, ο διαλογισμός, το πλέξιμο, η απαλή ευχάριστη μουσική, η πεζοπορία είναι χρήσιμα εργαλεία.

Επαναλάβετε τις πληροφορίες

Για να εδραιώσουμε τις πληροφορίες που επιθυμούμε να διατηρήσουμε πρέπει να τις χρησιμοποιούμε! Σ’ αυτό ακριβώς αναφέρεται το γνωστό «η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως» το οποίο μπορεί να επαληθευτεί και αντιστρόφως. Η αντίστροφη λειτουργία του μάλιστα είναι βαρύνουσας σημασίας μιας και δίνει τη δυνατότητα επιλογής των δεδομένων που κρατάμε στον «σκληρό δίσκο» μας σε άμεση διαθεσιμότητα.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία υπέρ σας

Ο εγκέφαλος πιστεύει ότι του πούμε! Φαντασία ή πραγματικότητα αποτελούν γι’αυτον το ίδιο αποδεκτά δεδομένα. Αυτή είναι η αιτία που πλέον ο οραματισμός και το γνωστό “πίστεψέ το για να το λάβεις” έχουν τόση βαρύτητα. Από τη στιγμή που με τη φαντασία σας μπορείτε να ταξιδέψετε οπουδήποτε θελήσετε, χωρίς κανέναν περιορισμό, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε τη δύναμή της;

Advertisment

Ο εγκέφαλος δεν θα πάψει να σκέφτεται τα ίδια και τα ίδια μέχρι να τα τακτοποιήσει

Ο εγκέφαλός μας απεχθάνεται τις εκκρεμότητες. Έτσι, οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας το οποίο δεν έχει μπει σε τάξη απορροφά τεράστια ενέργεια σκέψης. Είναι σημαντικό λοιπόν, όσο αυτό είναι δυνατόν, να διευθετούμε τα πάντα στην ώρα τους, να μην τα αναβάλλουμε και να μην αφήνουμε θολές καταστάσεις των οποίων οι εκβάσεις να εκκρεμούν.

Ο εγκέφαλος χρειάζεται να διατηρηθεί σε φόρμα

Οφείλουμε να τον διατηρουμε σε φόρμα φροντίζοντας το σώμα μας ( μέσω άσκησης και διατροφής), επιλέγοντας ερεθίσματα που τον ζωογονούν (όπως ταξίδια και επαφή με την φύση) και ασκώντας τον μέσω της μάθησης. Όπως κάθε μυς, έτσι κι εκείνος χρειάζεται προπόνηση.

Εάν ελέγχουμε τις σκέψεις μας, ελέγχουμε το μέλλον μας

Οι σημερινές μας σκέψεις είναι τ’αυριανά βιώματά μας. Επαναπρογραμματίζοντας λοιπόν τον εγκέφαλό μας μέσω θετικών δηλώσεων, μπορούμε να προσεγγίσουμε ευκολότερα την υγεία,την επιτυχία,την ευτυχία και ότι άλλο λαχταράμε απλά και μόνο φροντίζοντας, εκπαιδεύοντας και κατευθύνοντας τον, εκεί που εμείς επιλέγουμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση