,

5 λόγοι πως δεν είναι ποτέ αργά να ακολουθήσετε τα όνειρά σας

Γιατί αξίζει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.

5 λόγοι πως δεν είναι ποτέ αργά να ακολουθήσετε τα όνειρά σας

5 λόγοι πως δεν είναι ποτέ αργά να ακολουθήσετε τα όνειρά σας

Όλοι μας κάνουμε όνειρα… από παιδιά ακόμη ονειρευόμαστε το μέλλον μας και σχεδιάζουμε τη ζωή μας. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι, κάπου στην πορεία κατεβαίνουν από το τρένο της ζωής τους και επιβιβάζονται στα επόμενα που περνούν. Το κακό είναι ότι τα επόμενα τρένα δεν περιέχουν το όνειρό τους, κι έτσι καταλήγουν να φτάνουν κάπου που δεν θέλουν αλλά έχουν πειστεί ότι μέχρι εκεί μπορούν να φτάσουν.

Advertisment

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί και θα πρέπει να αναλυθούν σε άλλο άρθρο. Σε αυτό ας επικεντρωθούμε στους λόγους που αξίζει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας και να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε εσάς και αυτά.

Γιατί αξίζει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας

1. Οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες

Πολλοί θεωρούν τους εαυτούς τους ανίκανους να φτάσουν μακριά και πως έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ο κάθε άνθρωπος έχει άπειρες δυνάμεις και μπορεί να καταφέρει ό,τι επιθυμεί, απλώς πολλές φορές παραμένουν κρυφές. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έλλειψη αυτοεκτίμησης, γεγονός που κρύβει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία και στα ερεθίσματα που πήρε κανείς σε αυτήν. Αν στο παρελθόν σας έκαναν να πιστέψετε πως οι δυνατότητές σας είναι περιορισμένες, θα κινηθείτε στη ζωή σας σύμφωνα με αυτήν την αντίληψη. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και στην εξής αλήθεια: Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι!

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/logoi-den-einai-arga-akolouthisete-oneira/

2. Τα μικρά βήματα δημιουργούν μεγάλες αλλαγές

Ένας από τους πιο κοινούς λόγους που εγκαταλείπει κανείς τα όνειρά του είναι πως το να τα εκπληρώσει, φαίνεται βουνό. Η αλήθεια είναι όμως, πως με μικρά και σταθερά βήματα μπορεί κανείς να φτάσει εκεί που θέλει με σιγουριά.

Advertisment

3. Δεν θα το μετανιώσετε στο μέλλον

Μπορεί να επιλέξετε να ζείτε μέσα στη ζώνη ασφάλειάς σας και να μην ρισκάρετε μια ενδεχόμενη «στρωμένη» ζωή, αλλά το σίγουρο είναι πως αν δεν αρπάξετε τη ζωή από τα μαλλιά και κυνηγήσετε τα όνειρά σας, στο μέλλον θα μετανιώσετε το ότι τουλάχιστον δεν προσπαθήσατε αρκετά για να γίνετε αυτό που πραγματικά είστε.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/logoi-den-einai-arga-akolouthisete-oneira/

4. Τα βήματα προς το όνειρο δεν είναι ποτέ «πισωγύρισμα»

Άλλος ένας κοινός λόγος που πολλοί δεν ακολουθούν τα όνειρά τους είναι πως βρίσκονται ήδη σε μια πορεία στη ζωή τους και δεν θέλουν να την χαλάσουν για να κυνηγήσουν κάτι άλλο, θεωρώντας το «πισωγύρισμα». Τα πράγματα σε αυτήν την περίπτωση είναι απλά… Το βήμα προς την εκπλήρωση της βαθύτερης επιθυμίας σας, μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως βήμα μπρος!

5. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα σας στηρίξουν

Στο δρόμο προς το όνειρο θα ζήσετε πολλά και θα γνωρίσετε πολλούς ανθρώπους. Άλλοι θα μείνουν και άλλοι θα φύγουν. Αυτό ισχύει και για όσους υπήρχαν ήδη στη ζωή σας. Στο τέλος, θα δείτε πως όσοι πραγματικά αξίζουν θα είναι δίπλα σας και θα σας κρατάνε συντροφιά σε αυτό το όμορφο ταξίδι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση