, ,

Πόνος στη μέση: Οι «κρυφές» αιτίες που οι περισσότεροι αγνοούν

Πόνος στη μέση: Οι «κρυφές» αιτίες Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ταλαιπωρείται από πόνο στη μέση σε καθημερινή βάση. Σκύβουμε, στρίβουμε το σώμα μας, προσπαθώντας να

Πόνος στη μέση: Οι «κρυφές» αιτίες που οι περισσότεροι αγνοούν

Πόνος στη μέση: Οι «κρυφές» αιτίες

Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ταλαιπωρείται από πόνο στη μέση σε καθημερινή βάση. Σκύβουμε, στρίβουμε το σώμα μας, προσπαθώντας να πετύχουμε μια προσωρινή ανακούφιση και τις περισσότερες φορές κατηγορούμε αιτίες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ωστόσο, πολύ συχνά, γνωρίζουμε την πραγματική αιτία, αλλά αγνοούμε ή αποφεύγουμε να σκεφτούμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το διορθώσουμε. Πολλές λοιπόν από τις αιτίες του πόνου στη μέση μπορούν να αποφευχθούν. Το παρόν άρθρο παρουσιάζει λοιπόν κάποιους από τους λόγους για τους οποίους πονάμε στη μέση και γνωρίζοντας τους, μπορούμε να τους αντιστρέψουμε.

6 αιτίες του πόνου στη μέση που αγνοούμε

Ακινησία

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν εσφαλμένα ότι όταν νιώθουν πόνο στη μέση, πρέπει να μένουν στο κρεβάτι, ώστε να θεραπευτούν. Αυτό μπορεί να αληθεύει για κάποιες ακραίες περιπτώσεις πόνου από ένα για παράδειγμα τραύμα, αλλά ο κοινός, καθημερινός πόνος στη μέση θεραπεύεται ευκολότερα με κάποιες κινήσεις. Όσοι υποφέρουν από πόνο στη μέση θα πρέπει να κάνουν μια αρκετά ελαφριάς μορφής δραστηριότητα, όπως το να τεντώνουν του μύες τους και να κάνουν κάποιες διατάσεις, ώστε να χαλαρώνουν το σώμα και να κρατάνε την σπονδυλική του στήλη σε κίνηση.

Πόνος στη μέση και στα πόδια: Πως να απαλλαγείτε με τη μέθοδο Mckenzie

Χρόνια προβλήματα

Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα με τη μέση τους, ζώντας με αυτά σχεδόν σε καθημερινή βάση. Οι αιτίες αυτού του τύπου πόνου μπορούν να ποικίλλουν, αλλά πολλοί από αυτούς υποφέρουν από δισκοκήλη και σπονδυλική στένωση. Όσοι λοιπόν έχουν τέτοια ζητήματα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μάθουν τι είναι και ύστερα να υιοθετήσουν μεθόδους, ώστε να εμποδίσουν την επιστροφή του προβλήματος στο μέλλον. Συστήνεται ιατρική επίσκεψη και εξέταση λοιπόν σε αυτή την περίπτωση, ώστε να ζήσετε μια φυσιολογική ζωή.

Αξεσουάρ μόδας

Πολλές γυναίκες φορούν ψηλά τακούνια και βαριές τσάντες σε καθημερινή βάση. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν αναγκαιότητα στις γυναίκες, αλλά αν και απλά στυλιστικές επιλογές, μπορούν να τους προκαλέσουν πόνο στη μέση και άλλα προβλήματα υγείας. Τα τακούνια θα πρέπει να είναι κάτω των 6 εκατοστών, αν η γυναίκα περνάει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας της όρθια ή περπατώντας και η τσάντα της θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 4 κιλά σε κάθε περίπτωση, ώστε να αποφύγει προβλήματα υγείας στο άμεσο μέλλον.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/ponos-mesi-kryfes-aities-perissoteroi-agnooun/

Δουλειά γραφείου

Ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων πλέον εργάζονται σε ένα γραφείο, κάθονται σε μια καρέκλα για 8 ώρες, ίσως και περισσότερο. Ύστερα κάθονται στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσουν σπίτι και τέλος, στον καναπέ τους για να χαλαρώσουν. Όλη αυτή η καθημερινότητα είναι λογικό να προκαλέσει πόνο στη μέση και πολλές φορές αφόρητους μυϊκούς πόνους. Μπορεί να θεωρούνται τυχεροί ως εργαζόμενοι, επειδή δεν κουράζονται σωματικά, ωστόσο, αυτού του τύπου εργασία αργά ή γρήγορα προκαλεί προβλήματα. θα πρέπει συνεπώς, οι εργαζόμενοι να σηκώνονται τουλάχιστον μια φορά ανά μια ώρα, να μετακινούνται και να τεντώνονται. Αυτό το απλό, σύντομο διάλειμμα μπορεί να τους βοηθήσει να μειώσουν τον καθημερινό πόνο στη μέση.

Αδύναμοι μύες

Οι μύες του κορμού, πιο συγκεκριμένα, οι κοιλιακοί και οι μύες της μέσης που βρίσκονται γύρω από τη σπονδυλική στήλη είναι σημαντικοί για τη στήριξη της. Αν αυτοί οι μύες είναι αδύναμοι, κάποιος μπορεί να νιώσει έντονο πόνο στη μέση και στους ίδιους τους μύες σε συχνή βάση. Επομένως, για να διαφυλάξουμε την υγεία μας εκεί, πρέπει όλοι να γυμνάζουμε ελαφριά εκείνα τα σημεία, εντάσσοντας συγκεκριμένες ασκήσεις στη καθημερινότητα μας και σύντομα θα δούμε βελτιώσεις.

Στρες

Είναι πολύ γνωστό το γεγονός ότι το στρες μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην υγεία ενός ατόμου με πολυάριθμους τρόπους. Μπορεί να φανεί χαζό σε κάποιους, ωστόσο, το στρες δημιουργεί σωματικό πόνο, αν δεν θεραπευτεί. Πολλοί άνθρωποι κρατούν την ένταση στη μέση τους και αυτοί που νιώθουν έντονο, καθημερινό στρες, θα βιώσουν κάποια μορφή πόνου στη μέση. Όλοι θα έπρεπε να έχουμε τους τρόπους μας να ανακουφιζόμαστε από το καθημερινό μας στρες, είτε αυτό είναι 10 λεπτά περπάτημα, είτε μια ώρα διαλογισμού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε