, ,

Οι επιθυμίες είναι αόρατοι μαγνήτες

Οι επιθυμίες είναι αόρατοι μαγνήτες Η φύση των επιθυμιών είναι ηλεκτρομαγνητική. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί είδηση αφού σε όλο το σύμπαν οι ενέργειες είναι

Οι επιθυμίες είναι αόρατοι μαγνήτες

Οι επιθυμίες είναι αόρατοι μαγνήτες

Η φύση των επιθυμιών είναι ηλεκτρομαγνητική. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί είδηση αφού σε όλο το σύμπαν οι ενέργειες είναι αυτής της μορφής. Σε αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα στηρίζεται η διαδικασία δημιουργίας των φαινομένων που περιβάλλουν έναν άνθρωπο. Μόλις αναδυθεί μέσα στο νου του μια επιθυμία, ακαριαία παράγεται ένα ηλεκτρομαγνητικό πλέγμα. Το φορτίο του μπορεί να είναι αρνητικό ή θετικό ανάλογα με την ποιότητα της επιθυμίας του. Ο άνθρωπος εκείνη τη στιγμή μετατρέπεται σε έναν ισχυρό ενεργειακό μαγνήτη διαχέοντας ολόγυρα του δονήσεις που εκπέμπουν ένα χαρακτηριστικό σήμα.

Ο κραδασμός της επιθυμίας περιέχει έναν συγκεκριμένο κώδικα ο οποίος ηχεί μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Σύντομα θα συντονιστεί με όμοιους ήχους που πάλλονται στην ίδια διάσταση. Ο χρόνος που μεσολαβεί από την εκπομπή μέχρι τον συντονισμό δε θα μας απασχολήσει σ’ αυτό το σημείο, το ζήτημα αυτό το έχουμε εξαντλήσει σε άλλα κείμενα. Το αποτέλεσμα αυτής της αόρατης διεργασίας είναι πολύπλοκο αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια απλουστευμένη εικόνα για να γίνει όσο το δυνατό πιο έκδηλο και κατανοητό.

Η αρχική διαδικασία, της εκδήλωσης μιας επιθυμίας, δεν είναι συνειδητή, συνήθως γίνεται υποσυνείδητα και συμβαίνει δεκάδες φορές μέσα στη μέρα. Όλες αυτές οι αναδυόμενες επιθυμίες που ξεπηδούν δίχως επίγνωση βυθίζονται αυτόματα σε ένα υποσυνείδητο αρχείο η πρόσβαση στο οποίο είναι τρομερά δύσκολη αλλά τις περισσότερες φορές η ύπαρξη του αγνοείται. Απ’ εκείνο όμως το σημείο ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι, μια διαδρομή που έχει ως μοναδικό σκοπό να ενδύσει την επιθυμία με σάρκα και οστά.

Από τη μια μεριά, όπως έχουμε πει στο πρώτο άρθρο, ο άνθρωπος θα κινείται και θα συμπεριφέρεται με γνώμονα την ικανοποίηση αυτής της επιθυμίας, μικρής ή μεγάλης δεν έχει σημασία, αλλά η ένταση της θα δώσει και τον ανάλογο παλμό στη δράση που θα ακολουθήσει. Από την άλλη μεριά η δόνηση της συντονίζεται με όμοιες προσκαλώντας στη ζωή του ατόμου φαινόμενα που θα αποτελέσουν κρίκους στην αλυσίδα της υλοποίησης. Έτσι ,αφενός ο άνθρωπος θα σπεύδει αναζητώντας τον στόχο του κι απ’ την άλλη θα εμφανίζονται στην καθημερινότητα του άνθρωποι, γεγονότα, αντικείμενα που θα προσθέτουν ένα κομμάτι στο μεγάλο ψηφιδωτό το οποίο στο τέλος θα πάρει τη μορφή της επιθυμίας του.

Όπως το νερό που κυλάει σε μέρη αόρατα κι ενίοτε ξεπηδάει απρόσμενα από μια πηγή, αλλά πάντα βρίσκει τον δρόμο προς τη θάλασσα, έτσι κι οι δονήσεις της επιθυμίας , αόρατες κι αθόρυβες θα έλκουν κάθε αντικείμενο που χρειάζονται για να εκβάλουν στην ορατή ύλη. Όσο όλο αυτό το σενάριο που περιγράφηκε παραμένει υποσυνείδητο θα υφαίνει στον εσωτερικό αργαλειό του ανθρώπου τη μοίρα του, η οποία συνεχώς θα τον εκπλήσσει, αλλά όχι πάντα ευχάριστα. Πολλές φορές θα βιώνει φαινόμενα που δεν επιθυμούσε ή έτσι νόμιζε. Το γιατί ο άνθρωπος έλκει όσα δεν επιθυμεί είναι πιο απλό από την υλοποίηση όσων επιθυμεί. Θα αναλύσουμε αυτό το φαινόμενο σε ένα επόμενο άρθρο, αν και εν πολλοίς το έχουμε εκτενώς συζητήσει σε παλαιότερα, ωστόσο θα επισημάνουμε μόνο ένα δυο σημεία.

Θα πρέπει να θυμάστε-αν παρατηρείτε τον εαυτό σας- ότι συνήθως όταν δεν επιθυμούμε κάτι, διαπράττουμε ένα σοβαρό λάθος, εν αγνοία μας: Αυτό που κάνουμε είναι να επιθυμούμε να απομακρυνθούμε από το σημείο που βρισκόμαστε, αλλά δεν επιθυμούμε το σημείο που θέλουμε να βρεθούμε. Με απλά λόγια η νοητική εικόνα στην οποία έχουμε εστιάσει είναι αυτή στην οποία βρισκόμαστε. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Φορτίζουμε με ένα συναίσθημα, συνήθως αρνητικό, μια εικόνα που απευχόμαστε, άρα διατηρούμε ενεργή τη μη επιθυμητή εικόνα, ενώ το ορθό θα ήταν να δημιουργήσουμε την εικόνα που επιθυμούμε να βρεθούμε και να την φορτίσουμε θετικά.

Το δεύτερο λάθος, επίσης δίχως τη θέληση μας, είναι ότι φορτίζουμε τη σκέψη μας με πολύ ισχυρά αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι αυτό του φόβου, τα οποία παράγουν μια τεράστια θερμοδυναμική ενέργεια που όχι μόνο διατηρεί την ενοχλητική κατάσταση αλλά έλκει κι άλλες παρόμοιες.

Εδώ ταιριάζουν δυο λαϊκές ρήσεις: «Τα άσχημα νέα διαδίδονται γρήγορα» και «ενός κακού μύρια έπονται». Δυστυχώς δεν έχουμε συνηθίσει να λέμε και το επίσης σωστό: «Ενός καλού μύρια έπονται» αντ’ αυτού θυμόμαστε να πούμε όταν γελάμε με την καρδιά μας: « σε καλό να μας βγει» Γιατί άραγε; Επειδή όλη η ανθρωπότητα είναι ποτισμένη στον φθόνο και τον φόβο, σε πεποιθήσεις λανθασμένες που γίνονται επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, ισχυρά μάντρα δηλαδή, κάτι για το οποία θα μιλήσουμε στο μέλλον. Η ταχύτητα του αρνητικού είναι μεγαλύτερου του θετικού, γι’ αυτό το κακό έρχεται γρήγορα ενώ τα καλύτερα πάντα έπονται. Ωστόσο μπορούμε να αφήσουμε τα άσχημα έξω από τη ζωή μας.

Οι επιθυμίες είναι μαγνήτες που ενεργοποιούνται αυτόματα, δρουν παρασκηνιακά κι υποσυνείδητα όταν αναδύονται αυθόρμητα αλλά μπορούν να καθοδηγηθούν συνειδητά μέσω δημιουργικού οραματισμού με πλήρη επίγνωση. Κάθε άνθρωπος μπορεί να γνωρίζει μέσα στη μέρα τι είδους φαινόμενα και ποια έχει επικαλεσθεί, αρκεί να είναι επάγρυπνος και συνειδητός κάθε στιγμή. Να παρατηρεί τον νου του και τις σκέψεις που κάνει, τις εικόνες που αυτές οι σκέψεις δημιουργούν, πριν όλα αυτά γίνουν πράξεις.

Μπορεί επίσης στο τέλος της μέρας να κάνει μια αναδρομική ενδοσκόπηση και να δει καρέ-καρέ κάθε στιγμιότυπο που βίωσε. Να γυρίσει πίσω νοερά και να αλλάξει συνειδητά κάθε νοητική εικόνα που κρίνει ότι έγινε λανθασμένα, κάτω από την πίεση ενός ελαττώματος, και δε προσφέρει κανένα όφελος στον ίδιο αλλά και στο κοινωνικό σύνολο. Οι σκέψεις-εικόνες μπορούν να αλλάξουν πριν γίνουν πράξη, οι πράξεις όμως απαιτούν θυσίες, μετά-νόηση και φυσικά ενέχουν ανταπόδοση. Αν όμως οι επιθυμίες-εικόνες αφεθούν ελεύθερες τότε κάποια στιγμή θα γίνουν ορατή πράξη γιατί αόρατα έτσι κι αλλιώς έχουν αρχίσει να απλώνουν τον ιστό τους, να πλέκουν ένα ισχυρό αδράχτι που θα αιχμαλωτίσει καθ’ εικόνα κι ομοίωση ότι εκείνες χρειάζονται. Γι αυτό φρόντισε να είναι ωφέλιμες για όλους.

Οι επιθυμίες απορροφούν ενεργειακή δύναμη από τον οργανισμό του ανθρώπου, αλλά γι αυτό θα μιλήσουμε στο επόμενο άρθρο.

Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας σειράς άρθρων του Κωνσταντίνου Σμιξιώτη

Προηγούμενα Επιθυμίες: Η πηγή όλων των φαινομένων – Οι επιθυμίες αποκαλύπτουν το μέλλον

Επόμενο Επιθυμίες: Μήπως τα «θέλω» σου πνίγηκαν μέσα στα «πρέπει»;

Συντάκτης | Κωνσταντίνος Σμιξιώτης

Ο Κωνσταντίνος Σμιξιώτης είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Αθηνών και κάτοχος διπλώματος κατάρτισης στην Συμβουλευτική απ’ το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συνεργάζεται ως σύμβουλος στα εξ αποστάσεως προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α, ενώ παράλληλα ασχολείται με την συγγραφή δοκιμίων αυτογνωσίας κι αυτοβελτίωσης-εσωτερικής ψυχολογίας κι ως σύμβουλος ευεξίας, ανθεκτικότητας, κι ανάπτυξης της προσωπικότητας καθώς κι επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Συντάκτης | Κωνσταντίνος Σμιξιώτης

Ο Κωνσταντίνος Σμιξιώτης είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Αθηνών και κάτοχος διπλώματος κατάρτισης στην Συμβουλευτική απ’ το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συνεργάζεται ως σύμβουλος στα εξ αποστάσεως προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α, ενώ παράλληλα ασχολείται με την συγγραφή δοκιμίων αυτογνωσίας κι αυτοβελτίωσης-εσωτερικής ψυχολογίας κι ως σύμβουλος ευεξίας, ανθεκτικότητας, κι ανάπτυξης της προσωπικότητας καθώς κι επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books
ΕΚΔΟΣΕΙΣ key books

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε